Πώς να κάνετε WiFi Calling στο Android σας

Το WiFi Calling είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας που επιτρέπει στους χρήστες Android να επικοινωνούν μέσω WiFi, όπου κι αν βρίσκονται.

Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που δεν έχουμε μονάδες στο κινητό μας ή όταν βρισκόμαστε σε απομακρυσμένα σημεία, που δεν έχουν καλό σήμα.

Οι περισσότερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όπως η Vodafone και η Cosmote προσφέρουν ήδη την υπηρεσία WiFi Calling στους συνδρομητές τους, επιτρέποντας τους να επικοινωνούν με ακόμη πιο εύκολο τρόπο.

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία WiFi Calling στο κινητό σας και ξεκινήστε να επικοινωνείτε με ακόμη πιο εύκολο τρόπο στο Android σας.

Ενεργοποίηση και Χρήση του WiFi Calling

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το WiFi Calling στο κινητό σας, πρώτο σας βήμα είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία στις Ρυθμίσεις του Android σας. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις.
  • Βρείτε την επιλογή Δίκτυο και Διαδίκτυο.
  • Στην καρτέλα Δεδομένα βρείτε και ενεργοποιήστε το WiFi Calling.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τον αριθμό τηλεφώνου ή το μήνυμα που θέλετε τα οποία θα εκτελεστούν αυτόματα μέσω WiFi.

Να θυμάστε πως η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες Android που είναι συνδρομητές σε μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει WiFi Calling.

Κόστος του WiFi Calling

Το WiFi Calling μπορεί να ενεργοποιηθεί δωρεάν για όλους τους χρήστες Android, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα χρεωθείτε για τις κλήσεις σας. Το κόστος των κλήσεων εξαρτάται από το πακέτο δεδομένων που έχετε. Αν για παράδειγμα έχετε δωρεάν απεριόριστο ίντερνετ, τότε δε θα πληρώσετε κάτι.

Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ταξιδιώτες, καθώς μπορούν να κάνουν οικονομικές κλήσεις, όπου κι αν βρίσκονται. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το WiFi Calling στο κινητό σας, να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σας για να ενημερωθείτε για τις πιθανές χρεώσεις.

Εναλλακτικές για WiFi Calling

Αν τώρα η εταιρία ή το Android σας δεν προσφέρει τη δυνατότητα WiFi Calling, μπορείτε να κάνετε πάντα λήψη της κατάλληλης εφαρμογής στο Android smartphone σας μέσα από τη σελίδα μας.

Μία από αυτές είναι το Talkatone, που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα στους συνομιλητές σας εντελώς δωρεάν, έχοντας μόνο μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ένα επίσης δημοφιλές εργαλείο που μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν είναι και το Dingtone, που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, προσφέροντας δωρεάν επικοινωνία. Βρείτε το παρακάτω και κάντε δωρεάν λήψη στο κινητό σας.

  1. Free phone calls, free texting SMS on free number

    Free phone calls, free texting SMS on free number

    Με το Dingtone μπορείτε να κάνετε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα σε άλλους αριθμούς, με εύκολο και απλό τρόπο. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το δίκτυο σας και σας επιτρέπει να μένετε σε επικοινωνία εντελώς δωρεάν, όπου κι αν είστε.

Πώς να Δείτε Παλιές Ιστορίες στο Instagram
Πώς να Δείτε Παλιές Ιστορίες στο Instagram

Θέλετε να παρακολουθήσετε ξανά μια ιστορία του Instagram μετά τη λήξη της; Υπάρχει τρόπος να ελέγξετε το περιεχόμενο που μοιραστήκατε στο παρελθόν και σας τον παρουσιάζουμε στον σημερινό μας οδηγό. Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που σας επιτρέπε…

Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο του TikTok Χωρίς Υδατογράφημα
Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο του TikTok Χωρίς Υδατογράφημα

Θέλετε να κατεβάσετε τα βίντεο που δημοσιεύετε στο TikTok χωρίς υδατογράφημα; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τους απλούς τρόπους που θα βρείτε παρακάτω! Η εφαρμογή του TikTok σας επιτρέπει να μοιράζεστε σύντομα βίντεο με το περιεχόμενο που θα επιλέξετε τα οποία μπορείτε στη συνέχε…

Πώς να Προσθέσετε έναν Κωδικό Πρόσβασης στο Instagram για να Προστατέψετε τις Συνομιλίες σας
Πώς να Προσθέσετε έναν Κωδικό Πρόσβασης στο Instagram για να Προστατέψετε τις Συνομιλίες σας

Θέλετε να προστατέψετε τις συνομιλίες σας στην εφαρμογή του Instagram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Η εφαρμογή του Instagram, εκτός από τη δημοσίευση εικόνων και βίντεο, σας επιτρέπει επίσης και να ανταλλάζετε άμεσα μηνύματα με τους ακόλουθ…

Είναι το Telegram Ασφαλές; Συμβουλές για την Ασφαλή Χρήση του
Είναι το Telegram Ασφαλές; Συμβουλές για την Ασφαλή Χρήση του

Αναρωτιέστε αν η εφαρμογή του Telegram είναι ασφαλής; Στον σημερινό μας οδηγό θα βρείτε μερικές συμβουλές για την καλύτερη προστασία σας κατά τη χρήση της εφαρμογής. Το Telegram είναι μία από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές επικοινωνίας, που προστατεύει του χρήστες του κρυπρογραφώ…

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…