Τι Είναι το WhatsApp Proxy και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Image for Τι Είναι το WhatsApp Proxy και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το WhatsApp κάνει την επικοινωνία των χρηστών του ακόμη πιο ασφαλή με μια νέα λειτουργία proxy που είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής.

Τα proxy είναι διακομιστές μεσολάβησης με διάφορες λειτουργίες, που τοποθετούνται μεταξύ των χρηστών και του Διαδικτύου για να βελτιώσουν την ταχύτητα πλοήγησης, αλλά και να δώσουν πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο όπως ακριβώς και τα VPN.

Στην περίπτωση του WhatsApp, τα proxy βοηθούν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συνομιλίες και ομάδες του WhatsApp, που δεν είναι διαθέσιμες στις χώρες τους.

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε κι εσείς τη χρήσιμη αυτή λειτουργία proxy του WhatsApp και αποκτήστε πρόσβαση σε κάθε είδους συνομιλία ή ομάδα, όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

Ενεργοποίηση των WhatsApp Proxy σε Android

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία proxy στο WhatsApp, θα πρέπει αρχικά να έχετε πρόσβαση στους κατάλληλους αριθμούς θυρών.

Πιο συγκεκριμένα οι αριθμοί που χρειάζεστε είναι:

 • HTTP:80
 • HTTPS: 443
 • Jabber: 5222

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ελέγξετε τις επίσημες οδηγίες του WhatsApp. Αφού αποκτήσετε τη διέυθυνση proxy, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή του WhatsApp.
 • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες.
 • Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Αποθηκευτικός Χώρος.
 • Βρείτε και πατήστε τις Ρυθμίσεις Proxy.
 • Επιλέξτε Χρήση Proxy > Ορισμός Proxy.
 • Εισάγετε τη διεύθυνση και πατήστε Επιβεβαίωση.
 • Κάντε Αποθήκευση.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή του WhatsApp, όπου κι αν βρίσκεστε. Να θυμάστε πως μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας proxy μόνο για γραπτά μηνύματα και όχι για κλήσεις ή βιντεοκλήσεις.

Αν τώρα αλλάξετε γνώμη και θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία proxy στην εφαρμογή του WhatsApp, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα και να αφαιρέσετε τη διεύθυνση από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Βρείτε παρακάτω την τελευταία έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής του WhatsApp και κάντε δωρεάν λήψη στο κινητό σας.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  Το WhatsApp είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλης εφαρμογή επικοινωνίας μέσω γραπτών μηνυμάτων, που σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάζετε δωρεάν μηνύματα όταν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο. Επικοινωνήστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στέλνοντας μηνύματα, βίντεο, εικόνες, ακόμη και σύντομες ηχητικές εγγραφές, και κρατήστε επαφή όπου κι αν βρίσκεστε!

Πώς να Δημιουργήσετε Δημοσιεύσεις Carousel στο Instagram των Android
Πώς να Δημιουργήσετε Δημοσιεύσεις Carousel στο Instagram των Android

Οι δημοσιεύσεις carousel του Instagram σας επιτρέπουν να μοιράζετε περισσότερες από μία φωτογραφίες και βίντεο σε μια και μόνο δημοσίευση. Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς τα δικά σας πρωτότυπα carousel, μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στον παρακάτω οδηγού. Η εφαρμογή το…

Πώς να Ορίσετε μια Φωνητική Σημείωση ως Κατάσταση στο WhatsApp
Πώς να Ορίσετε μια Φωνητική Σημείωση ως Κατάσταση στο WhatsApp

Θέλετε να κάνετε την κατάστασή σας στο WhatsApp ακόμη πιο ξεχωριστή; Δοκιμάστε να μοιραστείτε μια φωνητική σημείωση ως κατάσταση στη δημοφιλή εφαρμογή επικοινωνίας! Το WhatsApp προσφέρει πλέον τη δυνατότητα κοινοποίησης ήχων στις καταστάσεις του WhatsApp, πράγμα που σημαίνει …

Πώς να Αναδημοσιεύσετε μια Ιστορία στο Instagram
Πώς να Αναδημοσιεύσετε μια Ιστορία στο Instagram

Σας έκαναν tag σε κάποια ιστορία του Instagram και θέλετε να την αναδημοσιεύσετε στο προφίλ σας; Ή μήπως θέλετε απλά να μοιραστείτε μια ιστορία κάποιου φίλου σας σε κάποια συνομιλία; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε τις απαντήσεις σε όλες σας τις ερωτήσεις σχετικά με την κοιν…

Πώς να Επιδιορθώσετε το Πρόβλημα Λήψης Εικόνων στο What­sApp των Android
Πώς να Επιδιορθώσετε το Πρόβλημα Λήψης Εικόνων στο What­sApp των Android

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη εικόνων και άλλων πολυμέσων στην εφαρμογή του What­sApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικά εύκολα κόλπα και συμβουλές για να επιδιορθώσετε το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα στο Android σας. Η εφαρμογή του What­sApp σας δίνει τη δυνατότητα …

Πώς να Αλλάξετε το Θέμα και Χρώμα των Συνομιλιών σας στο Instagram
Πώς να Αλλάξετε το Θέμα και Χρώμα των Συνομιλιών σας στο Instagram

Θέλετε να δώσετε μια ευχάριστη νότα στις συνομιλίες σας στο Instagram; Δοκιμάστε να αλλάξετε το θέμα και το χρώμα των συνομιλιών σας με τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού! Το Instagram εκτός από την κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο σε δημοσιεύσεις, stories και reels, σ…