Πώς να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή Tor για ασφαλές σερφάρισμα στο Android σας

Ο περιηγητής Tor είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές περιήγησης, με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το δημοφιλές εργαλείο σας επιτρέπει να σερφάρετε με ασφάλεια στο διαδίκτυο, προστατεύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Tor μπορείτε να είστε σίγουροι για την ανώνυμη περιήγησή σας, καθώς η εφαρμογή δεν αφήνει ίχνη. Επιπλέον, σας επιτρέπει να απενεργοποιείτε τις διαφημίσεις, να διαγράφετε τα cookies μετά το τέλος της περιήγησης, αλλά και να μη μοιράζεστε τις προτιμήσεις σας για διαφημιστικούς λόγους.

Τα καλά νέα είναι πως οι δημιουργοί του Tor κυκλοφόρησαν πρόσφατα μια έκδοση alpha για Android, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, μέσα από τη σελίδα του AndroidList.

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημοφιλές εργαλείο περιήγησης στο Android σας και εξασφαλίστε την ασφάλειά σας.

Χρήση του Περιηγητή Tor σε Android

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Tor στο Android σας, αρχικά θα πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής Orbit για να συνδεθείτε στο δίκτυο του Tor. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Tor και πατήστε Connect.
 • Πηγαίνετε στην καρτέλα Go To Explore.
 • Πατήστε το εικονίδιο + για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα.
 • Ξεκινήστε την περιήγησή σας!

Να θυμάστε πως μπορείτε να ανοίξετε περισσότερες από μία καρτέλες, ακολουθώντας τα ίδια βήματα ή πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες και στη συνέχεια την επιλογή New Private Tab.

Ρυθμίσεις Ασφαλείας στην Εφαρμογή Tor

Η εφαρμογή Tor σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επιλέξτε τις λειτουργίες που επιθυμείτε, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Tor και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες.
 • Πηγαίνετε τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας (Security Settings).
 • Επιλέξτε ανάμεσα από τις λειτουργίες Standard, Safer ή Safest.

Η επιλογή Standard προσφέρει όλες τις λειτουργίες ασφαλείας του Tor για την περιήγησή σας. Αν θέλετε να ενισχύσετε την ασφάλεια σας και να προστατευτείτε από χάκερς επιλέξτε τη λειτουργία Safer ή Safest.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατεύσετε καλύτερα τις περιηγήσεις σας. Για να χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική αυτή εφαρμογή αντί του Chrome, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους.

 1. Tor Browser

  Tor Browser

  Το Tor Browser είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές περιήγησης για τους χρήστες που αναζητούν περισσότερη ασφάλεια στις περιηγήσεις σας. Η εφαρμογή προστατεύει τις κινήσεις και τα δεδομένα σας και κάνει αυτόματη διαγραφή των cookies, ώστε να μη λαμβάνετε στοχευμένες διαφημίσεις.

 2. Orbot: Proxy with Tor

  Orbot: Proxy with Tor

  Το Orbot είναι μια βοηθητική εφαρμογή για τον περιηγητή Tor που εγγυάται την ασφαλή περιήγησή σας στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή εγγυάται την κρυπτογράφηση των δεδομένων κατά την περιήγησή σας, όπως ακριβώς και τα εργαλεία VPN για Android και λειτουργεί ως μεσολαβητής κατά τη συνδεσή σας στο Tor.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Εξαφάνισης Μηνυμάτων στο WhatsApp
Πώς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Εξαφάνισης Μηνυμάτων στο WhatsApp

Η νέα λειτουργία εξαφάνισης μηνυμάτων στο WhatsApp είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους της χρήστες της εφαρμογής κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη ρύθμισή της, το άρθρο αυτό είναι για εσάς. Το WhatsApp αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία επικοινωνίας, προσφέροντας σ…

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή Tor για ασφαλές σερφάρισμα στο Android σας
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή Tor για ασφαλές σερφάρισμα στο Android σας

Ο περιηγητής Tor είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές περιήγησης, με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το δημοφιλές εργαλείο σας επιτρέπει να σερφάρετε με ασφάλεια στο διαδίκτυο, προστατεύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Tor μπορείτε ν…

Πώς να ελέγξετε την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στα Android
Πώς να ελέγξετε την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στα Android

Αγοράσετε μια καινούρια συσκευή Android και θέλετε να ελέγξετε την απόδοση του σήματός του; Ο οδηγός αυτός είναι για εσάς! Πολλές φορές  συμβαίνει να μην έχουμε καλό σήμα σε κάποιον χώρο και αυτό οφείλεται κυρίως στα πιθανά προβήματα δικτύου της ζώνης LTE / 4G. Αν θέλετε να ε…

Βελτίωση Αποθηκευτικού Χώρου στο WhatsApp: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε
Βελτίωση Αποθηκευτικού Χώρου στο WhatsApp: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

  Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας; Το WhatsApp σας έχει καλά νέα, καθώς σύντομα θα σας επιτρέπει να βελτιώσετε τη λειτουργία διαχείρισης των δεδομένων που λαμβάνετε στις συνομιλίες σας. Η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας αποτελεί μία από …

Η νέα λειτουργία “Hum to Search” της Google σας επιτρέπει να βρείτε τραγούδια
Η νέα λειτουργία “Hum to Search” της Google σας επιτρέπει να βρείτε τραγούδια

Σας έχει τύχει να κολλήσει ένα τραγούδι στο μυαλό σας, αλλά να μην μπορείτε να θυμηθείτε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη για να το κατεβάσετε στο Android σας; Η Google είναι εδώ για εσάς! Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης σας επιτρέπει πλέον να αναζητάτε και τραγούδια, με έναν πρωτοπο…