Πώς να ρυθμίσετε χρονικά όρια χρήσης στο WhatsApp, το TikTok και το YouTube

Αν χρησιμοποιείτε μερικές εφαρμογές περισσότερο από ότι θα θέλατε, ήρθε η ώρα να καθορίσετε χρονικά όρια για να περιορίσετε τη χρήση τους!

Μερικές εφαρμογές σας επιτρέπουν να ορίσετε το χρονικό περιθώριο χρήσης που θέλετε εντός των ρυθμίσεων τους, ενώ για τις υπόλοιπες το μόνο που χρειάζεστε είναι το κατάλληλο εργαλείο Android.

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να καθορίσετε τα χρονικά όρια χρήσης των WhatsApp, TikTok και YouTube και μειώστε δραστικά την εξάρτησή σας.

Ρύθμιση χρονικού ορίου χρήσης

Το YouTube σας επιτρέπει να καθορίσετε ένα χρονικό όριο χρήσης μέσα από τις ρυθμίσεις του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις.
  • Στην καρτέλα Γενικά βρείτε την επιλογή του διαλείμματος.
  • Επιλέξτε το χρονικό όριο που θέλετε και πατήστε ΟΚ.

Το TikTok σας επιτρέπει επίσης να περιορίσετε τη χρήση του μέσα από την ίδια την εφαρμογή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του και να ορίσετε ένα χρονικό όριο χρήσης.

Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp, δε σας δίνουν τη δυνατότητα να περιορίσετε το όριο χρήσης τους από τις ρυθμίσεις, αλλά μπορείτε να το κάνετε με τη χρήση του κατάλληλου εργαλείου, όπως το Digital Wellbeing που σας προτείνουμε παρακάτω.

Χρήση της εφαρμογής Digital Wellbeing

Η εφαρμογή Digital Wellbeing σας επιτρέπει να περιορίσετε τη χρήση οποιασδήποτε εφαρμογής του Android σας. Το δημοφιλές εργαλείο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε χρήστες που είναι εξαρτημένοι από εφαρμογές όπως το Facebook και το WhatsApp.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από μια εφαρμογή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Κάντε λήψη της εφαρμογής Digital Wellbeing στο κινητό σας.
  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις της και βρείτε τον Πίνακα Ελέγχου στην κατηγορία τρόπων αποσύνδεσης.
  • Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε όποια εφαρμογή θέλετε.
  • Ορίστε το χρονικό όριο που επιθυμείτε στο App timer και πατήστε ΟΚ.

Με τον τρόπο αυτό θα είστε σε θέση να γνωρίζετε πόσες ώρες καταναλώνετε σε μια εφαρμογή, ενώ όταν αγγίζετε το χρονικό όριο, δε θα είστε πλέον σε θέση να τη χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να κάνετε χρήση της εφαρμογής Digital Wellbeing και σε περιηγητές όπως o Chrome, ώστε να μειώσετε τις επισκέψεις σας σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Βρείτε παρακάτω την εφαρμογή Digital Wellbeing και ξεκινήστε να μειώνετε τη χρήση των εφαρμογών που θέλετε.

  1. Digital Wellbeing

    Digital Wellbeing

    Με το χρήσιμο αυτό εργαλείο μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα την ώρα που ξοδεύετε στις εφαρμογές του Android σας. Λάβετε λεπτομερείς αναφορές για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο και ρυθμίστε ένα χρονικό όριο χρήσης για να απεξαρτηθείτε αποτελεσματικά.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…