Κορονοϊός: Οι Πιο Χρήσιμες Ενημερωτικές Εφαρμογές για το Android σας

Ο κορονοϊός είναι πλέον γεγονός και πριν λίγο χαρακτηρίστηκε και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία.

Ο νέος αυτός τύπος ιού πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κίνα και εξαπλώθηκε με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα, καταμετρούμε ήδη περισσότερα από 90 κρούσματα, χωρίς όμως να καταγράφουμε προς το παρόν θύματα.

Στις δύσκολες αυτές μέρες, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Επιπλέον, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία μας και να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού.

Η σωστή ενημέρωση είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε και στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε τις πέντε καλύτερες εφαρμογές για να λαμβάνετε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό στο Android σας.

Οι Κορυφαίες Ενημερωτικές Εφαρμογές για τον Κορονοϊό

Οι τηλεοπτικές ειδήσεις και το διαδίκτυο ενημερώνουν διαρκώς τους πολίτες με τα τελευταία νέα και ειδήσεις σχετικά με τον κορονοϊό. Αλλά δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ή διαβάζουμε αναληθείς πληροφορίες.

Αν αναζητάτε έγκυρες πηγές πληροφόρησης σχετικά με την εξέλιξη του ιού σε όλο τον κόσμο, στο AndroidList θα βρείτε πολλές και χρήσιμες εφαρμογές ενημέρωσης.

Εφαρμογές ειδήσεων, όπως το in.gr, ανανεώνονται συνεχώς με νέο περιεχόμενο, προσφέροντας πληροφορίες για την Ελλάδα και τον κόσμο. Η εφαρμογή των BBC News, αποτελεί μία επίσης έγκυρη πηγή για την εξέλιξη του ιού σε άλλες χώρες του κόσμου.

Στην εφαρμογή του Twitter θα βρείτε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις από τοπικούς και παγκόσμιους φορείς υγείας για την καλύτερη προστασία σας. Επιπλέον, μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή είναι η ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τέλος, ιστοσελίδες όπως το healthmap και το arcgis παρουσιάζουν διαδραστικούς χάρτες, που ενημερώνονται διαρκώς με νέα δεδομένα σχετικά με τον κορονοϊό.

Συμπτώματα του Κορονοϊού και Προστασία

Τα συμπτώματα του κορονοϊού θυμίζουν αυτά της κοινής γρίπης, προσβάλλοντας κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. Πώς όμως μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συμπτωματολογία και την προστασία σας;

Αν παρουσιάζετε κάποια συμπτώματα που σας ανησυχούν, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα κοινά συμπτώματα του κορονοϊού, μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην επίσημη εφαρμογή του Ερυθρού Σταυρού ή στην εφαρμογή Symptomate Symptom.

Εφαρμογές Κορονοϊού στο Google Play

Ίσως να παρατηρήσατε, πως πριν λίγες εβδομάδες το Google Play ήταν γεμάτο με εφαρμογές σχετικά με τον κορονοϊό. Αν όμως κάνετε αναζήτηση τώρα, θα λάβετε ελάχιστα αποτελέσματα κι αυτό για η Google αποφάσισε να διαγράψει όλες τις μη έγκυρες εφαρμογές από το κατάστημά της.

Αν αναζητάτε τις πιο έγκυρες εφαρμογές υγείας για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό, θα τις βρείτε σε μια ξεχωριστή κατηγορία, εδώ.

Ελπίζουμε πως το άρθρο αυτό θα σας φανεί χρήσιμο! Βρείτε παρακάτω τις πιο έγκυρες ενημερωτικές εφαρμογές για τον κορονοϊό και κάντε δωρεάν λήψη στο Android σας:

  1. in.gr News

    in.gr News

    Αποκτήστε όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο και παρακολουθήστε τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στην οθόνη του Android σας.

  2. BBC News

    BBC News

    Μια από τις πιο έγκυρες πηγές ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, που σας επιτρέπει να μαθαίνετε άμεσα ειδήσεις σχετικά με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο.

  3. Twitter

    Twitter

    Εκτός από διασκεδαστικό περιεχόμενο, στο Twitter μπορείτε να βρείτε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις των κυβερνήσεων και φορέων υγείας για την καλύτερη προστασία σας.

  4. First Aid - American Red Cross

    First Aid – American Red Cross

    Αν αναζητάτε μια έγκυρη πηγή πληροφοριών για τις αιτίες, τα συμπτώματα και τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού, η εφαρμογή του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί την κατάλληλη πηγή.

  5. Symptomate Symptom Checker

    Symptomate Symptom Checker

    Η έγκυρη αυτή εφαρμογή περιλαμβάνει όλη τη συμπτωματολογία διάφορων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Διατροφής για Έναν Υγιεινό Τρόπο Ζωής
Οι Καλύτερες Εφαρμογές Διατροφής για Έναν Υγιεινό Τρόπο Ζωής

Θέλετε να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Ξεκινήστε βελτιώνοντας τη διατροφή σας με τη βοήθεια αυτών των εφαρμογών! Το φαγητό είναι ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας όλων μας και η σωστή διατροφή επηρεάζει τόσο την υγεία μας, όσο και τη διάθεση μας. Αν στόχος σας…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Οι Καλύτερες Beat Making Εφαρμογές για τη Δημιουργία Μουσικής στο Android σας
Οι Καλύτερες Beat Making Εφαρμογές για τη Δημιουργία Μουσικής στο Android σας

Είστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικοί; Αναζητάτε ένα εργαλείο για τη δημιουργία των καλύτερων beat; Η σημερινή μας λίστα εφαρμογών είναι για εσάς! Με τα Android μας, μπορούμε πλέον να δημιουργήσουμε τα πάντα! Από εικόνες και άλλο οπτικό περιεχόμενο, μέχρι βίντεο και προη…