Πώς να μετατρέψετε Ηχητικά Αρχεία του WhatsApp σε MP3 του Android σας

Αν είστε χρήστες του WhatsApp μπορεί ήδη να γνωρίζετε πως το δημοφιλές εργαλείο σας επιτρέπει να ανταλλάζετε ηχητικές εγγραφές και άλλο ηχητικό περιεχόμενο με τους συνομιλητές σας.

Τα αρχεία αυτά έχουν τη μορφή OPUS, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή του σε άλλες εφαρμογές. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να τα μετατρέψετε σε αρχεία MP3, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εργαλείο.

Στον παρακάτω σύντομο οδηγό θα μάθετε πως μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα τα ηχητικά αρχεία του WhatsApp σε MP3, καθώς και ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία μετατροπής αρχείων.

Εντοπισμός Ηχητικών Αρχείων του WhatsApp

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία μετατροπής, θα πρέπει πρώτα να βρούμε την τοποθεσία των ηχητικών αρχείων στο Android μας.

Αφού κάνετε αποθήκευση των αρχείων, μπορείτε να τα αναζητήσετε στον φάκελο των πολυμέσων του WhatsApp. Πιο συγκεκριμένα, πηγαίνετε στον φάκελο WhatsApp > Πολυμέσα > Ηχητικά Αρχεία WhatsApp και εντοπίστε το αρχείο που σας ενδιαφέρει.

Μετατροπή Ηχητικών Αρχείων του WhatsApp σε Mp3 με Online Εργαλεία

Αν θέλετε να μετατρέψετε τα αρχεία σας σε Mp3 online, μπορείτε να βρείτε μια από τις χιλιάδες ιστοσελίδες που μετατρέπουν ηχητικά αρχεία σε άλλες μορφές.

Εμείς σας προτείνουμε το Online Audio Converter που υποστηρίζει πλατφόρμες όπως το Google Drive ή το Dropbox, καθώς και πολλές μορφές ήχου, όπως FLAC, M4A, και OGG.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το εργαλείο Convertio, που υποστηρίζει αρχεία μεγέθους εώς και 100MB, αλλά και όλες τις δημοφιλείς μορφές ήχου, όπως AAC, AU, APE, CVS, FAP και NIST.

Μετατροπή Ηχητικών Αρχείων του WhatsApp σε Mp3 με Εφαρμογές

Αν τώρα προτιμάτε να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή μετατροπής ηχητικών αρχείων στο κινητό σας, στο Androidlist θα βρείτε μια ποικιλία χρήσιμων εργαλείων.

Το  Wondershare Filmora είναι ένα από αυτά και ξεχωρίζει καθώς σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα αρχεία σας σε άλλες μορφές, αλλά και να επεξεργαστείτε τον ήχο για να βελτιώσετε την ποιότητά του.

Αφού κάνετε λήψη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε New Project.
  • Εισάγετε τα αρχεία που θέλετε πατώντας Import Files.
  • Κάντε μετατροπή στη μορφή που επιθυμείτε και πατήστε Save.

Βρείτε παρακάτω το χρήσιμο αυτό εργαλείο και κάντε δωρεάν λήψη στο Android σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο στη σελίδα του Androidlist.

  1. FilmoraGo - Free Video Editor

    FilmoraGo – Free Video Editor

    Με το μοναδικό αυτό εργαλείο μπορείτε να επεξεργαστείτε τα αγαπημένα σας βίντεο για να τα κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστά. Επιλέξτε ανάμεσα σε πολλές λειτουργίες και δώστε μια επαγγελματική νότα στις δημιουργίες σας. Επιπλέον, μπορείτε να επεξεργαστείτε ηχητικά αρχεία, αλλά και να τα μετατρέψετε σε διαφορετικές μορφές.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…