Πώς να Ενεργοποιήσετε τον Ορθογραφικό Έλεγχο στο WhatsApp

Κάνετε συχνά ορθογραφικά λάθη στα μηνύματα που στέλνετε; Αν είστε χρήστες του WhatsApp μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ορθογραφικό έλεγχο στο Android σας ώστε να βεβαιωθείτε πως τα μηνύματά σας είναι αλάνθαστα.

Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας που επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν μηνύματα, βίντεο, αυτοκόλλητα και άλλο περιεχόμενο εντελώς δωρεάν.

Αν χρησιμοποιείτε το WhatsApp για την εξυπηρέτηση πελατών της επιχείρησής σας ή αν απλά θέλετε να είστε σίγουροι πως τα μηνύματα που στέλνετε έχουν τέλεια ορθογραφία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε εύκολο τον ορθογραφικό έλεγχο στο πληκτρολόγιο του Android σας.

Ακολουθήστε τα απλά βήματα που θα βρείτε στον παρακάτω οδηγό που δημιουργήσαμε για εσάς και βεβαιωθείτε πως τα μηνύματά σας δεν έχουν ορθογραφικά λάθη.

Ενεργοποίηση του Ορθογραφικού Ελέγχου στο WhatsApp του Android σας

Η εφαρμογή του WhatsApp δεν προσφέρει λειτουργία ορθογραφικού ελέγχου, αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο πληκτρολόγιο στο Android σας.

Η εφαρμογή της Google, Gboard, είναι ένα από τα καλύτερα πληκτρολόγια για Android, που μεταξύ άλλων παρέχει και μια λειτουργία ορθογραφικού ελέγχου.

Αφού κάνετε δωρεάν εγκατάσταση του πληκτρολογίου στη συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του WhatsApp.
  • Πηγαίνετε σε μια συνομιλία και πατήστε το πεδίο κειμένου.
  • Κάτω από το πεδίο θα βρείτε το εικονίδιο των Ρυθμίσεων με το γρανάζι.
  • Κάντε κλικ και στη συνέχεια πατήστε την επιλογή Διόρθωση Κειμένου.
  • Στην καρτέλα Ορθογραφία ενεργοποιήστε τον Ορθογραφικό Έλεγχο σύροντας τον εικονικό διακόπτη.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα δοκιμάστε να γράψετε λάθος μια λέξη και θα δείτε πως θα εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή κάτω από τη λέξη. Αν πατήσετε πάνω στη λέξη θα βρείτε μερικές προτεινόμενες εναλλακτικές. Επιλέξτε τη λέξη που θέλετε και θα αντικατασταθεί αυτόματα στο πεδίο κειμένου.

Στην καρτέλα της Διόρθωσης Κειμένου θα έχετε επίσης την επιλογή ενεργοποίησης του Auto-correction. Αν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή το πληκτρολόγιό σας θα εντοπίζει τις λανθασμένες λέξεις και θα κάνει άμεσα αντικατάστασή τους, χωρίς να σας ρωτά.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ορθογραφία σας στα μηνύματα που στέλνετε.

Βρείτε παρακάτω την εφαρμογή του Gboard και κάντε άμεσα εγκατάσταση στο Android σας.

  1. Gboard - Πληκτρολόγιο Google

    Gboard – Πληκτρολόγιο Google

    Η εύχρηστη αυτή εφαρμογή  που φέρει την υπογραφή της Google σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε εύκολα τα κείμενά σας και να χρησιμοποιείτε emoticons για να εκφραστείτε καλύτερα στις συνομιλίες σας. Χρησιμοποιήστε τη φωνητική πληκτρολόγηση, αλλά και το λεξικό της εφαρμογής, κάντε αυτόματες διορθώσεις και άλλα!

Πώς να Μοιράζεστε Δημοσιεύσεις στο Instagram Μόνο με Στενούς Φίλους
Πώς να Μοιράζεστε Δημοσιεύσεις στο Instagram Μόνο με Στενούς Φίλους

Θέλετε να μοιράζεστε τις δημοσιεύσεις και τα reels σας στο Instagram αποκλειστικά και μόνο με τους στενούς σας φίλους; Η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης σας επιτρέπει πλέον να το κάνετε! Το Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, με εκα…

Πώς να Αποσυνδεθείτε από το WhatsApp στα Android
Πώς να Αποσυνδεθείτε από το WhatsApp στα Android

Θέλετε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή του WhatsApp στο smartphone Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Το κορυφαίο εργαλείο σας επιτρ…

Πώς να Καρφιτσώσετε τα Αγαπημένα σας Σχόλια στο TikTok των Android
Πώς να Καρφιτσώσετε τα Αγαπημένα σας Σχόλια στο TikTok των Android

Θέλετε να επισημάνετε ένα από το σχόλια σε κάποια από τις δημοσιεύσεις σας στην εφαρμογή του TikTok του Android σας; Τώρα μπορείτε να το κάνετε με πολύ απλό τρόπο! Η εφαρμογή του TikTok ακολουθεί το παράδειγμα μεγάλων εφαρμογών όπως του Instagram και του YouTube, προσφέροντας…

Πώς να Δείτε Ποιος Κοινοποίησε τη Δημοσίευσή σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Κοινοποίησε τη Δημοσίευσή σας στο Instagram

Θέλετε να μάθετε αν κάποιος κοινοποίησε μια δημοσίευση σας στη δημοφιλή εφαρμογή του Instagram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που σας παρουσιάζουμε στο σημερινό μας άρθρο. Η δημοφιλής εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να δημοσιεύουν περιεχόμενο στο…

Πώς να Ρυθμίσετε Κωδικούς Πρόσβασης Passkeys στο WhatsApp
Πώς να Ρυθμίσετε Κωδικούς Πρόσβασης Passkeys στο WhatsApp

Οι κωδικοί πρόσβασης passkeys είναι ο νέος τρόπος προστασίας των λογαριασμών μας και έχουν ήδη γίνει μέρος μεγάλων εφαρμογών, όπως το WhatsApp. Και στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε πώς να τους ενεργοποιήσετε για τον λογαριασμό σας. Τα passkeys σας επιτρέπουν να κλειδώσετε και…