Κορονοϊός: Οι 5 Καλυτερές Εφαρμογές Ψυχικής Υγείας για να Αντιμετωπίσετε το Άγχος των Ημερών

Η περίοδος της καραντίνας του κορονοϊού αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας.

Η διαρκής ενημέρωση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία άγχους σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Αν ανησυχείτε για το μέλλον σας ή αν έχετε παρατηρήσει πως το άγχος της καθημερινότητας σας έχει αυξηθεί, οι εφαρμογές ψυχικής υγείας που συγκεντρώσαμε είναι για εσάς. Να θυμάστε πως δεν αντικαθιστούν τη βοήθεια των ψυχολόγων, αλλά δεν παύουν να αποτελούν βοηθήματα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτήν που διανύουμε τώρα.

Βρείτε παρακάτω πέντε αξιόλογα εργαλεία ψυχικής υποστήριξης για το Android σας, που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το άγχος των δύσκολων αυτών ημερών και κάντε δωρεάν λήψη στο smartphone σας.

  1. Headspace: Guided Meditation & Mindfulness

    Headspace: Guided Meditation & Mindfulness

    Το Headspace είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές διαλογισμού, με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το βοηθητικό αυτό εργαλείο προσφέρει ένα καλοσχεδιασμένο περιβάλλον και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα προτερήματα του διαλογισμού. Μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας και τις σκέψεις σας και απαλλαχθείτε από το άγχος.

  2. Happify

    Happify

    Το Happify αποτελεί ένα επίσης δημοφιλές εργαλείο για να απαλλαχθείτε από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Η εφαρμογή προσφέρει μια σειρά παιχνιδιών και δραστηριοτότων, που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα. Επιπλέον, σας επιτρέπει να επιλέξετε τους στόχους σας, αλλά και να ελέγξετε χρήσιμο περιεχόμενο σχετικά με την ψυχική υγεία.

  3. Talkspace: On-Demand Therapy

    Talkspace: On-Demand Therapy

    Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με ψυχολόγους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το Talkspace είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές του είδους. Εδώ θα βρείτε περισσότερους από 1000 θεραπευτές, από όλο τον κόσμο, με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε μέσω του Android σας. Η εφαρμογή προσφέρει οικονομικά πακέτα, που ξεκινούν από τα $49/εβδομάδα.

  4. SuperBetter

    SuperBetter

    Το SuperBetter ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εργαλεία, καθώς υπόσχεται να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, ολοκληρώνοντας μια σειρά παιχνιδιών. Θα πρέπει να ορίσετε τον στόχο που θέλετε να πετύχετε (όπως τη μείωση του άγχους) και στη συνέχεια η εφαρμογή θα σας προσφέρει μια σειρά ευχάριστων δραστηριοτήτων, που μπορείτε να εκτελέσετε χωρίς κόστος.

  5. Moodpath App - Depression, Burnout & Stress Test

    Moodpath App – Depression, Burnout & Stress Test

    Με το Moodpath μπορείτε να ξεκινήσετε να καταγράφετε τις αλλαγές της διάθεσής σας σε καθημερινή βάση. Η εφαρμογή συνιστά καθημερινή χρήση για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια σας παρέχει δεδομένα για τη διάθεση και τα συμπτώματά σας, τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε με ψυχολόγους. Κάντε λήψη και ξεκινήστε να ελέγχεται καλύτερα την ψυχικά σας υγεία.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Τηλεχειριστηρίου για την Καλύτερη Χρήση της Τηλεόρασης σας
Οι Καλύτερες Εφαρμογές Τηλεχειριστηρίου για την Καλύτερη Χρήση της Τηλεόρασης σας

Έχετε βαρεθεί να ψάχνετε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης σας; Δοκιμάστε να κατεβάστε μία από τις παρακάτω εφαρμογές δωρεάν στο κινητό σας! Οι συσκευές Android προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες στους κατόχους τους, τόσο για την ψυχαγωγία σας, όσο και για την εκτέλεση απλών εν…

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Remote Desktop για Android που Πρέπει να Κατεβάσετε
Οι Καλύτερες Εφαρμογές Remote Desktop για Android που Πρέπει να Κατεβάσετε

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας απευθείας από το Android σας; Δοκιμάστε να κατεβάσετε τις εφαρμογές που σας προτείνουμε παρακάτω. Τα Android είναι χρήσιμα πολυεργαλεία που σας βοηθούν να εκτελέσετε πολλές και διάφορες εργασίες με ευκολία. Ίσως να μη γνωρίζετε, ότ…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…