Πώς να δημιουργήσετε εικονίδια εφαρμογών από τις φωτογραφίες σας

Τα Android διαφέρουν από τις υπόλοιπες συσκευές της αγοράς, καθώς σας επιτρέπουν να διαμορφώνετε το περιβάλλον τους με πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Αν αναζητάτε τρόπους για να κάνετε το smartphone σας ακόμη πιο ξεχωριστό, το άρθρο αυτό είναι για εσάς. Πιο συγκεκριμένα, στον σημερινό μας οδηγό θα μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε τις φωτογραφίες που έχετε αποθηκευμένες στο Android σας ως εικονίδια των εφαρμογών σας.

Απλά ακολουθήστε τα βήματα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω και προσθέστε τις πιο αστείες και πρωτότυπες φωτογραφίες ως εικονίδια στις αγαπημένες σας εφαρμογές.

Δημιουργία Προσωποποιημένων Εικονιδίων από Φωτογραφίες

Στο Androidlist θα βρείτε πολλές και διάφορες εφαρμογές για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος της συσκευής σας. Μία από αυτές είναι και το X Icon Changer.

Όπως λέει και το όνομά του, το συγκεκριμένο εργαλείο Android σας επιτρέπει να αλλάζετε τα εικονίδια των εφαρμογών σας με εύκολο τρόπο.

Αφού κάνετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής στο Android σας, θα διαπιστώσετε πως σας παρουσιάζει όλες τις εφαρμογές που έχετε αποθηκευμένες στο Android σας.

Για να αλλάξετε το εικονίδιο της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει, κάντε τις εξής ενέργειες:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή X Icon Changer.
 • Βρείτε και επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να διαμορφώσετε.
 • Πηγαίνετε στην καρτέλα Photo.
 • Επιλέξτε αν θέλετε να τραβήξετε μια νέα φωτογραφία ή αν προτιμάτε να διαλέξετε μια εικόνα από τη συλλογή σας.
 • Μόλις επιλέξετε την εικόνα που θέλετε, προσαρμόστε την στον κύκλο.
 • Πατήστε ΟΚ και είστε έτοιμοι!

Στη συνέχεια ελέγξτε πώς φαίνεται η εικόνα που επιλέξατε και πατήστε πάνω της για να ανοίξετε την εφαρμογή, όπως ακριβώς θα κάνατε και με την κανονική εφαρμογή.

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα που σας παρουσιάσαμε παρακάτω για να επιλέξετε μία νέα φωτογραφία ή ακόμη και κάποιο πακέτο εικονιδίων που μπορεί να έχετε κατεβάσει.

Η εφαρμογή X Icon Changer είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε τόσο σε νεότερες, όσο και σε παλιότερες συσκευές Android.

Για να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής στο Android smartphone σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και κάντε δωρεάν λήψη μέσα από τη σελίδα του AndroidList.

 1. X Icon Changer - Customize App Icon & Shortcut

  X Icon Changer – Customize App Icon & Shortcut

  Με το δωρεάν αυτό εργαλείο μπορείτε να διαμορφώσετε τα εικονίδια όλων των εφαρμογών του Android σας. Κάντε δωρεάν λήψη του X Icon Changer, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να επεξεργαστείτε και στη συνέχεια διαλέξτε την εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως κύριο εικονίδιο. Να θυμάστε πως μπορείτε να επεξεργαστείτε όλες τις εφαρμογές του κινητού σας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Εξαφάνισης Μηνυμάτων στο WhatsApp
Πώς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Εξαφάνισης Μηνυμάτων στο WhatsApp

Η νέα λειτουργία εξαφάνισης μηνυμάτων στο WhatsApp είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους της χρήστες της εφαρμογής κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη ρύθμισή της, το άρθρο αυτό είναι για εσάς. Το WhatsApp αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία επικοινωνίας, προσφέροντας σ…

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή Tor για ασφαλές σερφάρισμα στο Android σας
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή Tor για ασφαλές σερφάρισμα στο Android σας

Ο περιηγητής Tor είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές περιήγησης, με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το δημοφιλές εργαλείο σας επιτρέπει να σερφάρετε με ασφάλεια στο διαδίκτυο, προστατεύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Tor μπορείτε ν…

Πώς να ελέγξετε την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στα Android
Πώς να ελέγξετε την ισχύ σήματος της ζώνης LTE / 4G στα Android

Αγοράσετε μια καινούρια συσκευή Android και θέλετε να ελέγξετε την απόδοση του σήματός του; Ο οδηγός αυτός είναι για εσάς! Πολλές φορές  συμβαίνει να μην έχουμε καλό σήμα σε κάποιον χώρο και αυτό οφείλεται κυρίως στα πιθανά προβήματα δικτύου της ζώνης LTE / 4G. Αν θέλετε να ε…

Βελτίωση Αποθηκευτικού Χώρου στο WhatsApp: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε
Βελτίωση Αποθηκευτικού Χώρου στο WhatsApp: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

  Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας; Το WhatsApp σας έχει καλά νέα, καθώς σύντομα θα σας επιτρέπει να βελτιώσετε τη λειτουργία διαχείρισης των δεδομένων που λαμβάνετε στις συνομιλίες σας. Η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας αποτελεί μία από …

Η νέα λειτουργία “Hum to Search” της Google σας επιτρέπει να βρείτε τραγούδια
Η νέα λειτουργία “Hum to Search” της Google σας επιτρέπει να βρείτε τραγούδια

Σας έχει τύχει να κολλήσει ένα τραγούδι στο μυαλό σας, αλλά να μην μπορείτε να θυμηθείτε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη για να το κατεβάσετε στο Android σας; Η Google είναι εδώ για εσάς! Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης σας επιτρέπει πλέον να αναζητάτε και τραγούδια, με έναν πρωτοπο…