Πώς να Μάθετε αν το Μήνυμά σας στο WhatsApp Διαβάστηκε όταν Έχετε Απενεργοποιημένες τις Αναφορές Ανάγνωσης

Το WhatsApp είναι ίσως η δημοφιλέστερη εφαρμογή επικοινωνίας, και όχι άδικα, καθώς σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα εντελώς δωρεάν, με μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πριν λίγα χρόνια, η εφαρμογή του WhatsApp λάνσαρε τη λειτουργία αναφοράς ανάγνωσης, ώστε να γνωρίζετε πότε διαβάζονται και πότε δε διαβάζονται τα μηνύματα που στέλνετε στους συνομιλητές σας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν δείτε δύο γκρι σύμβολα check δίπλα στο μήνυμα που έχετε στείλει, αυτό σημαίνει πως το μήνυμά σας έχει παραδοθεί, αλλά δεν έχει ακόμη διαβαστεί. Αν τα δύο αυτά σύμβολα γίνουν μπλε, αυτό σημαίνει πως το μήνυμά σας έχει διαβαστεί από τον συνομιλητή σας.

Τί γίνεται όμως όταν ο συνομιλητής σας έχει απενεργοποιημένη τη λειτουργία αναφοράς ανάγνωσης; Μάθετε παρακάτω δύο χρήσιμα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν το μήνυμα που στείλατε έχει διαβαστεί.

Αποστολή Φωνητικού Μηνύματος στο WhatsApp

Η αναφορά ανάγνωσης δεν εφαρμόζετε στα φωνητικά μηνύματα, πράγμα που σημαίνει πως όταν στέλνετε ένα φωνητικό μήνυμα, μπορείτε να γνωρίζετε άμεσα αν ο συνομιλητής σας το έχει ακούσει.

Αν ένα γραπτό μήνυμά σας έχει μείνει αδιάβαστο, δοκιμάστε να ηχογραφήσετε και να στείλετε ένα σύντομο φωνητικό μήνυμα στον συνομιλητή σας.

Αν το σύμβολο με το μικρόφωνο γίνει μπλε, αυτό σημαίνει πως ο συνομιλητής σας άκουσε το μήνυμά σας και πιθανότατα διάβασε και το προηγούμενο μήνυμα που στείλατε.

Δημιουργία ομαδικής συνομιλίας

Αν τώρα ανησυχείτε πως κάποιος χρήστης στον οποίο στείλατε το μήνυμα σας έχει μπλοκάρει ή αγνοεί τα μηνύματά σας, υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσετε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια ομαδική συνομιλία στο WhatsApp με κάποιον άλλο φίλο σας και να αποστείλετε ένα νέο μήνυμα.

Η λειτουργία αναφοράς ανάγνωσης δεν εφαρμόζετε στις ομαδικές συνομιλίες, οπότε μπορείτε να δείτε άμεσα ποιος διάβασε το μήνυμά σας και ποιος δεν το διάβασε.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να διαπιστώσετε ποιος διαβάζει τα μηνύματά σας στο WhatsApp, ακόμη κι αν οι αναφορές ανάγνωσης είναι απενεργοποιημένες.

Βρείτε παρακάτω την τελευταία έκδοση της εφαρμογής του WhatsApp για Android και μείνετε συνδεδεμένοι στο AndroidList για περισσότερα νέα και ειδήσεις από τον κόσμο των Android.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Το χρήσιμο αυτό εργαλείο επικοινωνίας, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να συνομιλούν δωρεάν μέσω μηνυμάτων, κλήσεων και ηχητικών εγγραφών μέσω WiFi ή 3G. Επιπλέον, επιτρέπει την αποστολή εικόνων, βίντεο και άλλων πολυμέσων με εύκολο τρόπο!

Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο στο Android σας
Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο στο Android σας

Οι περισσότερες συσκευές Android προσφέρουν πλέον προηγμένες κάμερες, που μας επιτρέπουν να τραβάμε επαγγελματικές φωτογραφίες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τι γίνεται όμως αν διαγράψουμε κατα λάθος κάποια αγαπημένη μας φωτογραφία ή βίντεο από το Android μας; Τα καλ…

Πώς να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook
Πώς να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook

Τα κολάζ φωτογραφιών σας επιτρέπουν να μοιραστείτε περισσότερες από μία εικόνες σε μία δημοσίευση και να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα. Αν αναζητάτε τον πιο εύκολο τρόπο δημιουργίας κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook, ο οδηγός αυτός είνα…

Πώς να αποκρύψετε τα likes στο Instagram και το Facebook
Πώς να αποκρύψετε τα likes στο Instagram και το Facebook

Οι δημιουργοί του Facebook και του Instagram πρόσφατα ανακοίνωσαν πως οι δυο δημοφιλείς εφαρμογές θα δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες τους να αποκρύβουν τα likes που μοιράζονται και λαμβάνουν στις δημοσιεύσεις τους. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα κο…

Πώς να αποχωρήσετε αθόρυβα από μια ομάδα του WhatsApp χωρίς να σας καταλάβουν
Πώς να αποχωρήσετε αθόρυβα από μια ομάδα του WhatsApp χωρίς να σας καταλάβουν

Έχετε βαρεθεί να λαμβάνετε μηνύματα σε μια ενοχλητική ομάδα του WhatsApp, αλλά δεν ξέρετε πώς να αποχωρήσετε από την ομάδα χωρίς να σας καταλάβουν; Ο παρακάτω οδηγός είναι για εσάς! Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει μεταξύ …

Πώς να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες όπως των iPhones στο Android σας
Πώς να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες όπως των iPhones στο Android σας

Τα iPhones προσφέρουν τη λειτουργία live στους χρήστες τους, που τους επιτρέπει να τραβούν ζωντανές φωτογραφίες μερικών δευτερολέπτων με την κάμερα του κινητού τους. Τα Android αναμένεται να λανσάρουν σύντομα την ίδια λειτουργία στις κάμερες τους, αλλά αν ανυπομονείτε να δοκι…