Telegram ή WhatsApp; Μάθετε τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο δημοφιλών εφαρμογών!


Υπάρχουν χρήστες που προτιμούν το Telegram και άλλοι χρήστες που προτιμούν το WhatsApp. Και οι δύο εφαρμογές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, προσφέροντας παρόμοιες, αλλά και διαφορετικές λειτουργίες.

Αν μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσατε το WhatsApp, αλλά θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία στο Telegram, ο οδηγός αυτός είναι για εσάς!

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Telegram στο Android σας, ποιο περιεχόμενο μπορείτε να συγχρονίσετε και ποιες διαφορές να περιμένετε.

Ομοιότητες του WhatsApp και του Telegram

Όταν κατεβάζουμε μια καινούρια εφαρμογή επικοινωνίας, η διαδικασία είναι λίγο πολύ η ίδια: θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο λογαριασμό για να συνδεθούμε με τα προσωπικά μας στοιχεία.

Κάποια όμως χαρακτηριστικά του WhatsApp παραμένουν τα ίδια και στο Telegram. Για παράδειγμα, οι επαφές σας στο Telegram συγχρονίζονται αυτόματα, όπως ακριβώς και στο WhatsApp, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι.

Και οι δύο εφαρμογές σας επιτρέπουν να ανταλλάζετε αστεία αυτοκόλλητα, τα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση. Στο Telegram θα βρείτε μια ποικιλία νέων πακέτων για διασκεδαστικές συνομιλίες.

Επιπλέον, και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν ένα παρόμοιο περιβάλλον συνομιλιών για ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να συγχρονίσετε το περιεχόμενο των δύο εφαρμογών αυτόματα.

Μπορείτε όμως να κατεβάσετε ένα εργαλείο, όπως το TLImporter, που σας επιτρέπει να συγχρονίσετε τα γραπτά σας μηνύματα.

Διαφορές του WhatsApp και του Telegram

Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Telegram, που το κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλές, είναι η δυνατότητα χρήση του λογαριασμού σας σε περισσότερες από μία συσκευές.

Η δημοφιλής εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, χωρίς να προβάλλετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στους άλλους χρήστες. Ακόμη, σας επιτρέπει να διαμορφώνετε το περιβάλλον της εφαρμογής με πολλά και διάφορα στοιχεία.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το Telegram δε θα χρειάζεται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας, καθώς όλο το περιεχόμενό τους αποθηκεύεται αυτόματα στο cloud της εφαρμογής.

Όσον αφορά τις αρνητικές διαφορές, στο Telegram δε θα έχετε δυστυχώς τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις με τις επαφές σας. Επίσης, δε θα μπορείτε να μαρκάρετε τα αγαπημένα σας μηνύματα, όπως στο WhatsApp. Θα μπορείτε όμως να τα αποθηκεύετε στη μνήμη του Android σας.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια εφαρμογή επικοινωνίας είναι κατάλληλη για εσάς.

Βρείτε παρακάτω και τις δύο δημοφιλείς εφαρμογές και κάντε δωρεάν λήψη στο Android σας, μέσα από τη σελίδα του AndroidList.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Το WhatsApp είναι μία δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να συνομιλείτε μέσω μηνυμάτων και κλήσεων δωρεάν, χρησιμοποιώντας WiFi ή 3G.

  2. Telegram

    Telegram

    Το Telegram είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματα κειμένου με ασφάλεια. Δημιουργήστε ομάδες συνομιλίας, κωδικοποιήστε μηνύματά, μοιραστείτε βίντεο και άλλα πολλά.

Πώς να Κάνετε Επαλήθευση του Λογαριασμού σας στο TikTok
Πώς να Κάνετε Επαλήθευση του Λογαριασμού σας στο TikTok

Θέλετε να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας στο TikTok των Android; Ο παρακάτω οδηγός περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε! Η εφαρμογή του TikTok έχει πλέον περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, κι αν θέλετε να ξεχωρίσετε αποκτώντας έναν επαληθευμένο λο…

Πώς να Κλειδώσετε και να Αποκρύψετε Μεμονωμένες Συνομιλίες του WhatsApp
Πώς να Κλειδώσετε και να Αποκρύψετε Μεμονωμένες Συνομιλίες του WhatsApp

Θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από μία συγκεκριμένη συνομιλία του WhatsApp και να την αποκρύψετε από τη λίστα σας; Δοκιμάστε να την κλειδώσετε με τα βήματα του σημερινού μας οδηγού. Το WhatsApp σας επιτρέπει να συνομιλείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, έχοντας…

Πώς να Επαναφέρετε το Διαγραμμένο Ιστορικό Κλήσεων στο WhatsApp
Πώς να Επαναφέρετε το Διαγραμμένο Ιστορικό Κλήσεων στο WhatsApp

Θέλετε να ελέγξετε ή να επαναφέρετε το ιστορικό των κλήσεων σας στο WhatsApp του Android σας; Ελέγξτε τον παρακάτω οδηγό που δημιουργήσαμε για εσάς! Η εφαρμογή του WhatsApp, εκτός από μηνύματα και άλλο περιεχόμενο στις συνομιλίες σας, σας επιτρέπει και να κάνετε κλήσεις. Η μό…

Πώς να Επανεμφανίσετε Αναρτήσεις και Ιστορίες του Instagram
Πώς να Επανεμφανίσετε Αναρτήσεις και Ιστορίες του Instagram

Το Instagram είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε οπτικό περιεχόμενο για να μένετε σε επικοινωνία με τους φίλους σας. Η εφαρμογή προσφέρει πολλές και διάφορες επιλογές διαμόρφωσης για την καλύτερη χρήση της εφαρμογής…

Πώς να Δείτε Παλιές Ιστορίες στο Instagram
Πώς να Δείτε Παλιές Ιστορίες στο Instagram

Θέλετε να παρακολουθήσετε ξανά μια ιστορία του Instagram μετά τη λήξη της; Υπάρχει τρόπος να ελέγξετε το περιεχόμενο που μοιραστήκατε στο παρελθόν και σας τον παρουσιάζουμε στον σημερινό μας οδηγό. Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που σας επιτρέπε…