Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις μη αναγνωρισμένες συνδέσεις στο Facebook

Πριν μερικές μέρες, το Facebook επιβεβαίωσε πως πάνω από 500 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί και τα δεδομένα τους είναι διαθέσιμα σε μια βάση δεδομένων χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας.

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του λογαριασμού σας στο Facebook, στο άρθρο αυτό θα μάθετε πώς μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που συνδέεται κάποιος στο λογαριασμό σας.

Απλά ακολουθήστε τα βήματα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω για να ενισχύσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Αν έχετε αποφασίσει πως θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε μια εναλλακτική εφαρμογή επικοινωνίας.

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων για μη αναγνωρισμένες συνδέσεις στο Facebook

Η πλατφόρμα του Facebook σας επιτρέπει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποια άγνωστη συσκευή προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για χρήστες που ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους και θέλουν να γνωρίζουν όταν κάποιος συνδέεται στον λογαριασμό τους.

Για να λαμβάνετε κι εσείς ειδοποιήσεις για τις μη αναγνωρισμένες συνδέσεις στο λογαριασμό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις γραμμές που θα βρείτε πάνω δεξιά στο περιβάλλον του Facebook.
  • Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και σύνδεση στο κάτω μέρος του μενού.
  • Πατήστε Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για μη αναγνωρισμένες συνδέσεις.
  • Επιλέξτε πού θέλετε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις (στο email σας ή στο Facebook μιας αναγνωρισμένης συσκευής).

Όταν λάβετε μια ειδοποίηση για τη σύνδεση μιας μη αναγνωρισμένης συσκευής στο λογαριασμό σας στο Facebook θα πρέπει να επιβεβαιώσετε αν ήσασταν εσείς πατώντας Ήμουν εγώ.

Αν δεν έχετε πραγματοποιήσει εσείς τη σύνδεση από κάποια άλλη συσκευή, τότε θα πρέπει να επιλέξετε Δεν ήμουν εγώ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που σας παρουσιάζει το Facebook για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και να ενισχύσετε την ασφάλειά του.

Να θυμάστε πως θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή ή έναν νέο περιηγητή. Για να μην επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε φορά, το Facebook σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τις συσκευές σας ή ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να χρησιμοποιείτε στη λίστα αξιόπιστων προγραμμάτων περιήγησης ή αναγνωρισμένων συσκευών.

Τέλος, αν θέλετε να ελέγξετε ποιες συσκευές έχουν συνδεθεί πρόσφατα στον λογαριασμό σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και σύνδεσης  του λογαριασμού σας και να ελέγξετε τη λίστα με τις πρόσφατες συσκευές που έχουν συνδεθεί.

  1. Facebook

    Facebook

    Το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα από το smartphone σας. Δημιουργήστε ένα προφίλ, στείλτε μηνύματα, κοινοποιήστε φωτογραφίες και βίντεο, δείτε τί ανεβάζουν οι φίλοι σας και λάβετε άμεσες ειδοποιήσεις για όλα τα τελευταία νέα.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…