Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των εικόνων του WhatsApp και άλλων εφαρμογών στο Google Photos

Χρησιμοποιείτε το Google Photos για να αποθηκεύετε τα δεδομένα που ανταλλάζετε στο WhatsApp ή σε άλλες εφαρμογές επικοινωνίας; Ο οδηγός αυτός θα σας φανεί χρήσιμος.

Το Google Photos αποτελεί μία από τις κορυφαίες εφαρμογές της Google, καθώς σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να οργανώνετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και βίντεο με εύκολο τρόπο στο Android σας.

Το δωρεάν εργαλείο ενημερώνεται συνεχώς με νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, για ακόμη καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής, οι δημιουργοί του Google Photos απενεργοποίησαν την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για εφαρμογές επικοινωνίας, όπως το WhatsApp. Κι αυτό για να μας εξασφαλίσουν χώρο, καθώς λόγω του κορωνοϊού, οι χρήστες Android ανταλλάζουν ακόμη περισσότερο περιεχόμενο μέσω των εφαρμογών επικοινωνίας.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να επανενεργοποιήσετε τη δυνατότητα δημιουργίας αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας για τις αγαπημένες σας εφαρμογές επικοινωνίας.

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τη χρήσιμη αυτή λειτουργία στο Android σας και αποθηκεύστε με ασφάλεια τα πολυμέσα που ανταλλάζετε στις εφαρμογές επικοινωνίας.

Επανενεργοποίηση των Αντιγράφων Ασφαλείας

Αφού βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του Google Photos στο Android σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την επανενεργοποίηση των αντιγράφων ασφαλείας.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή του Google Photos στο Android σας.
  • Βρείτε και επιλέξτε την επιλογή Βιβλιοθήκη.
  • Πατήστε το εικονίδιο των εργαλείων και βρείτε την επιλογή Αντίγραφα Ασφαλείας Φακέλων.
  • Στη λίστα των φακέλων, βρείτε το φάκελο των εικόνων για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο Google Photos.
  • Στην κορυφή της σελίδας θα βρείτε έναν εικονικό διακόπτη. Σύρετε στην πράσινη θέση για ενεργοποίηση.

Επαναλάβετε τις παραπάνω ενέργειες για όλες τις εφαρμογές που θέλετε, όπως το WhatsApp, το Instagram, το Facebook ή το Twitter.

Να θυμάστε πως αν είχατε ενεργοποιημένη τη δημιουργία αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας στο παρελθόν, τα παλιά αρχεία φωτογραφιών που λάβατε είναι ήδη αποθηκευμένα στο Google Photos.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε πως τα αρχεία εικόνων που ανταλλάζετε στις αγαπημένες σας εφαρμογές επικοινωνίας αποθηκεύονται με ασφάλεια στο Android σας.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε σήμερα την εφαρμογή Google Photos, κάντε δωρεάν λήψη στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

  1. Google Photos

    Google Photos

    Πρόκειται για την επίσημη εφαρμογή φωτογραφιών της Google που προσφέρει ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για να μοιράζεστε τις εικόνες σας. Το χρήσιμο αυτό εργαλείο εκτελεί μια αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία των φωτογραφιών σας και σας επιτρέπει να επιλέξετε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…