Πώς να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το Facebook και το Instagram

Θέλετε να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το Facebook και το Instagram; Μάθετε παρακάτω τί χρειάζεται να κάνετε!

Οι περισσότεροι χρήστες Android έχουν λογοριασμό στο Facebook ή το Instagram για να μένουν σε επαφή με τους φίλους τους. Τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα του Μark Ζuckerberg σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε προφίλ δωρεάν, ζητώντας σας όμως να εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Αν διαφωνείτε με την προσθήκη του τηλεφώνου σας στα κοινωνικά δίκτυα ή αν ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα του Facebook, μπορείτε να αφαιρέσετε οριστικά τον αριθμό τηλεφώνου σας από το προφίλ σας.

Ακολουθήστε τα απλά βήματα που σας παρουσιάζουμε στον παρακάτω οδηγό και βεβαιωθείτε πως οι πληροφορίες του τηλεφώνου σας έχουν αφαιρεθεί από το Facebook και το Instagram.

Αφαίρεση αριθμού τηλεφώνου από το Facebook

Για να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το Facebook κάντε τα εξής:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook στο Android σας.
 • Πηγαίνετε στο προφίλ σας και επιλέξτε Επεξεργασία Προφίλ.
 • Βρείτε την επιλογή Επεξεργασία Πληροφοριών Προφίλ.
 • Στο πεδίο Αριθμός Τηλεφώνου θα δείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας.
 • Βρείτε το εικονίδιο επεξεργασίας με το μολυβάκι και πατήστε Αφαίρεση.

Τόσο εύκολα! Μπορείτε ακόμη να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και από την ιστοσελίδα του Facebook, πηγαίνοντας στο προφίλ σας και επιλέγοντας Ρυθμίσεις > Κινητό > Αφαίρεση.

Αφαίρεση αριθμού τηλεφώνου από το Instagram

Για να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το λογαριασμό σας στο Instagram, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram.
 • Πηγαίνετε στο προφίλ σας.
 • Πατήστε Επεξεργασία Προφίλ.
 • Βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας και κάντε διαγραφή.

Είστε έτοιμοι! Αν τώρα έχετε περισσότερους από ένα λογαριασμούς με αριθμό τηλεφώνου, θα πρέπει να κάνετε την παραπάνω διαδικασία για κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από τους λογαριασμούς σας στο Facebook και το Instagram. Να θυμάστε πώς αν αποφασίσετε να αφαιρέσετε τον αριθμό σας από τα κοινωνικά δίκτυα, δε θα μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα ή ειδοποιήσεις ασφαλείας ως SMS.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook και το Instagram στο Android σας, κάντε λήψη των επίσημων εφαρμογών τους στους παρακάτω συνδέσμους:

 1. Facebook

  Facebook

  Το Facebook είναι ίσως μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές, που σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με φίλους απευθείας από το κινητό σας. Δημιουργήστε ένα προφίλ, στείλτε μηνύματα, κοινοποιήστε φωτογραφίες και βίντεο, δείτε τί ανεβάζουν οι φίλοι σας και λάβετε άμεσες ειδοποιήσεις για τα μηνύματα που λαμβάνετε.

 2. Instagram

  Instagram

  Το Instagram είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το εύχρηστο αυτό εργαλείο σας επιτρέπει να βλέπετε φωτογραφίες άλλων χρηστών, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε εικόνες με φίλτρα και εφέ, να ανταλλάζετε σχόλια και να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας.

Μάθετε αν το WhatsApp θα σας ειδοποιεί όταν τραβάτε στιγμιότυπα
Μάθετε αν το WhatsApp θα σας ειδοποιεί όταν τραβάτε στιγμιότυπα

Το WhatsApp είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να ανταλλάζετε δωρεάν μηνύματα και άλλο περιεχόμενο, χωρίς κόστος, έχοντας μόνο μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις…

Πώς να βρείτε Κρυφές Εφαρμογές στα Android
Πώς να βρείτε Κρυφές Εφαρμογές στα Android

Οι συσκευές Android μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε κρυφές εφαρμογές που δεν εμφανίζονται στην αρχική οθόνη της συσκευής μας. Αν θέλετε να βρείτε τις κρυφές εφαρμογές στο Android σας ή σε κάποιο άλλο τηλέφωνο, το άρθρο αυτό είναι για εσάς. Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να εντ…

Πώς να αλλάξετε την ταχύτητα των βίντεο στο TikTok
Πώς να αλλάξετε την ταχύτητα των βίντεο στο TikTok

Το TikTok είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν σύντομα βίντεο και να τα μοιράζονται με τους ακόλουθούς τους. Η εφαρμογή έγινε ακόμη πιο δημοφιλής κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορονοϊού, κι αν ανήκετε και εσε…

Πώς να αλλάξετε τη φωνή σας στα ηχητικά μηνύματα του WhatsApp
Πώς να αλλάξετε τη φωνή σας στα ηχητικά μηνύματα του WhatsApp

Αν χρησιμοποιείτε το WhatsApp για την επικοινωνία σας, πιθανότατα ήδη να γνωρίζετε πως η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας σας επιτρέπει να ανταλλάζετε δωρεάν ηχητικά μηνύματα με τους συνομιλητές σας. Τα ηχητικά μηνύματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν είστε απασχολημένοι, καθώς μ…

Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία ή τη χώρα σας στο TikTok
Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία ή τη χώρα σας στο TikTok

Το TikTok είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής πλατφόρμα που σας επιτρέπει να καταγράφετε και να μοιράζεστε σύντομα βίντεο με τους ακόλουθούς σας. Η δωρεάν αυτή εφαρμογή αποκτά καθημερινά περισσότερους ακόλουθους, χάρη στο διασκεδαστικό περιεχόμενο που προσφέρει. Μεταξύ άλλων, εδώ θ…