Πώς να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα σχόλια και μηνύματα στο Instagram

Το Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακόλουθούς τους.

Ένα από τα αρνητικά το Instagram είναι πως αν το προφίλ σας είναι δημόσιο, μπορεί να λαμβάνετε σχόλια και μηνύματα από ανεπιθύμητους χρήστες. Και δεν είναι λίγοι οι influencers ή celebrities που έχουν πέσει θύματα των trolls του Instagram.

Πριν λίγο διάστημα, η κορυφαία εφαρμογή λάνσαρε μια νέα επιλογή που σας επιτρέπει να απενεργοποιείτε το πεδίο των σχόλιων στις δημοσιεύσεις σας. Δυστυχώς όμως, η λύση αυτή δεν ήταν επαρκής ενάντια στα trolls, καθώς λίγοι μόνο χρήστες την ενεργοποίησαν.

Νέα Λειτουργία Limits του Instagram

Πριν μια εβδομάδα, οι δημιουργοί του Instagram κυκλοφόρησαν μια επιπλέον λειτουργία προστασίας, που υπόσχεται να προστατέψει τους χρήστες του από ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Πρόκειται για τη λειτουργία Limits ή Λειτουργία Ορίων, όπως θα λέγαμε στα ελληνικά, που κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της: περιορίζει σχόλια και μηνύματα από πιθανούς ανεπιθύμητους χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα αυτή λειτουργία του Instagram θα εμποδίζει μηνύματα και σχόλια από χρήστες που δε σας ακολουθούν ή από χρήστες που σας ακολούθησαν πρόσφατα. 

Για να την ενεργοποιήσετε θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και να σύρετε τον εικονικό διακόπτη. Μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη λειτουργία αυτή όποτε εσείς θέλετε.

Επιπλέον, κάθε φορά που κάποιος ανεπιθύμητος χρήστης σας στέλνει μήνυμα ή αφήνει ένα κακό σχόλιο στις δημοσιεύσεις σας, θα λαμβάνει αυτόματα μια προειδοποίηση από την εφαρμογή του Instagram.

Η λειτουργία αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στους χρήστες του Instagram και οι δημιουργοί της εφαρμογής δημοσίευσαν πως οι περισσότεροι χρήστες που λαμβάνουν αυτόματες προειδοποιήσεις, είτε διαγράφουν τα σχόλιά τους, είτε τα επεξεργάζονται. Πράγμα που σημαίνει πως η λειτουργία των ορίων φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.

Βρείτε παρακάτω την τελευταία έκδοση του Instagram για συσκευές Android και δοκιμάστε τα Limits και στις δικές σας δημοσιεύσεις.

  1. Instagram

    Instagram

    Το Instagram είναι μια από τις κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας με πολλές και διάφορες λειτουργίες. Το δωρεάν αυτό κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να βλέπετε φωτογραφίες άλλων χρηστών, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε εικόνες και βίντεο με φίλτρα και εφέ, να γράφετε σχόλια, αλλά και να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας.

Πώς να Αντιδράσετε στα Μηνύματα του WhatsApp με Emojis
Πώς να Αντιδράσετε στα Μηνύματα του WhatsApp με Emojis

Πολλές φορές, όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα στις συνομιλίες μας και δεν ξέρουμε πως να απαντήσουμε, η καλύτερη αντίδραση είναι ένα emoji! Οι περισσότερες εφαρμογές επικοινωνίας σας επιτρέπουν να αντιδράσετε σε κάποιο μήνυμα, επιλέγοντας ένα emoji που θα εκφράζει τα συναισθήματά …

Πώς να Προσθέσετε Συνδέσμους στις Δημοσιεύσεις και τις Ιστορίες του Instagram
Πώς να Προσθέσετε Συνδέσμους στις Δημοσιεύσεις και τις Ιστορίες του Instagram

Αν θέλετε να προωθήσετε την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας στο Instagram ίσως να έχετε ήδη διαπιστώσει πως δεν υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μας επιτρέπει να δημιουργούμε έναν νέο λογαριασμό μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο…

Πώς να Μεταφέρετε το Ιστορικό Συνομιλιών του WhatsApp μεταξύ Android και iOS
Πώς να Μεταφέρετε το Ιστορικό Συνομιλιών του WhatsApp μεταξύ Android και iOS

Αν αγοράσατε μόλις το πρώτο σας Android και θέλετε να μεταφέρετε το ιστορικό των συνομιλιών σας στο WhatsApp από μια iOS συσκευή ή το αντίθετο, τωρά πια μπορείτε να το κάνετε με εύκολο τρόπο. Οι δημιουργοί της δημοφιλούς εφαρμογής ανακοίνωσαν στην πρόσφατη εκδήλωση για το και…

Πώς να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα σχόλια και μηνύματα στο Instagram
Πώς να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα σχόλια και μηνύματα στο Instagram

Το Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακόλουθούς τους. Ένα από τα αρνητικά το Instagram είναι πως αν το προφίλ σας είναι δημόσιο, μπορεί να λαμβάνετε σχόλια και μηνύματα από …

Πώς να πάρετε μέρος σε μια κλήση του WhatsApp αφού έχει ξεκινήσει
Πώς να πάρετε μέρος σε μια κλήση του WhatsApp αφού έχει ξεκινήσει

Το WhatsApp είναι μια δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας με εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο. Το κορυφαίο εργαλείο προσφέρει μια λειτουργική εφαρμογή για Android που ενημερώνεται συνεχώς με νέα χαρακτηριστικά για άκομη πιο άμεση επικοινωνία. Εκτός από μηνύματα κειμένου, η ε…