Τι Είναι τα Highlights του Instagram και πώς να τα Χρησιμοποιήσετε

Image for Τι Είναι τα Highlights του Instagram και πώς να τα Χρησιμοποιήσετε

Αν είστε χρήστες του Instagram ίσως να έχετε παρατηρήσει πως κάποιοι χρήστες της εφαρμογής έχουν κάποιες ιστορίες αποθηκευμένες σε κατηγορίες στο προφίλ τους. Οι κατηγορίες αυτές ονομάζονται highlights και στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε κι εσείς τα δικά σας highlights.

Οι ιστορίες του Instagram γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, και είναι διαθέσιμες στο προφίλ των χρηστών για 24 ώρες. Αν όμως θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιες από τις ιστορίες σας στο προφίλ σας, μπορείτε να δημιουργήσετε κατηγορίες highlights και να τις αποθηκεύσετε εκεί.

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας highlights και να αποθηκεύσετε τις κορυφαίες σας ιστορίες στον λογαριασμό σας.

Δημιουργία Highlights στο Instagram του Android σας

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να δημιουργείτε όσα highlights θέλετε και να αποθηκεύετε εώς και 100 stories στο καθένα από αυτά. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως δε θα μπορείτε να βλέπετε ποιοι χρήστες παρακολούθησαν τα highlights σας, θα μπορείτε όμως να βλέπετε τον αριθμό των συνολικών προβολών.

Για να δημιουργήσετε τα δικά σας highlights με παλιές σας ιστορίες θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αρχειοθέτησης, κάνοντας τα παρακάτω βήματα:

 • Πηγαίνετε στο προφίλ σας στο Instagram.
 • Πατήστε το εικονίδιο του Μενού.
 • Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ιδιωτικότητα > Ιστορίες.
 • Στην καρτέλα Αποθήκευση στο Αρχείο σύρετε τον εικονικό διακόπτη στην ενεργή θέση.

Ενεργοποιώντας τη λειτουργία αρχειοθέτησης, όλες σας οι ιστορίες θα είναι διαθέσιμες σε ένα αρχείο μετά τη δημοσίευση τους για να αποθηκεύσετε αυτές που θέλετε σε highlights.

Για να δημιουργήσετε το πρώτο σας highlight κάντε τις εξής ενέργειες:

 • Βρείτε την ιστορία που θέλετε να αποθηκεύσετε.
 • Πατήστε το εικονίδιο των highlight στο κάτω μέρος της οθόνης.
 • Στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέξτε τη δημιουργία νέου highlight με το εικονίδιο +.
 • Δώστε όνομα στο highlight και προσθέστε ένα εξώφυλλο.
 • Αποθηκεύστε την ιστορία σας.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες ιστορίες θέλετε σε όσα highlights θέλετε, ακολουθώντας τα ίδια βήματα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αποθηκεύσετε και τις νέες ιστορίες που μοιράζεστε στο προφίλ σας, χωρίς να χρειάζεται να πάτε στην καρτέλα του αρχείου.

Δημιουργία Εξώφυλλων για τα Highlights του Instagram

Αν τώρα θέλετε να δώσετε μια ξεχωριστή εμφάνιση στα εξώφυλλα των ιστοριών στο προφίλ σας, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε με τον ακόλουθο τρόπο.

 • Πηγαίνετε στο προφίλ σας στο Instagram.
 • Πατήστε το highlight που θέλετε να επεξεργαστείτε.
 • Επιλέξετε Επεξεργασία Εξωφύλλου.
 • Διαλέξτε την εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως εξώφυλλο.
 • Πατήστε ΟΚ.

Παρακάτω θα βρείτε μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας ξεχωριστά εξώφυλλα για τα highlights στο προφίλ σας. Κάντε δωρεάν λήψη και δώστε στο προφίλ σας μια επαγγελματική εμφάνιση.

 1. Highlight Covers for Instagram: make Pro Ig Story

  Highlight Covers for Instagram: make Pro Ig Story

  Με το καλοσχεδιασμένο αυτό εργαλείο επεξεργασίας για την εφαρμογή του Instagram μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά εξώφυλλα για τα highlights των ιστοριών στο προφίλ σας. Επιλέξτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εικονιδίων και κάντε το προφίλ σας ακόμη πιο ξεχωριστό.

Πώς να Κατεβάσετε Δεδομένα και Αναφορές Δραστηριότητας του TikTok
Πώς να Κατεβάσετε Δεδομένα και Αναφορές Δραστηριότητας του TikTok

Η εφαρμογή του TikTok έχει δεχθεί πολλές φορές αρνητικές κριτικές σχετικά με τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που προσφέρει στους χρήστες του. Και όχι άδικα, καθώς συγκριτικά με άλλα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok προσφέρει περιορισμένες λειτουργίας ασφαλείας. Αν θέλετε …

Πώς να Μάθετε αν Κάποιος Είναι Ενεργός στο Instagram
Πώς να Μάθετε αν Κάποιος Είναι Ενεργός στο Instagram

Θέλετε να δείτε αν κάποιος από τους φίλους σας είναι online στην εφαρμογή του Instagram; Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε ποιες επαφές σας είναι συνδεδεμένες στη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω. Η εφαρμογή του Instagram εκτός …

Πώς να Αποθηκεύσετε Φωτογραφίες του WhatsApp στο Android σας
Πώς να Αποθηκεύσετε Φωτογραφίες του WhatsApp στο Android σας

Αν ανταλλάζετε φωτογραφίες με τους φίλους σας στο WhatsApp και θέλετε να τις αποθηκεύσετε στην γκαλερί φωτογραφιών του Android σας, ο σημερινός μας οδηγός είναι για εσάς! Με την εφαρμογή του WhatsApp μπορείτε να ανταλλάζετε φωτογραφίες, βίντεο και άλλου είδους πολυμέσα, εντελ…

Πώς να Αλλάξετε το Όνομα Χρήστη σας στο TikTok
Πώς να Αλλάξετε το Όνομα Χρήστη σας στο TikTok

Είστε λάτρεις του TikTok; Θέλετε να κάνετε το κανάλι σας ακόμη πιο δημοφιλές; Δοκιμάστε να αλλάξετε το παλιό σας όνομα με ένα νέο και καλύτερο όνομα. Η εφαρμογή του TikTok επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν και να μοιράζονται σύντομα βίντεο μερικών δευτερολέπτων με το…

Πώς να Στείλετε Αθόρυβα Μηνύματα στο Instagram
Πώς να Στείλετε Αθόρυβα Μηνύματα στο Instagram

Θέλετε να ανταλλάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να στέλνετε ειδοποιήσεις στους συνομιλητές σας; Υπάρχει τρόπος να το κάνετε και σας τον παρουσιάζουμε στο σημερινό μας άρθρο.  Η εφαρμογή του Instagram είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στον κόσμο και πολλοί από εμάς…