Πώς να ελέγξετε την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στα Android

Αγοράσετε μια καινούρια συσκευή Android και θέλετε να ελέγξετε την απόδοση του σήματός του; Ο οδηγός αυτός είναι για εσάς!

Πολλές φορές  συμβαίνει να μην έχουμε καλό σήμα σε κάποιον χώρο και αυτό οφείλεται κυρίως στα πιθανά προβήματα δικτύου της ζώνης LTE / 4G.

Αν θέλετε να ελέγξετε την ισχύ του σήματος στο δίκτυο 4G της συσκευής σας, υπάρχει τρόπος να το κάνετε με τη βοήθεια των κατάλληλων εργαλείων Android.

Βρείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές του είδους και ελέγξτε άμεσα την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στο Android smartphone σας.

Εργαλεία Ελέγχου της Ζώνης LTE / 4G

Στο AndroidList θα βρείτε μια ποικιλία δωρεάν εφαρμογών ελέγχου ταχύτητας που σας επιτρέπουν να ελέγχετε άμεσα την ισχύ σήματος του 4G στο Android σας. Τα εργαλεία αυτά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε περίπτωση που χρειάζεστε το 4G σας για να κατεβάσετε έναν μεγάλο όγκο αρχείων ή απλά για την εργασία σας.

Μια από τις κορυφαίες εφαρμογές του είδους είναι το Signal Spy, ένα χρήσιμο εργαλείο που παρουσιάζει πολλές και διάφορες πληροφορίες για το δίκτυό σας. Μεταξύ άλλων, θα έχετε πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την τεχνολογία του δικτύου σας (EDGE, HSPA, LTE), την ισχύ του σήματος, καθώς και τον φορέα δικτύου.

Το Network Cell Info Lite αποτελεί μια επίσης καλή επιλογή για τους χρήστες Android που θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυό τους. Η εφαρμογή προσφέρει έναν διαδραστικό χάρτη, που σας επιτρέπει να βρείτε και να επιλέξετε το σημείο με τον καλύτερο σήμα στο χώρο σας ή την περιοχή σας.

Αν τώρα αναζητάτε ένα εργαλείο που θα σας υποδεικνύει τον φορέα δικτύου με την περισσότερη κάλυψη στην περιοχή σας, η εφαρμογή LTE Discovery APK αποτελεί την ιδανική επιλογή. Με το έξυπνο αυτό εργαλείο μπορείτε να αναλύσετε την ποιότητα του δικτύου σας και επιπλέον να διαλέξετε την εταιρία τηλεπικοινωνιών που προσφέρει το καλύτερο σήμα 4G στην περιοχή σας.

Βρείτε παρακάτω τις τρεις εφαρμογές που σας συστήνουμε και βελτιώστε αισθητά την ποιότητα του 4G στο Android σας! Μείνετε συνδεδεμένοι στο AndroidList για περισσότερα νέα και ειδήσεις από τον κόσμο των Android.

 1. Signal Spy (formerly Fi Spy)

  Signal Spy (formerly Fi Spy)

  Με το χρήσιμο αυτό εργαλείο μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ισχύ του σήματος 4G στο Android σας. Η εφαρμογή προσφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το δίκτυό σας, ώστε να ελέγξετε αν υπάρχουν πιθανά προβλήματα με το δίκτυό σας.

 2. Network Cell Info Lite

  Network Cell Info Lite

  Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή ελέγχου ποιότητας δικτύου, που σας επιτρέπει να ελέγξτε τα στοιχεία της σύνδεσής σας, αλλά και να εντοπίσετε τα σημεία με το καλύτερο σήμα. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το GPS της συσκευής σας.

 3. LTE Discovery

  LTE Discovery

  Θέλετε να μάθετε ποιος φορέας δικτύου έχει την καλύτερη κάλυψη στην περιοχή σας; Το LTE Discovery είναι για εσάς! Με το αποτελεσματικό αυτό εργαλείο μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα ισχύ του δικτύου σας, καθώς και να δείτε ποια άλλα δίκτυα έχουν ικανοποιητική κάλυψη.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Εξαφάνισης Μηνυμάτων στο WhatsApp
Πώς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Εξαφάνισης Μηνυμάτων στο WhatsApp

Η νέα λειτουργία εξαφάνισης μηνυμάτων στο WhatsApp είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους της χρήστες της εφαρμογής κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη ρύθμισή της, το άρθρο αυτό είναι για εσάς. Το WhatsApp αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία επικοινωνίας, προσφέροντας σ…

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή Tor για ασφαλές σερφάρισμα στο Android σας
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή Tor για ασφαλές σερφάρισμα στο Android σας

Ο περιηγητής Tor είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές περιήγησης, με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το δημοφιλές εργαλείο σας επιτρέπει να σερφάρετε με ασφάλεια στο διαδίκτυο, προστατεύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Tor μπορείτε ν…

Πώς να ελέγξετε την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στα Android
Πώς να ελέγξετε την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στα Android

Αγοράσετε μια καινούρια συσκευή Android και θέλετε να ελέγξετε την απόδοση του σήματός του; Ο οδηγός αυτός είναι για εσάς! Πολλές φορές  συμβαίνει να μην έχουμε καλό σήμα σε κάποιον χώρο και αυτό οφείλεται κυρίως στα πιθανά προβήματα δικτύου της ζώνης LTE / 4G. Αν θέλετε να ε…

Βελτίωση Αποθηκευτικού Χώρου στο WhatsApp: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε
Βελτίωση Αποθηκευτικού Χώρου στο WhatsApp: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

  Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας; Το WhatsApp σας έχει καλά νέα, καθώς σύντομα θα σας επιτρέπει να βελτιώσετε τη λειτουργία διαχείρισης των δεδομένων που λαμβάνετε στις συνομιλίες σας. Η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας αποτελεί μία από …

Η νέα λειτουργία “Hum to Search” της Google σας επιτρέπει να βρείτε τραγούδια
Η νέα λειτουργία “Hum to Search” της Google σας επιτρέπει να βρείτε τραγούδια

Σας έχει τύχει να κολλήσει ένα τραγούδι στο μυαλό σας, αλλά να μην μπορείτε να θυμηθείτε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη για να το κατεβάσετε στο Android σας; Η Google είναι εδώ για εσάς! Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης σας επιτρέπει πλέον να αναζητάτε και τραγούδια, με έναν πρωτοπο…