Πώς να εμποδίσετε ή να αλλάξετε τη διάρκεια αναμονής της οθόνης του Android σας

Θέλετε να εμποδίσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του Android σας; Ή απλά να επεξεργαστείτε τη διάρκειά της πριν σβήσει; Ο παρακάτω οδηγός είναι για εσάς!

Η απενεργοποίηση της οθόνης των Android μας ή screen timeout, όπως ονομάζεται στα αγγλικά, είναι η διάρκεια που μένει αναμμένη μια οθόνη πριν μπει στη λειτουργία αναμονής ή sleep.

Στις περισσότερες συσκευές Android, η διάρκεια timeout είναι συνήθως 20 με 30 δευτερόλεπτα, ανάλογα με κάθε μοντέλο. Κι αυτό συμβαίνει αυτόματα, ώστε να εξοικονομείτε μπαταρία στη συσκευή σας.

Τί γίνεται όμως αν θέλετε να έχετε την οθόνη σας αναμμένη για περισσότερο διάστημα; Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να εμποδίσετε ή να αλλάξετε της διάρκεια αναμονής της οθόνης σας και σας τον παρουσιάζουμε παρακάτω!

Αλλαγή της διάρκεια αναμονής

Για να αλλάξετε τη διάρκεια αναμονής της οθόνης του Android σας, κάντε τις παρακάτω ενέργειες:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του Android σας.
  • Επιλέξτε Προβολή.
  • Εκεί θα βρείτε είτε την επιλογή Αναμονή, είτε την επιλογή Απενεργοποίηση οθόνης (ανάλογα με τη συσκευή σας).
  • Τέλος, επιλέξτε τη διάρκεια αναμονής που προτιμάτε.

Οι περισσότερες συσκευές Android σας επιτρέπουν να επιλέξετε ανάμεσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή μερικά λεπτά. Να θυμάστε πως αν επιλέξετε τη μέγιστη διάρκεια αναμονής, πιθανότατα να καταναλώνετε πιο γρήγορα την μπαταρία σας.

Ενεργοποίηση της οθόνης κατά τη φόρτιση

Τα Android βάζουν αυτόματα την οθόνη τους σε αναμονή κατά τη φόρτιση και δεν προσφέρουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης της στις ρυθμίσεις τους. Υπάρχει όμως τρόπος να διατηρήσετε την οθόνη σας αναμμένη κατά τη φόρτιση, μέσω των Ρυθμίσεων κατασκευαστή (developer options) της συσκευής σας.

Οι Ρυθμίσεις κατασκευαστή δεν είναι εμφανείς στις ρυθμίσεις του Android σας, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές με τον παρακάτω τρόπο:

  • Πηγαίνετε στις Πληροφορίες της συσκευής.
  • Βρείτε τον Αριθμό σύνταξης.
  • Χτυπήστε επάνω του επτά φορές με το δάχτυλό σας.

Στη συνέχεια θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει πως έχετε πλέον πρόσβαση στις ρυθμίσεις κατασκευαστή. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα και στη συνέχεια βρείτε και επιλέξτε την Ενεργοποίηση οθόνης κατά τη φόρτιση.

Χρήση του κατάλληλου εργαλείου

Αν οι παραπάνω μέθοδοι σας φαίνονται πολύπλοκες ή αν χρησιμοποιείτε ένα μοντέλο Android που δε σας επιτρέπει να εμποδίσετε ή να αλλάξετε τη διάρκεια αναμονής της οθόνης, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο εργαλείο.

Εμείς σας προτείνουμε την εφαρμογή Caffeine που μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν μέσα από τη σελίδα του AndroidList. Το χρήσιμο αυτό εργαλείο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τη διάρκεια ενεργοποίησης της οθόνης σας ή να εμποδίσετε οριστικά την απενεργοποίησή της.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή Caffeine κάντε κλικ εδώ:

  1. Caffeine

    Caffeine

    Με την εφαρμογή αυτήν μπορείτε να διατηρήσετε την οθόνη σας αναμμένη για το χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε. Επιπλέον, το χρήσιμο αυτό εργαλείο σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε οριστικά τη ρύθμιση αναμονής της οθόνης του Android σας.

Πώς να Αγοράσετε TikTok Coins στο Android σας
Πώς να Αγοράσετε TikTok Coins στο Android σας

Θέλετε να αγοράσετε TikTok Coins στο Android σας; Ο σημερινός μας οδηγός έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε! Η εφαρμογή του TikTok σας επιτρέπει να αγοράζετε TikTok Coins, τα νομίσματα που προσφέρονται εντός της εφαρμογής. Με τα νομίσματα αυτά, μπορείτε να αγοράζετε εικ…

Πώς να Δείτε την Ακριβή Ώρα Ανάγνωσης του Μηνύματός σας στο Telegram
Πώς να Δείτε την Ακριβή Ώρα Ανάγνωσης του Μηνύματός σας στο Telegram

Θέλετε να μάθετε πότε διαβάστηκε κάποιο μήνυμα που στείλατε στο Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα πολύ απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού. Η εφαρμογή του Telegram προσφέρει πολλές λειτουργίες επικοινωνίας στους χρήστες της, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους. Όπως …

Πώς να Δημιουργήσετε μια Λίστα Αναπαραγωγής στο TikTok για Περισσότερες Προβολές στα Βίντεο σας
Πώς να Δημιουργήσετε μια Λίστα Αναπαραγωγής στο TikTok για Περισσότερες Προβολές στα Βίντεο σας

Θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στην εφαρμογή του TikTok; Ο σημερινός μας οδηγός περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε. Η εφαρμογή του TikTok σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να μοιράζεστε σύντομα βίντεο με το κοινό σας. Αν θέλετε να συ…

Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο από ένα Ιδιωτικό Κανάλι του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο από ένα Ιδιωτικό Κανάλι του Telegram

Θέλετε να κατεβάσετε κάποιο βίντεο που λάβατε σε ένα ιδιωτικό κανάλι του Telegram; Δοκιμάστε έναν από τους παρακάτω τρόπους στο κινητό σας. Η εφαρμογή του Telegram σας επιτρέπει να ανταλλάζετε φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο στις συνομιλίες σας. Όταν όμως ανταλλάζετε…

Δε Λειτουργεί το Telegram; Μάθετε Πως να το Φτιάξετε
Δε Λειτουργεί το Telegram; Μάθετε Πως να το Φτιάξετε

Χρησιμοποιείτε το Telegram για την επικοινωνία σας; Μήπως σταμάτησε να λειτουργεί; Μάθετε πώς να το φτιάξετε με τις οδηγίες που θα βρείτε στο σημερινό μας άρθρο. Όπως και οι περισσότερες εφαρμογές, έτσι και το Telegram, κάποιες φορές μπορεί να κολλήσει ή να σταματήσει να λειτ…