Πώς να Χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο Ασφαλείας του Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Και όπως σε όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές, έτσι και στο Instagram, οι χρήστες μπορεί να κινδυνέουν από παραβίαση των λογαριασμών τους.

Για τον λόγο αυτό, το Instagram κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας για να βεβαιωθείτε πως ο λογαριασμός σας είναι απολύτως ασφαλής.

Στον σημερινό μας οδηγό θα μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε για να ελέγξετε τον λογαριασμό σας, καθώς και όλους τους νέους τρόπους προστασίας που σας προσφέρει το Instagram.

Έλεγχος Ασφαλείας του Instagram σε Android

Αν υποψιάζεστε πως ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας.

Πολύ απλά:

Image for Πώς να Χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο Ασφαλείας του Instagram

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram στο Android σας.
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  • Αν το Instagram θεωρεί πως ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες.
  • Εισάγετε τις προσωπικές σας πληροφορίες.
  • Κάντε Αποθήκευση.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε έναν μοναδικό κωδικό, που δε χρησιμοποιείτε κάπου αλλού, με διαφορετικά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Ενεργοποίηση Ελέγχου Ταυτότητας Δύο Παραγόντων

Μια επίσης χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας που είναι πλέον διαθέσιμη στο Instagram είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας δυο παραγόντων.

Για να κάνετε ενεργοποίηση της προηγμένης αυτής λειτουργίας ασφαλείας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram στο Android σας.
  • Πηγαίνετε στο προφίλ σας.
  • Στο Μενού επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Βρείτε την καρτέλα Ασφάλεια.
  • Πατήστε τον Έλεγχο Ταυτότητας Δύο Παραγόντων.

Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να κάνετε έλεγχο της ταυτότητας σας μέσω του αριθμού τηλεφώνου σας ή μέσω κάποιας εφαρμογής ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα:

  • Αν επιλέξετε αριθμό τηλεφώνου θα πρέπει να εισάγετε το τηλέφωνο σας και να επιβεβαιώσετε τον αριθμό σας με τον κωδικό που θα λάβετε ως μήνυμα.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, το Instagram θα σας δώσει 5 κωδικούς επαναφοράς σε περίπτωση που χρειάζεται να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας στο μέλλον.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να ας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατέψετε καλύτερα τον λογαριασμό σας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

  1. Instagram

    Instagram

    Το Instagram είναι μια από τις κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας με πολλές και διάφορες λειτουργίες. Το δωρεάν αυτό κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να βλέπετε φωτογραφίες άλλων χρηστών, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε εικόνες και βίντεο με φίλτρα και εφέ, να γράφετε σχόλια, αλλά και να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε το Telegram Χωρίς Αριθμό Τηλεφώνου
Πώς να Χρησιμοποιήσετε το Telegram Χωρίς Αριθμό Τηλεφώνου

Θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Telegram, αλλά δε θέλετε να προσθέσετε τον προσωπικό σας αριθμό τηλεφώνου; Παρακάτω θα βρείτε διάφορους τρόπους για τη χρήση του Telegram χωρίς την προσθήκη του κινητού σας. Η εφαρμογή του Telegram λειτουργεί λίγο πολύ όπως όλες οι εφ…

Πώς να Δημοσιεύετε Βίντεο Μεγαλύτερης Διάρκειας στο Instagram
Πώς να Δημοσιεύετε Βίντεο Μεγαλύτερης Διάρκειας στο Instagram

Θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο μεγάλης διάρκειας στο Instagram των Android; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα βήματα που θα βρείτε στον παρακάτω οδηγό. Η εφαρμογή του Instagram χρησιμοποιείται τόσο για προσωπικούς, όσο και για επαγγελματικούς λόγους, επιτρέποντας στους χρήστες …

Πώς να Προσθέσετε Υπότιτλους στο TikTok του Android σας
Πώς να Προσθέσετε Υπότιτλους στο TikTok του Android σας

Θέλετε να προσθέσετε υπότιτλους στις δημιουργίες σας στο TikTok; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε στον σημερινό μας οδηγό. Το TikTok σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να μοιράζεστε διασκεδαστικό περιεχόμενο στο Android σας με τον πιο εύκολο τρόπο. Εκτός …

Πώς να Αποφύγετε τις Απάτες στο Instagram και να Παραμείνετε Ασφαλείς στο Διαδίκτυο
Πώς να Αποφύγετε τις Απάτες στο Instagram και να Παραμείνετε Ασφαλείς στο Διαδίκτυο

Φοβάστε πως πέσατε θύμα απάτης στο Instagram; Παρακάτω θα μάθετε μερικές από τις πιο συνηθισμένες απάτες, καθώς και τρόπους για να τις αποφύγετε. Στις μέρες μας, οι διαδικτυακές απάτες βρίσκονται πλέον παντού, ακόμη και σε εφαρμογές επικοινωνίας όπως το Instagram. Αν λάβατε κ…

Πώς να Δημιουργήσετε και να Διαχειριστείτε μια Εκδήλωση στο WhatsApp
Πώς να Δημιουργήσετε και να Διαχειριστείτε μια Εκδήλωση στο WhatsApp

Είστε χρήστες της εφαρμογής του WhatsApp; Ίσως να μη γνωρίζατε πως έχετε πλέον τη δυνατότητα δημιουργίας εκδηλώσεων εντός της εφαρμογής! Το δημοφιλές εργαλείο επικοινωνίας λάνσαρε πρόσφατα μια νέα λειτουργία εκδηλώσεων που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε εκ…