Πώς να προστατέψετε το λογαριασμό σας στο Instagram

Image for Πώς να προστατέψετε το λογαριασμό σας στο Instagram

Φοβάστε πως ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί; Μάθετε παρακάτω πως να τον προστατέψετε!

Το Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, με χιλιάδες ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους τους, προσθέτοντας εντυπωσιακά φίλτρα και εφέ.

Όπως όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα, έτσι και ο λογαριασμός μας στο Instagram, κινδυνεύει από χάκερς. Αν φοβάστε πως μπορεί να πέσετε θύμα υποκλοπής, υπάρχει τρόπος να προστατέψετε αποτελεσματικά το λογαριασμό σας. Η ομάδα μας συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει παρακάτω πέντε τρόπους για να προστατέψετε με επιτυχία το λογαριασμό σας στο Instagram.

Ασφαλής κωδικός πρόσβασης

Όπως σε όλους μας τους λογαριασμούς, έτσι και στο λογαριασμό μας στο Instagram, ο κωδικός πρόσβασης που θα επιλέξουμε παίζει καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια μας. Φροντίστε να επιλέξετε ένα δύσκολο κωδικό, που δε χρησιμοποιείτε σε κάποιο άλλο κοινωνικό μέσο ή email και φροντίστε να αποτελείται από διάφορους χαρακτήρες και αριθμούς.

Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δυο παραγόντων

Πρόκειται για μια καλή επιλογή, για να διατηρήσετε το λογαριασμό σας ασφαλή. Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στις Ρυθμίσεις Ασφαλείας της εφαρμογής. Με τον τρόπο αυτό, για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας θα πρέπει να εισάγετε κι έναν κωδικό OTP που θα λαμβάνετε ως μήνυμα στο Android σας.

Ιδιωτικός λογαριασμός

Μια επίσης ασφαλής επιλογή για να βεβαιωθείτε πως ο λογιαριασμός σας δε θα πέσει στα χέρια των χάκερς είναι να κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό. Για να το κάνετε αυτό, απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα >Ασφάλεια λογαριασμού και σύρετε τον εικονικό διακόπτη προς τα δεξιά ώστε να κάνετε το προφίλ σας στο Instagram ιδιωτικό.

Αποσύνδεση από άλλες συσκευές

Αν συνηθίζετε να ελέγχετε το προφίλ σας στο Instagram σε περισσότερες από μία συσκευές, αυξάνετε τις πιθανότητες να πέσετε θέμα υποκλοπής δεδομένων. Για το λόγο αυτό, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή για το Instagram σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως αποσυνδεθήκατε με επιτυχία και δεν αποθηκεύσατε των κωδικό σας στη συσκευή.

Διακοπή χρήσης ύποπτων εφαρμογών

Πολλές φορές, για την καλύτερη χρήση του Instagram χρησιμοποιούμε εργαλεία, όπως εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων και εργαλεία για τα στατιστικά του λογαριασμού μας. Κάθε φορά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μία τέτοιου είδους εφαρμογή, καλό θα ήταν να κάνετε πρώτα μια έρευνα για να βεβαιωθείτε πως η εφαρμογή χρησιμοποιεί σύστημα κρυπτογράφησης SSL.

Ελπίζουμε το tutorial αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το λογαριασμό σας στο Instagram ασφαλή. Αν θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε σήμερα κιόλας τη δημοφιλή εφαρμογή επικοινωνίας, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  1. Instagram

    Instagram

    Το Instagram είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας που σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες με τους φίλους σας. Επιπλέον, συνδέεται με άλλες εφαρμογές, όπως το Facebook και το Twitter, σας επιτρέπει να βλέπετε φωτογραφίες άλλων, να επεξεργάζεστε εικόνες με φίλτρα και εφέ, να γράφετε σχόλια και να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…