Πώς να μετατρέψετε Ηχητικά Αρχεία του WhatsApp σε MP3 του Android σας

Αν είστε χρήστες του WhatsApp μπορεί ήδη να γνωρίζετε πως το δημοφιλές εργαλείο σας επιτρέπει να ανταλλάζετε ηχητικές εγγραφές και άλλο ηχητικό περιεχόμενο με τους συνομιλητές σας.

Τα αρχεία αυτά έχουν τη μορφή OPUS, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή του σε άλλες εφαρμογές. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να τα μετατρέψετε σε αρχεία MP3, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εργαλείο.

Στον παρακάτω σύντομο οδηγό θα μάθετε πως μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα τα ηχητικά αρχεία του WhatsApp σε MP3, καθώς και ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία μετατροπής αρχείων.

Εντοπισμός Ηχητικών Αρχείων του WhatsApp

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία μετατροπής, θα πρέπει πρώτα να βρούμε την τοποθεσία των ηχητικών αρχείων στο Android μας.

Αφού κάνετε αποθήκευση των αρχείων, μπορείτε να τα αναζητήσετε στον φάκελο των πολυμέσων του WhatsApp. Πιο συγκεκριμένα, πηγαίνετε στον φάκελο WhatsApp > Πολυμέσα > Ηχητικά Αρχεία WhatsApp και εντοπίστε το αρχείο που σας ενδιαφέρει.

Μετατροπή Ηχητικών Αρχείων του WhatsApp σε Mp3 με Online Εργαλεία

Αν θέλετε να μετατρέψετε τα αρχεία σας σε Mp3 online, μπορείτε να βρείτε μια από τις χιλιάδες ιστοσελίδες που μετατρέπουν ηχητικά αρχεία σε άλλες μορφές.

Εμείς σας προτείνουμε το Online Audio Converter που υποστηρίζει πλατφόρμες όπως το Google Drive ή το Dropbox, καθώς και πολλές μορφές ήχου, όπως FLAC, M4A, και OGG.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το εργαλείο Convertio, που υποστηρίζει αρχεία μεγέθους εώς και 100MB, αλλά και όλες τις δημοφιλείς μορφές ήχου, όπως AAC, AU, APE, CVS, FAP και NIST.

Μετατροπή Ηχητικών Αρχείων του WhatsApp σε Mp3 με Εφαρμογές

Αν τώρα προτιμάτε να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή μετατροπής ηχητικών αρχείων στο κινητό σας, στο Androidlist θα βρείτε μια ποικιλία χρήσιμων εργαλείων.

Το  Wondershare Filmora είναι ένα από αυτά και ξεχωρίζει καθώς σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα αρχεία σας σε άλλες μορφές, αλλά και να επεξεργαστείτε τον ήχο για να βελτιώσετε την ποιότητά του.

Αφού κάνετε λήψη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε New Project.
  • Εισάγετε τα αρχεία που θέλετε πατώντας Import Files.
  • Κάντε μετατροπή στη μορφή που επιθυμείτε και πατήστε Save.

Βρείτε παρακάτω το χρήσιμο αυτό εργαλείο και κάντε δωρεάν λήψη στο Android σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο στη σελίδα του Androidlist.

  1. FilmoraGo - Free Video Editor

    FilmoraGo – Free Video Editor

    Με το μοναδικό αυτό εργαλείο μπορείτε να επεξεργαστείτε τα αγαπημένα σας βίντεο για να τα κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστά. Επιλέξτε ανάμεσα σε πολλές λειτουργίες και δώστε μια επαγγελματική νότα στις δημιουργίες σας. Επιπλέον, μπορείτε να επεξεργαστείτε ηχητικά αρχεία, αλλά και να τα μετατρέψετε σε διαφορετικές μορφές.

Πώς να Ενεργοποιήσετε Κρυπτογραφημένα Αντίγραφα Ασφαλείας στο WhatsApp
Πώς να Ενεργοποιήσετε Κρυπτογραφημένα Αντίγραφα Ασφαλείας στο WhatsApp

Το WhatsApp είναι το κορυφαίο εργαλείο επικοινωνίας που επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν μηνύματα και άλλου είδους περιεχόμενο, εντελώς δωρεάν, έχοντας μόνο μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η δημοφιλής εφαρμογή κάνει την επικοινωνία μας ακόμη πιο εύκολη, προσφέροντας νέε…

Πώς να επαναφέρετε τις επαφές στο Telegram των Android
Πώς να επαναφέρετε τις επαφές στο Telegram των Android

Το Telegram γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη χώρα μας, προσφέροντας στους χρήστες του νέες λειτουργίες που το κάνουν ακόμη πιο αποδοτικό. Εκτός από την εύκολη χρήση και την ποικιλία αστείων αυτοκόλλητων, η δημοφιλής εφαρμογή προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον ανταλλαγής μηνυμά…

Πώς να Αλλάξετε το Θέμα Κάθε Συνομιλίας σας στο Telegram
Πώς να Αλλάξετε το Θέμα Κάθε Συνομιλίας σας στο Telegram

To Telegram είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας δίνει τη δυνατότητα να συνομιλείτε με άλλους χρήστες της εφαρμογής εντελώς δωρεάν. Η δημοφιλής εφαρμογή ξεχωρίζει χάρη στο ασφαλές της περιβάλλον, προσφέροντας τη δυνατότητα αποστολής κρυπτογραφημένων μην…

Πώς να Αλλάξετε το Εικονίδιο της Ομάδας σας στο WhatsApp του Android σας
Πώς να Αλλάξετε το Εικονίδιο της Ομάδας σας στο WhatsApp του Android σας

Αν χρησιμοποιείτε το WhatsApp για να συνομιλείτε με τους φίλους σας σε ομάδες στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε πως μπορείτε να δώσετε μια ευχάριστη νότα στις συνομιλίες σας, αλλάζοντας το εικονίδιο του γκρουπ σας. Οι ομάδες του WhatsApp είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε χρήστες που…

Πώς να Αποθηκεύσετε τα Instagram Stories ως Πρόχειρα
Πώς να Αποθηκεύσετε τα Instagram Stories ως Πρόχειρα

Είστε φανατικοί χρήστες του Instagram; Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε πως μπορείτε να δημιουργείτε ιστορίες τις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε ως πρόχειρα για να τις χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο προσφέρει στους χρήστες του όλο και περισσότερες…