Πώς να Χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο Ασφαλείας του Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Και όπως σε όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές, έτσι και στο Instagram, οι χρήστες μπορεί να κινδυνέουν από παραβίαση των λογαριασμών τους.

Για τον λόγο αυτό, το Instagram κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας για να βεβαιωθείτε πως ο λογαριασμός σας είναι απολύτως ασφαλής.

Στον σημερινό μας οδηγό θα μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε για να ελέγξετε τον λογαριασμό σας, καθώς και όλους τους νέους τρόπους προστασίας που σας προσφέρει το Instagram.

Έλεγχος Ασφαλείας του Instagram σε Android

Αν υποψιάζεστε πως ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας.

Πολύ απλά:

Image for Πώς να Χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο Ασφαλείας του Instagram

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram στο Android σας.
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  • Αν το Instagram θεωρεί πως ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες.
  • Εισάγετε τις προσωπικές σας πληροφορίες.
  • Κάντε Αποθήκευση.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε έναν μοναδικό κωδικό, που δε χρησιμοποιείτε κάπου αλλού, με διαφορετικά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Ενεργοποίηση Ελέγχου Ταυτότητας Δύο Παραγόντων

Μια επίσης χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας που είναι πλέον διαθέσιμη στο Instagram είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας δυο παραγόντων.

Για να κάνετε ενεργοποίηση της προηγμένης αυτής λειτουργίας ασφαλείας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram στο Android σας.
  • Πηγαίνετε στο προφίλ σας.
  • Στο Μενού επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Βρείτε την καρτέλα Ασφάλεια.
  • Πατήστε τον Έλεγχο Ταυτότητας Δύο Παραγόντων.

Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να κάνετε έλεγχο της ταυτότητας σας μέσω του αριθμού τηλεφώνου σας ή μέσω κάποιας εφαρμογής ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα:

  • Αν επιλέξετε αριθμό τηλεφώνου θα πρέπει να εισάγετε το τηλέφωνο σας και να επιβεβαιώσετε τον αριθμό σας με τον κωδικό που θα λάβετε ως μήνυμα.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, το Instagram θα σας δώσει 5 κωδικούς επαναφοράς σε περίπτωση που χρειάζεται να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας στο μέλλον.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να ας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατέψετε καλύτερα τον λογαριασμό σας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

  1. Instagram

    Instagram

    Το Instagram είναι μια από τις κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας με πολλές και διάφορες λειτουργίες. Το δωρεάν αυτό κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να βλέπετε φωτογραφίες άλλων χρηστών, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε εικόνες και βίντεο με φίλτρα και εφέ, να γράφετε σχόλια, αλλά και να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας.

Πώς να Δείτε Παλιές Ιστορίες στο Instagram
Πώς να Δείτε Παλιές Ιστορίες στο Instagram

Θέλετε να παρακολουθήσετε ξανά μια ιστορία του Instagram μετά τη λήξη της; Υπάρχει τρόπος να ελέγξετε το περιεχόμενο που μοιραστήκατε στο παρελθόν και σας τον παρουσιάζουμε στον σημερινό μας οδηγό. Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που σας επιτρέπε…

Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο του TikTok Χωρίς Υδατογράφημα
Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο του TikTok Χωρίς Υδατογράφημα

Θέλετε να κατεβάσετε τα βίντεο που δημοσιεύετε στο TikTok χωρίς υδατογράφημα; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τους απλούς τρόπους που θα βρείτε παρακάτω! Η εφαρμογή του TikTok σας επιτρέπει να μοιράζεστε σύντομα βίντεο με το περιεχόμενο που θα επιλέξετε τα οποία μπορείτε στη συνέχε…

Πώς να Προσθέσετε έναν Κωδικό Πρόσβασης στο Instagram για να Προστατέψετε τις Συνομιλίες σας
Πώς να Προσθέσετε έναν Κωδικό Πρόσβασης στο Instagram για να Προστατέψετε τις Συνομιλίες σας

Θέλετε να προστατέψετε τις συνομιλίες σας στην εφαρμογή του Instagram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Η εφαρμογή του Instagram, εκτός από τη δημοσίευση εικόνων και βίντεο, σας επιτρέπει επίσης και να ανταλλάζετε άμεσα μηνύματα με τους ακόλουθ…

Είναι το Telegram Ασφαλές; Συμβουλές για την Ασφαλή Χρήση του
Είναι το Telegram Ασφαλές; Συμβουλές για την Ασφαλή Χρήση του

Αναρωτιέστε αν η εφαρμογή του Telegram είναι ασφαλής; Στον σημερινό μας οδηγό θα βρείτε μερικές συμβουλές για την καλύτερη προστασία σας κατά τη χρήση της εφαρμογής. Το Telegram είναι μία από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές επικοινωνίας, που προστατεύει του χρήστες του κρυπρογραφώ…

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…