Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Telegram

To Telegram είναι μια δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας, που επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάζουν αποκρυπτογραφημένα μηνύματα και άλλο περιεχόμενο.

Η εφαρμογή έχει πλέον χρήστες σε όλο τον κόσμο και ενημερώνεται συχνά με νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Αν όμως δεν ικανοποιεί πλέον τις ανάγκες σας, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε το λογαριασμό σας.

Μάθετε στον οδηγό που ακολουθεί πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτόματα το λογαριασμό σας μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή να τον διαγράψετε οριστικά με εύκολο τρόπο.

Απενεργοποίηση λογαριασμού Telegram

Η εφαρμογή του Telegram διαγράφει αυτόματα τους λογαριασμούς που παραμένουν ανενενεργοί για περισσότερο από 6 μήνες. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την επιλογή, κάνοντας τα εξής:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή του Telegram.
 • Πατήστε το μενού και στη συνέχεια Ρυθμίσεις.
 • Επιλέξτε Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια και βρείτε την επιλογή Για Προχωρημένους.
 • Εκεί θα δείτε την Διαγραφή Λογαριασμού Μετά Από. Κάντε κλικ και διαλέξτε ανάμεσα σε 1 μήνα, 3 μήνες, 6 μήνες ή 1 χρόνο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης απενεργοποίησης, καθώς το συντομότερο διάστημα είναι ένας μήνας. Αν θέλετε να διαγράψετε ακόμη πιο άμεσα τον λογαριασμό σας προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Διαγραφή λογαριασμού Telegram

Για να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Telegram όταν το αποφασίσετε, θα πρέπει να το κάνετε μέσω της έκδοσης για Η/Υ, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Πηγαίνετε στην desktop έκδοση του Telegram.
 • Εισάγετε το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή Λογαριασμού.
 • Εισάγετε τον λόγο για τον οποίο αποχωρείτε στο πεδίο κειμένου.
 • Πατήστε το κουμπί Διαγραφή Λογαριασμού, κάντε επιβεβαίωση και ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά.

Να θυμάστε πως διαγράφοντας το λογαριασμό σας θα χάσετε και όλα σας τα δεδομένα, όπως τα μηνύματα, τις επαφές και το περιεχόμενο που ανταλλάζατε με τους συνομιλητές σας.

Όσο για τις ομάδες που δημιουργήσατε, θα συνεχίσουν να υπάρχουν χωρίς εσάς. Αν ήσασταν εσείς διαχειριστές μιας ομάδας, η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει και το Telegram θα ορίσει τυχαία έναν νέο διαχειριστή.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως αν διαγράψετε οριστικά το λογαριασμό σας, η εφαρμογή του Telegram δε θα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό με τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, για τουλάχιστον ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας βοηθήσει να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Telegram με επιτυχία.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις λειτουργίες της δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας στο Android σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

 1. Telegram

  Telegram

  Το Telegram είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματα κειμένου με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, προστατεύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα. Δημιουργήστε ομάδες συνομιλίας με έως και 200 ​​άτομα, κωδικοποιήστε τα μηνύματά σας, μοιραστείτε βίντεο μεγέθους ως και 1 GB και αποθηκεύστε το περιεχόμενο των συνομιλιών σας στο cloud.

Πώς να Δημιουργήσετε Κινούμενα Αυτοκόλλητα με Ήχο στο WhatsApp
Πώς να Δημιουργήσετε Κινούμενα Αυτοκόλλητα με Ήχο στο WhatsApp

Χρησιμοποιείτε το WhatsApp για την επικοινωνία σας; Δοκιμάστε να ανταλλάξετε αστεία αυτοκόλλητα με ήχο στις συνομιλίες σας! Η εφαρμογή του WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το δωρεάν εργαλείο σας επιτρέπ…

Πώς να Κλειδώσετε την Οθόνη Αφής του Android σας όταν Βλέπετε Βίντεο
Πώς να Κλειδώσετε την Οθόνη Αφής του Android σας όταν Βλέπετε Βίντεο

Πολλοί χρήστες Android χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να βλέπουν βίντεο στο YouΤube ή σε άλλες εφαρμογές πολυμέσων. Αυτό που μπορεί να μη γνωρίζουν είναι πως τα Android μας επιτρέπουν να κλειδώνουμε την οθόνη αφής όταν παρακολουθούμε βίντεο. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαί…

Πώς να επεξεργαστείτε μια ιστορία του Instagram αφού τη δημοσιεύσετε
Πώς να επεξεργαστείτε μια ιστορία του Instagram αφού τη δημοσιεύσετε

Το Instagram είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το δωρεάν αυτό εργαλείο επικοινωνίας σας επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο, τόσο σε δημοσιεύσεις, όσο και σε ιστορίες. Οι ιστορίες του Instagram, ή Ins…

Η τελευταία ενημέρωση του WhatsApp σας επιτρέπει να επιταχύνετε τα φωνητικά σας μηνύματα
Η τελευταία ενημέρωση του WhatsApp σας επιτρέπει να επιταχύνετε τα φωνητικά σας μηνύματα

Η νέα έκδοση του WhatsApp έρχεται με μια νέα λειτουργία που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των φωνητικών μηνυμάτων. Πιο συγκεκριμένα, θα έχετε πλέον τη δυνατότητα να επιταχύνετε τις ηχητικές εγγραφές για να τις ακούτε πιο γρήγορα. Η λειτουργία αυτή είναι ήδη διαθέσιμη σε άλλες ε…

Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις μη αναγνωρισμένες συνδέσεις στο Facebook
Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις μη αναγνωρισμένες συνδέσεις στο Facebook

Πριν μερικές μέρες, το Facebook επιβεβαίωσε πως πάνω από 500 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί και τα δεδομένα τους είναι διαθέσιμα σε μια βάση δεδομένων χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας. Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του λογαριασμού σας στο Facebook, στο άρθρο αυτό θα μάθε…