Καταγραφή Φωνητικών Δεδομένων: Πώς να βεβαιωθείτε πώς το Android σας δε σας κατασκοπεύει

Ανησυχείτε πώς το Android σας σάς κατασκοπεύει; Θέλετε να βεβαιωθείτε πώς το μικρόφωνο της συσκευής σας είναι ασφαλές; Οι παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες είναι για εσάς!

Στις μέρες μας, όλες οι κινητές συσκευές έχουν προηγμένα μικρόφωνα και λειτουργίες ηχογράφησης και δεν είναι λίγοι οι χρήστες Android που ανησυχούν για την ασφάλεια των φωνητικών τους δεδομένων.

Οι θεωρίες συνομωσίας υποστηρίζουν πως τα μικρόφωνα των Android μας καταγράφουν τις συνήθειές μας και ό,τι λέμε, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν προς όφελος της Google. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια;

Στον παρακάτω οδηγό θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την ασφάλεια του μικροφώνου στο Android σας, καθώς και αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατευτείτε καλύτερα.

Ηχογράφηση Πληροφοριών

Πολλοί χρήστες Android ανησυχούν πως η συσκευή τους καταγράφει όλες τους τις συνομιλίες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, καθώς ο όγκος πληροφοριών σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν τεράστιος και όχι ιδιαίτερα χρήσιμος στην Google.

Αυτό που γνωρίζουμε πώς καταγράφουν οι συσκευές Android είναι οι φωνητικές εντολές που δίνουμε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία OK Google. Ο χρήσιμος βοηθός της Google ενεργοποιείται με την εντολή ΟΚ Google και στη συνέχεια καταγράφει κάθε ερώτησή μας.

Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα στην Google, καθώς με τη χρήση του κατάλληλου αλγόριθμου μπορεί να λάβει πληροφορίες για τις προτιμήσεις των χρηστών Android, μέσω των ερωτήσεών τους. Υπάρχει όμως τρόπος απενεργοποιήσης της υπηρεσίας OK Google αλλά και της λειτουργίας μικροφώνου και σας τον παρουσιάζουμε παρακάτω.

Απενεργοποίηση OK Google

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία OK Google στο κινητό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του Android σας.
  • Επιλέξτε Google > Υπηρεσίες > Αναζήτηση.
  • Βρείτε την υπηρεσία Φωνητική Εντολή ή OK Google (ανάλογα με τη συσκευή σας).
  • Σύρετε το διακόπτη για απενεργοποίηση.

Απενεργοποίηση Μικροφώνου

Αν τώρα, για την καλύτερη ασφάλεια σας, θέλετε να απενεργοποιήσετε οριστικά την πρόσβαση της Google στο μικρόφωνο του Android σας, κάντε τα εξής:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του Android σας.
  • Επιλέξτε Εφαρμογές και Ειδοποιήσεις.
  • Στην καρτέλα Δικαιώματα βρείτε και απενεργοποιήστε το Μικρόφωνο, σύροντας τον εικονικό διακόπτη.

Απενεργοποίηση του Βοηθού της Google

Για να απενεργοποιήσετε οριστικά το Google Assistant από το Android σας, κάντε τις παρακάτω ενέργειες:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του Android σας.
  • Επιλέξτε Google > Υπηρεσίες > Αναζήτηση.
  • Βρείτε την υπηρεσία του Βοηθού της Google και πατήστε Ρυθμίσεις.
  • Αναζητήστε και επιλέξτε τη συσκευή σας από τη λίστα συσκευών.
  • Σύρετε τον εικονικό διακόπτη του Βοηθού της Google για απενεργοποίηση.

Απενεργοποίηση Ιστορικού Φωνητικών Εντολών

Αν τέλος, θέλετε να προστατέψετε ολοκληρωτικά το Android σας, απενεργοποιώντας το ιστορικό των φωνητικών σας εντολών σε όλες τις υπηρεσίες της Google, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε τη σελίδα με τα Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας του λογαριασμού σας στην Google.
  • Βρείτε την επιλογή Εγγραφών Φωνής και Ήχου.
  • Κάντε απενεργοποίηση πατώντας Παύση.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατέψετε αποτελεσματικά τα φωνητικά δεδομένα του Android.

Μείνετε συντονισμένοι στο AndroidList για περισσότερα νέα από τον κόσμο των Android!

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…