Πώς να προσθέσετε μια παλαιότερη έκδοση μιας εφαρμογής στο Android σας

Τα Android μας προσφέρουν όλο και περισσότερες χρήσιμες εφαρμογές, που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Σχεδόν όλες από αυτές τις εφαρμογές ενημερώνονται συχνά με νέα χαρακτηριστικά σε κάθε τους αναβάθμιση.

Κι ενώ τις περισσότερες φορές οι αναβαθμίσεις κάνουν τις εφαρμογές να λειτουργούν καλύτερα, υπάρχουν περιπτώσεις που μετά από μια αναβάθμιση κάποια εφαρμογή μπορεί να κρασάρει ή να κολλάει.

Αυτό κυρίως συμβαίνει σε συσκευές με παλαιότερο λογισμικό σύστημα, καθώς οι εφαρμογές αναβαθμίζονται για να προσαρμόζονται στα περιβάλλοντα των πιο σύγχρονων συσκευών.

Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς αυτό το πρόβλημα υπάρχει τρόπος να προσθέσετε μια παλαιότερη έκδοση των αγαπημένων σας εφαρμογών στο Android σας και σας τον παρουσιάζουμε παρακάτω.

Απεγκατάσταση Εφαρμογής

Αν μια εφαρμογή σταμάτησε να λειτουργεί σωστά μετά την αναβάθμισή της, πρώτο σας βήμα είναι να κάνετε απεγκατάσταση της.

Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του Android σας, βρείτε τη λίστα των εφαρμογών, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε και στη συνέχεια κάντε απεγκατάσταση.

Μόλις ολοκληρώσετε με επιτυχία την απεγκατάσταση της εφαρμογής προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Εγκατάσταση Προηγούμενης Έκδοσης

Επόμενο βήμα σας είναι να εγκαταστήσετε μια προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής που επιθυμείτε, που δοκιμάσατε στο παρελθόν και γνωρίζετε πως δουλεύει καλά.

Οι προηγούμενες εκδόσεις των εφαρμογών Android δε βρίσκονται δυστυχώς στο Google Play. Για να τις εγκαταστήσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δημοφιλείς πηγές ΑΡΚ, όπως το AndroidList.

Ένας άλλο τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο backup για Android, που θα αποθηκεύει τις προηγούμενες εκδόσεις των εφαρμογών σας. Εμείς σας προτείνουμε το App Backup & Restore, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο τέλος του άρθρου.

Μόλις βρείτε την προηγούμενη έκδοση μιας εφαρμογής στην πηγή που θα επιλέξετε κάντε λήψη και στη συνέχεια εγκατάσταση.

Απενεργοποίηση Αυτόματων Ενημερώσεων

Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, μία ακόμη ενέργεια που καλό θα ήταν να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη λήψη των αυτόματων ενημερώσεων στο Android σας.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Αναζητήστε την εφαρμογή που επιθυμείτε.
  • Πατήστε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις τελίτσες.
  • Στις διαθέσιμες επιλογές, βρείτε και πατήστε την απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε παλαιότερες εκδόσεις εφαρμογών στο Android σας.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των παλαιότερων εκδόσεων των εφαρμογών στο Android σας, κάντε δωρεάν λήψη της παρακάτω εφαρμογής.

  1. App Backup & Restore

    App Backup & Restore

    Με το χρήσιμο αυτό εργαλείο μπορείτε να δημιουργείτε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας APK για οποιαδήποτε από τις εφαρμογές σας, για να κάνετε ξανά εγκατάσταση, όποτε το επιθυμείτε. Η εφαρμογή αποθηκεύει τις εφεδρικές εφαρμογές στην κάρτα SD για άμεση πρόσβαση.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…