Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Facebook Messenger

Η εφαρμογή Messenger του Facebook αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

Επιπλέον, το δωρεάν εργαλείο προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής SMS στους χρήστες Android της εφαρμογής. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες Android που έχουν επιλέξει την εφαρμογή του Messenger ως την κύρια εφαρμογή μηνυμάτων στη συσκευή τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία χρηστών, χωρίς όμως να είστε ευχαριστημένοι, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Facebook Messenger με απλό τρόπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα του παρακάτω οδηγού και να ορίσετε μια άλλη εφαρμογή ως την κύρια εφαρμογή μηνυμάτων στο Android σας.

Απενεργοποίηση της λειτουργίας SMS στο Facebook Messenger

Η λειτουργία SMS του Facebook Messenger αποτελεί μια καλή επιλογή για τους χρήστες Android που θέλουν να λαμβάνουν τα SMS τους στο λειτουργικό περιβάλλον της εφαρμογής.

Δεν είναι όμως λίγοι οι χρήστες του Facebook που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Αν ανησυχείτε κι εσείς για την ασφάλεια των μηνυμάτων SMS που λαμβάνετε και στέλνετε μέσω του Messenger ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε οριστικά τη λειτουργία SMS της εφαρμογής.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του Messenger στο Android σας.
  • Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.
  • Βρείτε και πατήστε την επιλογή SMS.
  • Σύρετε τον εικονικό διακόπτη για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ζητά να επιλέξετε μια νέα εφαρμογή ως την κύρια εφαρμογή μηνυμάτων του Android σας.

Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας και στην καρτέλα των μηνυμάτων επιλέξτε τη νέα εφαρμογή που θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε. Οι χρήστες των συσκευών Samsung θα έχουν μία επιπλέον επιλογή, την εφαρμογή Messages.

Να θυμάστε πως όταν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία των μηνυμάτων SMS στο Messenger τα μηνύματα που έχετε στείλει και λάβει στο παρελθόν, θα διαγραφούν οριστικά από το Messenger του Facebook. Γι” αυτό καλό θα ήταν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Messenger.

Ελπίζουμε ο οδηγός αυτός να σας φανεί χρήσιμος και να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία των μηνυμάτων SMS στο Messenger του Facebook.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη λειτουργία του Facebook στο Android σας, δοκιμάστε να κατεβάσετε την εφαρμογή του Messenger από τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

  1. Messenger

    Messenger

    Το Facebook Messenger είναι μια δημοφιλής εφαρμογή συνομιλιών, για να συνομιλείτε δωρεάν με τους φίλους σας στο Facebook. Στείλτε μηνύματα κειμένου, ηχητικές εγγραφές, μοιραστείτε φωτογραφίες και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ομαδικές συνομιλίες με πάνω από δύο χρήστες, να κάνετε βιντεοκλήσεις με τους φίλους σας, να δημιουργίες μυστικές συνομιλίες κ.ά.

Πώς να μάθετε ποιος βλέπει τον λογαριασμό σας στο Instagram
Πώς να μάθετε ποιος βλέπει τον λογαριασμό σας στο Instagram

Αν είστε χρήστες της εφαρμογής του Instagram, ίσως να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να μάθετε ποιος βλέπει τις δημοσιεύσεις και το προφίλ σας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Η κορυφαία εφαρμογή επικοινωνίας προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών της, εμποδίζοντας μας να βλέπουμε…

Πώς να έχετε Ίντερνετ παντού χωρίς WiFi ή Δεδομένα στο Android σας
Πώς να έχετε Ίντερνετ παντού χωρίς WiFi ή Δεδομένα στο Android σας

Θέλετε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμη και χωρίς WiFi ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο Android σας; Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια σύνδεση στο Ίντερνετ, ακόμη και στα πιο απομονωμένα σημεία. Στις μέρες μας, η χρήση του Ίντερνετ είναι σχεδόν απαραίτητη γ…

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Facebook Messenger
Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SMS στο Facebook Messenger

Η εφαρμογή Messenger του Facebook αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες της εφαρμογής. Επιπλέον, το δωρεάν εργαλείο προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής SMS στους χρήστες Android της εφαρμογής. Δεν είναι…

Πώς να μάθετε ποιος βλέπει το προφίλ σας και την κατάστασή σας στο WhatsApp
Πώς να μάθετε ποιος βλέπει το προφίλ σας και την κατάστασή σας στο WhatsApp

Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να μένετε σε επικοινωνία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ανταλλάζοντας μηνύματα και άλλο περιεχόμενο. Το δωρεάν αυτό εργαλείο φέρει την υπογραφή…

Πώς να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία στο Facebook Messenger
Πώς να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία στο Facebook Messenger

Το Facebook προσφέρει την υπηρεσία Messenger σε όλους τους χρήστες του, επιτρέποντάς τους να ανταλλάζουν μηνύματα και άλλο περιεχόμενο με τους φίλους τους. Τα μηνύματα που ανταλλάζετε είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να μη γ…