Πώς να Χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο Ασφαλείας του Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Και όπως σε όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές, έτσι και στο Instagram, οι χρήστες μπορεί να κινδυνέουν από παραβίαση των λογαριασμών τους.

Για τον λόγο αυτό, το Instagram κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας για να βεβαιωθείτε πως ο λογαριασμός σας είναι απολύτως ασφαλής.

Στον σημερινό μας οδηγό θα μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε για να ελέγξετε τον λογαριασμό σας, καθώς και όλους τους νέους τρόπους προστασίας που σας προσφέρει το Instagram.

Έλεγχος Ασφαλείας του Instagram σε Android

Αν υποψιάζεστε πως ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας.

Πολύ απλά:

Image for Πώς να Χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο Ασφαλείας του Instagram

 • Ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram στο Android σας.
 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
 • Αν το Instagram θεωρεί πως ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες.
 • Εισάγετε τις προσωπικές σας πληροφορίες.
 • Κάντε Αποθήκευση.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε έναν μοναδικό κωδικό, που δε χρησιμοποιείτε κάπου αλλού, με διαφορετικά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Ενεργοποίηση Ελέγχου Ταυτότητας Δύο Παραγόντων

Μια επίσης χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας που είναι πλέον διαθέσιμη στο Instagram είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας δυο παραγόντων.

Για να κάνετε ενεργοποίηση της προηγμένης αυτής λειτουργίας ασφαλείας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram στο Android σας.
 • Πηγαίνετε στο προφίλ σας.
 • Στο Μενού επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 • Βρείτε την καρτέλα Ασφάλεια.
 • Πατήστε τον Έλεγχο Ταυτότητας Δύο Παραγόντων.

Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να κάνετε έλεγχο της ταυτότητας σας μέσω του αριθμού τηλεφώνου σας ή μέσω κάποιας εφαρμογής ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα:

 • Αν επιλέξετε αριθμό τηλεφώνου θα πρέπει να εισάγετε το τηλέφωνο σας και να επιβεβαιώσετε τον αριθμό σας με τον κωδικό που θα λάβετε ως μήνυμα.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, το Instagram θα σας δώσει 5 κωδικούς επαναφοράς σε περίπτωση που χρειάζεται να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας στο μέλλον.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να ας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατέψετε καλύτερα τον λογαριασμό σας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

 1. Instagram

  Instagram

  Το Instagram είναι μια από τις κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας με πολλές και διάφορες λειτουργίες. Το δωρεάν αυτό κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να βλέπετε φωτογραφίες άλλων χρηστών, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε εικόνες και βίντεο με φίλτρα και εφέ, να γράφετε σχόλια, αλλά και να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…