Πώς να βρείτε την τοποθεσία μιας φωτογραφίας στο Android σας

Βγάλατε μια φωτογραφία με το Android σας και δε θυμάστε την τοποθεσία της; Υπάρχει τρόπος να βρείτε την τοποθεσία μιας φωτογραφίας στο smartphone σας και σας τον παρουσιάζουμε παρακάτω!

Τα περισσότερα Android της αγοράς προσφέρουν πλέον κάμερες υψηλής ανάλυσης για να καταγράφετε τα μέρη και τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε.

Επιπλέον, τα smartphone μας περιλαμβάνουν μια λειτουργία GPS για να εντοπίζουμε με εύκολο τρόπο τις τοποθεσίες που θέλουμε να επισκεφτούμε.

Αυτό που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι πως αν έχετε ενεργοποιημένο το GPS της συσκευής σας μπορείτε να εντοπίσετε την τοποθεσία στην οποία τραβήξατε τις φωτογραφίες σας.

Απλά ακολουθήστε τα βήματα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω και βρείτε άμεσα τις τοποθεσίες των φωτογραφιών σας.

Εντοπισμός Τοποθεσίας Φωτογραφιών

Για να εντοπίσετε την τοποθεσία μιας φωτογραφίας σας, πηγαίνετε στο άλμπουμ φωτογραφιών του Android σας και πατήστε τη φωτογραφία που επιθυμείτε.

Στη συνέχεια, κάντε τις εξής ενέργειες:

  • Πατήστε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις τελίτσες.
  • Επιλέξτε Λεπτομέρειες.
  • Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε πληροφορίες, όπως το μέγεθος, τις διαστάσεις, αλλά και την τοποθεσία της φωτογραφίας.

Για να καταφέρετε να εντοπίσετε την τοποθεσία μιας φωτογραφίας θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία GPS στο Android σας.

Οι περισσότερες συσκευές Android έχουν αυτόματα ενεργοποιημένο το GPS. Αν για κάποιο λόγο η συσκευή σας έχει απενεργοποιημένη τη λειτουργία του GPS, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε εύκολα πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις και επιλέγοντας GPS ή Γεωτοποθεσία.

Να θυμάστε πως αν σκοπεύετε να μοιραστείτε μια φωτογραφία σας σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, καλό θα ήταν να ελέγξετε αν η τοποθεσία σας περιλαμβάνετε στις πληροφορίες της εικόνας για την καλύτερη ασφάλειά σας.

Αν τέλος η συσκευή σας δεν προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού της τοποθεσίας των φωτογραφιών σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο εργαλείο στο Android σας.

Εμείς σας προτείνουμε το Photo exif editor, το οποίο θα οργανώσει τις φωτογραφίες σας, παρουσιάζοντας χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και την ακριβή τοποθεσία τους στο χάρτη.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να βρείτε με ευκολία τις αγαπημένες τοποθεσίες των ταξιδιών σας αυτό το καλοκαίρι.

Για να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Photo exif editor μέσα από τη σελίδα του AndroidList, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

  1. Photo exif editor

    Photo exif editor

    Με το χρήσιμο αυτό εργαλείο θα είστε σε θέση να μάθετε την ακριβή τοποθεσία των φωτογραφιών που τραβάτε με το Android σας. Η εφαρμογή προσφέρει ένα απλό, αλλά λειτουργικό περιβάλλον με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις εικόνες σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…