Πώς να φορτίσετε την μπαταρία του Android σας γρηγορότερα

Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά το Android, ίσως να έχετε παρατηρήσει πως η μπαταρία σας εξαντλείτε όλο και πιο γρήγορα. 

Δυστυχώς, σε όλες τις συσκευές, η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας ελαττώνεται με το χρόνο. Υπάρχουν όμως μερικά κόλπα για να βελτιώσετε την ισχύ της μπαταρίας σας και να τη φορτίσετε γρηγορότερα.

Βρείτε παρακάτω οκτώ αποτελεσματικούς τρόπους για την καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας του Android σας και φορτίστε τη συσκευή σας ακόμη πιο γρήγορα.

Ενεργοποίηση της Λειτουργίας Πτήσης

Η λειτουργία πτήσης δεν είναι μόνο χρήσιμη στο αεροπλάνο, αλλά και στο σπίτι, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να φορτίσετε το smartphone σας ως και 25% γρηγορότερα. Απλά ενεργοποιήστε τη λειτουργία στις ρυθμίσεις του Android σας και βάλτε το κινητό σας να φορτίσει.

Απενεργοποίηση του Android

Ένας άλλος τρόπος για να φορτίσετε το Android σας πιο γρήγορα είναι να το απενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να το βάλετε στην πρίζα. Με τον τρόπο αυτό, δε θα ξοδεύετε μπαταρία με εφαρμογές που μπορεί να τρέχουν στο παρασκήνιο.

Χρήση Πρίζας

Οι περισσότεροι φορτιστές Android προσφέρουν ένα καλώδιο USB, το οποίο είτε μπορείτε να βάλετε στην πρίζα, είτε να το συνδέσετε στο λάπτοπ ή τον Η/Υ σας. Αυτό που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι πως η ισχύ της πρίζας είναι πιο υψηλή, πράγμα που σημαίνει πως το Android σας θα φορτίσει γρηγορότερα.

Αγορά Power Bank

Αν τώρα χρειάζεστε το Android σας όταν βρίσκεστε καθ’οδόν, ένα power bank μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Πρόκειται για έναν χειροκίνητο φορτιστή, που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας, για να φορτίσετε γρήγορα το Android σας και να μην ξεμείνετε από μπαταρία.

Αφαίρεση της Θήκης του Android σας

Ένα άλλο έξυπνο κόλπο για να φορτίσετε γρηγορότερα το κινητό σας είναι να αφαιρέσετε τη θήκη του. Κι αυτό γιατί πολλές φορές, ο όγκος της θήκης μπορεί να εμποδίζει την επαφή με το φορτιστή. 

Χρήση Καλωδίου Υψηλής Ποιότητας

Όλα τα μοντέλα Android προσφέρουν έναν συγκεκριμένο τύπο φορτιστή, με το κατάλληλο καλώδιο. Μετά από ένα διάστημα όμως, το καλώδιο αυτό μπορεί να φθαρεί. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο καλώδιο, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα καλώδιο υψηλής ποιότητας για πιο γρήγορη φόρτιση.

Κατάλληλη Θερμοκρασία

Μια άλλη παράμετρος που επηρεάζει τη διάρκεια φόρτισης μιας μπαταρίας είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν φορτίζετε το Android σας, καλό θα ήταν να έχετε τη συσκευή σας σε ένα δροσερό περιβάλλον, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες καθυστερούν τη διαδικασία της φόρτισης.

Χρήση Συσκευής

Τέλος, κάτι άλλο που μπορείτε να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της φόρτισης είναι η χρήση της συσκευής σας. Κι αυτό γιατί όσο τη χρησιμοποιείτε, τόση περισσότερη ώρα θα χρειαστεί για να φορτίσει.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη φόρτιση της συσκευής σας.

Μάθετε αν το TikTok Στέλνει Ειδοποιήσεις για Στιγμιότυπα ή Εγγραφή της Οθόνης
Μάθετε αν το TikTok Στέλνει Ειδοποιήσεις για Στιγμιότυπα ή Εγγραφή της Οθόνης

Αναρωτιέστε αν το TikTok στέλνει ειδοποιήσεις όταν τραβάτε στιγμιότυπα ή όταν καταγράφετε την οθόνη κάποιου χρήστη; Μάθετε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε! Όταν βλέπετε βίντεο του TikTok, ίσως θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ή να καταγράψετε κάποιο βίντεο …

Πώς να Αγοράσετε TikTok Coins στο Android σας
Πώς να Αγοράσετε TikTok Coins στο Android σας

Θέλετε να αγοράσετε TikTok Coins στο Android σας; Ο σημερινός μας οδηγός έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε! Η εφαρμογή του TikTok σας επιτρέπει να αγοράζετε TikTok Coins, τα νομίσματα που προσφέρονται εντός της εφαρμογής. Με τα νομίσματα αυτά, μπορείτε να αγοράζετε εικ…

Πώς να Δείτε την Ακριβή Ώρα Ανάγνωσης του Μηνύματός σας στο Telegram
Πώς να Δείτε την Ακριβή Ώρα Ανάγνωσης του Μηνύματός σας στο Telegram

Θέλετε να μάθετε πότε διαβάστηκε κάποιο μήνυμα που στείλατε στο Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα πολύ απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού. Η εφαρμογή του Telegram προσφέρει πολλές λειτουργίες επικοινωνίας στους χρήστες της, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους. Όπως …

Πώς να Δημιουργήσετε μια Λίστα Αναπαραγωγής στο TikTok για Περισσότερες Προβολές στα Βίντεο σας
Πώς να Δημιουργήσετε μια Λίστα Αναπαραγωγής στο TikTok για Περισσότερες Προβολές στα Βίντεο σας

Θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στην εφαρμογή του TikTok; Ο σημερινός μας οδηγός περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε. Η εφαρμογή του TikTok σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να μοιράζεστε σύντομα βίντεο με το κοινό σας. Αν θέλετε να συ…

Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο από ένα Ιδιωτικό Κανάλι του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Βίντεο από ένα Ιδιωτικό Κανάλι του Telegram

Θέλετε να κατεβάσετε κάποιο βίντεο που λάβατε σε ένα ιδιωτικό κανάλι του Telegram; Δοκιμάστε έναν από τους παρακάτω τρόπους στο κινητό σας. Η εφαρμογή του Telegram σας επιτρέπει να ανταλλάζετε φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο στις συνομιλίες σας. Όταν όμως ανταλλάζετε…