Πώς να Προσθέσετε Widget Καιρού και Ώρας στο Android σας

Τα Android επιτρέπουν στους χρήστες τους να επεξεργάζονται το περιβάλλον των συσκευών τους και να το διαμορφώνουν με τα στοιχεία και τις λειτουργίες που επιθυμούν.

Αν θέλετε να ξέρετε τί καιρό θα κάνει κάθε μέρα ή αν θέλετε να προσθέσετε ένα εντυπωσιακό ρολόι στην οθόνη του Android σας, ο οδηγός αυτό θα σας φανεί χρήσιμος.

Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε τί είναι τα widgets, πώς μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε στο smartphone σας, αλλά και πώς μπορείτε να λαμβάνετε άμεσα πληροφορίες καιρού και ώρας.

Τί είναι τα widgets;

Τα widgets είναι χρήσιμες συντομεύσεις λειτουργιών και μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε για να λαμβάνετε άμεσες πληροφορίες στην οθόνη του Android σας.

Στις περισσότερες συσκευές Android, τα widgets εμφανίζονται ως τετράγωνα στην οθόνη κλειδώματος και μπορεί να παρουσιάζουν πληροφορίες από το ημερολόγιό σας, συντομεύσεις των αγαπημένων σας εφαρμογών κ.ά.

Πώς ενεργοποιώ ή απενεργοποιώ τα widgets στο Android μου;

Τα widgets είναι διαθέσιμα σχεδόν σε όλες τις συσκευές Android και η ενεργοποίηση τους εξαρτάται από τον launcher που χρησιμοποιείτε στο smartphone σας.

Στους περισσότερους launchers το μόνο που έχετε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ένα widget είναι να πατήσετε παρατεταμένα στην οθόνη, σε ένα κενό σημείο που δεν έχει κάποιο εικονίδιο.

Εκεί θα βρείτε μια λίστα των εφαρμογών που προσφέρουν widgets σε αλφαβητική σειρά για να διαλέξετε αυτές που θέλετε να εμφανίζονται στην οθόνη σας. Μόλις βρείτε ένα widget που σας ενδιαφέρει απλά πατήστε παρατεταμένα επάνω του για να εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Για να διαγράψετε ένα widget από την οθόνη σας, απλά πατήστε και πάλι παρατεταμένα επάνω του και αφαιρέστε το πατώντας το εικονίδιο Χ.

Widget ώρας και καιρού

Οι νεότερες συσκευές Android προσφέρουν τις δικές τους εφαρμογές καιρού και ώρας, οι οποίες προσφέρουν widget που μπορείτε να προσθέσετε στην οθόνη του Android σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε την κατάλληλη εφαρμογή στη λίστα των widgets, όπως σας παρουσιάσαμε παραπάνω, και στη συνέχεια να ορίσετε το widget της αρεσκείας σας.

Εφαρμογές όπως το Google σας δίνουν τη δυνατότητα να ορίσετε χρήσιμα widgets στην οθόνη σας για να έχετε άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες καιρού. Επιπλέον, launchers όπως το Microsoft Launcher προσφέρουν καλοσχεδιασμένες επιλογές widget για πληροφορίες ώρας κ.ά.

Τέλος, αν θέλετε να προσθέστε ένα ιδιαίτερο widget καιρού και ώρας στο Android σας μπορείτε να το κάνετε κατεβάζοντας την κατάλληλη εφαρμογή. Στο Androidlist θα βρείτε μια ποικιλία εφαρμογών για να επιλέξετε.

Εμείς σας προτείνουμε το Transparent clock & weather που μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν στον παρακάτω σύνδεσμο.

  1. Transparent clock & weather

    Transparent clock & weather

    Με το δωρεάν αυτό widget μπορείτε να προσθέσετε πολλές και διάφορες πληροφορίες καιρού και ώρας στο Android σας. Μάθετε πληροφορίες όπως τη θερμοκρασία και ώρα σε διάφορες περιοχές και διαμορφώστε το widget όπως εσείς θέλετε.

Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο στο Android σας
Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο στο Android σας

Οι περισσότερες συσκευές Android προσφέρουν πλέον προηγμένες κάμερες, που μας επιτρέπουν να τραβάμε επαγγελματικές φωτογραφίες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τι γίνεται όμως αν διαγράψουμε κατα λάθος κάποια αγαπημένη μας φωτογραφία ή βίντεο από το Android μας; Τα καλ…

Πώς να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook
Πώς να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook

Τα κολάζ φωτογραφιών σας επιτρέπουν να μοιραστείτε περισσότερες από μία εικόνες σε μία δημοσίευση και να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα. Αν αναζητάτε τον πιο εύκολο τρόπο δημιουργίας κολάζ φωτογραφιών στο Instagram και το Facebook, ο οδηγός αυτός είνα…

Πώς να αποκρύψετε τα likes στο Instagram και το Facebook
Πώς να αποκρύψετε τα likes στο Instagram και το Facebook

Οι δημιουργοί του Facebook και του Instagram πρόσφατα ανακοίνωσαν πως οι δυο δημοφιλείς εφαρμογές θα δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες τους να αποκρύβουν τα likes που μοιράζονται και λαμβάνουν στις δημοσιεύσεις τους. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα κο…

Πώς να αποχωρήσετε αθόρυβα από μια ομάδα του WhatsApp χωρίς να σας καταλάβουν
Πώς να αποχωρήσετε αθόρυβα από μια ομάδα του WhatsApp χωρίς να σας καταλάβουν

Έχετε βαρεθεί να λαμβάνετε μηνύματα σε μια ενοχλητική ομάδα του WhatsApp, αλλά δεν ξέρετε πώς να αποχωρήσετε από την ομάδα χωρίς να σας καταλάβουν; Ο παρακάτω οδηγός είναι για εσάς! Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει μεταξύ …

Πώς να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες όπως των iPhones στο Android σας
Πώς να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες όπως των iPhones στο Android σας

Τα iPhones προσφέρουν τη λειτουργία live στους χρήστες τους, που τους επιτρέπει να τραβούν ζωντανές φωτογραφίες μερικών δευτερολέπτων με την κάμερα του κινητού τους. Τα Android αναμένεται να λανσάρουν σύντομα την ίδια λειτουργία στις κάμερες τους, αλλά αν ανυπομονείτε να δοκι…