Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Facebook Messenger

Η εφαρμογή Messenger του Facebook αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

Επιπλέον, το δωρεάν εργαλείο προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής SMS στους χρήστες Android της εφαρμογής. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες Android που έχουν επιλέξει την εφαρμογή του Messenger ως την κύρια εφαρμογή μηνυμάτων στη συσκευή τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία χρηστών, χωρίς όμως να είστε ευχαριστημένοι, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Facebook Messenger με απλό τρόπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα του παρακάτω οδηγού και να ορίσετε μια άλλη εφαρμογή ως την κύρια εφαρμογή μηνυμάτων στο Android σας.

Απενεργοποίηση της λειτουργίας SMS στο Facebook Messenger

Η λειτουργία SMS του Facebook Messenger αποτελεί μια καλή επιλογή για τους χρήστες Android που θέλουν να λαμβάνουν τα SMS τους στο λειτουργικό περιβάλλον της εφαρμογής.

Δεν είναι όμως λίγοι οι χρήστες του Facebook που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Αν ανησυχείτε κι εσείς για την ασφάλεια των μηνυμάτων SMS που λαμβάνετε και στέλνετε μέσω του Messenger ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε οριστικά τη λειτουργία SMS της εφαρμογής.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του Messenger στο Android σας.
  • Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.
  • Βρείτε και πατήστε την επιλογή SMS.
  • Σύρετε τον εικονικό διακόπτη για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ζητά να επιλέξετε μια νέα εφαρμογή ως την κύρια εφαρμογή μηνυμάτων του Android σας.

Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας και στην καρτέλα των μηνυμάτων επιλέξτε τη νέα εφαρμογή που θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε. Οι χρήστες των συσκευών Samsung θα έχουν μία επιπλέον επιλογή, την εφαρμογή Messages.

Να θυμάστε πως όταν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία των μηνυμάτων SMS στο Messenger τα μηνύματα που έχετε στείλει και λάβει στο παρελθόν, θα διαγραφούν οριστικά από το Messenger του Facebook. Γι” αυτό καλό θα ήταν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Messenger.

Ελπίζουμε ο οδηγός αυτός να σας φανεί χρήσιμος και να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία των μηνυμάτων SMS στο Messenger του Facebook.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη λειτουργία του Facebook στο Android σας, δοκιμάστε να κατεβάσετε την εφαρμογή του Messenger από τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

  1. Messenger

    Messenger

    Το Facebook Messenger είναι μια δημοφιλής εφαρμογή συνομιλιών, για να συνομιλείτε δωρεάν με τους φίλους σας στο Facebook. Στείλτε μηνύματα κειμένου, ηχητικές εγγραφές, μοιραστείτε φωτογραφίες και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ομαδικές συνομιλίες με πάνω από δύο χρήστες, να κάνετε βιντεοκλήσεις με τους φίλους σας, να δημιουργίες μυστικές συνομιλίες κ.ά.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…