Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Η εφαρμογή του Telegram είναι μία από τις ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάζουν μηνύματα και άλλο περιεχόμενο εντελώς δωρεάν.

Αντίθετα από την εφαρμογή του WhatsApp, που απαιτεί τη χρήση ενός αριθμού τηλεφώνου για τη δημιουργία λογαριασμού, το Telegram σας επιτρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό τόσο με τον αριθμό σας, όσο και με ένα απλό όνομα χρήστη.

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος χρήστης δεν ανήκει στις επαφές σας, δε θα έχει και πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου σας. Επιπλέον, η εφαρμογή του Telegram επιτρέπει στους χρήστες της να αποκρύψουν τον αριθμό τηλεφώνου τους από όλους.

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να αποκρύψετε κι εσείς τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram και προστετέψτε καλύτερα την ιδιωτικότητά σας.

Απόκρυψη Αριθμού Τηλεφώνου στο Telegram

Για να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή του Telegram.
 • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Προστασία και Ασφάλεια.
 • Εκεί θα βρείτε την επιλογή Αριθμός Τηλεφώνου, όπου μπορείτε να επιλέξετε με ποιους χρήστες θέλετε να μοιράζεστε τον αριθμό σας.
 • Πατήστε την επιλογή Κανένας.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι πως καμία από τις επαφές σας δε θα έχει πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου σας. Αν θέλετε να μοιράζεστε τον αριθμό σας μόνο με τις επαφές που έχετε αποθηκευμένες στο Android σας, μπορείτε να επιλέξετε Οι Επαφές μου.

Στο ίδιο σημείο θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιοι χρήστες μπορούν να σας αναζητούν και να σας βρίσκουν με τον αριθμό σας στο Telegram. Πιο συγκεκριμένα:

 • Αν επιλέξετε Όλοι, αυτό σημαίνει πως όποιος έχει τον αριθμό σας μπορεί να σας αναζητήσει και να σας βρει στο Telegram.
 • Αν επιλέξετε Οι Επαφές μου, ο αριθμός σας θα είναι εμφανής για αναζήτηση μόνο από τις επαφές που έχετε αποθηκευμένες στο Android σας.

Αν τώρα έχετε ανεπιθύμητες επαφές αποθηκευμένες στο Android σας, αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τους αποφύγετε οριστικά και στο Telegram είναι να διαγράψετε τα στοιχεία τους από τις επαφές σας.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατέψετε καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα στην εφαρμογή του Telegram.

Για να κάνετε λήψη της δημοφιλούς εφαρμογής Telegram στο κινητό σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

 1. Telegram

  Telegram

  Το Telegram είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματα κειμένου με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, προστατεύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα. Δημιουργήστε ομάδες συνομιλίας με έως και 200 ​​άτομα, κωδικοποιήστε τα μηνύματά σας, μοιραστείτε βίντεο μεγέθους ως και 1 GB και αποθηκεύστε το περιεχόμενο των συνομιλιών σας στο cloud.

Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο στο Android σας
Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο στο Android σας

Οι περισσότερες συσκευές Android προσφέρουν πλέον προηγμένες κάμερες, που μας επιτρέπουν να τραβάμε επαγγελματικές φωτογραφίες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τι γίνεται όμως αν διαγράψουμε κατα λάθος κάποια αγαπημένη μας φωτογραφία ή βίντεο από το Android μας; Τα καλ…

Πώς να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook
Πώς να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook

Τα κολάζ φωτογραφιών σας επιτρέπουν να μοιραστείτε περισσότερες από μία εικόνες σε μία δημοσίευση και να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα. Αν αναζητάτε τον πιο εύκολο τρόπο δημιουργίας κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook, ο οδηγός αυτός είνα…

Πώς να αποκρύψετε τα likes στο Instagram και το Facebook
Πώς να αποκρύψετε τα likes στο Instagram και το Facebook

Οι δημιουργοί του Facebook και του Instagram πρόσφατα ανακοίνωσαν πως οι δυο δημοφιλείς εφαρμογές θα δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες τους να αποκρύβουν τα likes που μοιράζονται και λαμβάνουν στις δημοσιεύσεις τους. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα κο…

Πώς να αποχωρήσετε αθόρυβα από μια ομάδα του WhatsApp χωρίς να σας καταλάβουν
Πώς να αποχωρήσετε αθόρυβα από μια ομάδα του WhatsApp χωρίς να σας καταλάβουν

Έχετε βαρεθεί να λαμβάνετε μηνύματα σε μια ενοχλητική ομάδα του WhatsApp, αλλά δεν ξέρετε πώς να αποχωρήσετε από την ομάδα χωρίς να σας καταλάβουν; Ο παρακάτω οδηγός είναι για εσάς! Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει μεταξύ …

Πώς να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες όπως των iPhones στο Android σας
Πώς να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες όπως των iPhones στο Android σας

Τα iPhones προσφέρουν τη λειτουργία live στους χρήστες τους, που τους επιτρέπει να τραβούν ζωντανές φωτογραφίες μερικών δευτερολέπτων με την κάμερα του κινητού τους. Τα Android αναμένεται να λανσάρουν σύντομα την ίδια λειτουργία στις κάμερες τους, αλλά αν ανυπομονείτε να δοκι…