Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλών παραθύρων Split-Screen στο Android σας

Θέλετε να εκτελείτε λειτουργίες σε περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα στο Android σας; Η λειτουργία πολλαπλών παραθύρων Split-Screen που προσφέρουν τα Android είναι για εσάς!

Σας έχει τύχει να στέλνετε μηνύματα στο WhatsApp, ενώ ταυτόχρονα επιλέγετε μουσική στο Youtube ή επεξεργάζεστε κάποια φωτογραφία στο Instagram; Η λειτουργία πολλαπλών παραθύρων ή Split-Screen μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που σας προσφέρουν τα Android εδώ και λίγα χρόνια, από την έκδοση 7.0 Nougat του 2016. Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία πολλαπλών παραθύρων σας επιτρέπει να έχετε ανοιχτά περισσότερα από ένα παράθυρα στο Android σας και να κάνετε χρήση δύο αγαπημένων σας εφαρμογών ταυτόχρονα.

Και το σημαντικότερο: δε χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο εργαλείο για να κάνετε χρήση της λειτουργίας. Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε κι εσείς αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό των Android, ακολουθήστε τα βήματα του παρακάτω οδηγού.

Ενεργοποίηση λειτουργίας πολλαπλών παραθύρων Split-Screen

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πολλαπλών παραθύρων Split-Screen μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο απλούς τρόπους. Απλά βεβαιωθείτε πως έχετε εγκαταστημένο ένα λογισμικό Android 7.0 ή νεότερο στο κινητό σας και επιλέξτε τον τρόπο που προτιμάτε.

Α. Ενεργοποίηση Split-Screen με μεταφορά και απόθεση (drag and drop)

Για να ενεργοποίησετε τη λειτουργία πολλαπλών παραθύρων Split-Screen με drag and drop, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε τις εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα.
  • Πατήστε το εικονίδιο πολλαπλών παραθύρων που θα βρείτε στο μενού του Android σας.
  • Επιλέξτε την πρώτη εφαρμογή και σύρετε την προς τα πάνω.
  • Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με τη δεύτερη εφαρμογή που θέλετε και ξεκινήστε να τις χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα.

Τόσο απλά! Αν για κάποιο λόγο ο τρόπος αυτός δεν είναι αποτελεσματικός στο Android σας, προχωρήστε στον παρακάτω τρόπο.

Β. Ενεργοποίηση Split-Screen πατώντας παρατεταμένα

Ο τρόπος αυτός είναι πιο αποτελεσματικός αν έχετε ήδη μια εφαρμογή ανοιχτή και θέλετε να χρησιμοποιήσετε και μια άλλη εφαρμογή ταυτόχρονα. Απλά κάντε τα εξής:

  • Πατήστε παρατεταμένα πάνω στο εικονίδιο πολλαπλών παραθύρων στο μενού του Android σας.
  • Η εφαρμογή που έχετε ανοιχτή θα ελαχιστοποιηθεί για να εισάγετε τη δεύτερη εφαρμογή που θέλετε.
  • Επιλέξτε την εφαρμογή που προτιμάτε από αυτές που έχετε ανοιχτές.
  • Το Andoid σας θα εισάγει αυτάματα τη μία εφαρμογή κάτω από την άλλη.

Να θυμάστε πως μπορείτε να διαμορφώσετε το μέγεθος του παραθύρου της κάθε εφαρμογής, απλά πατώντας και σύροντας το διαχωριστικό που θα βρείτε ανάμεσά τους.

Απενεργοποίηση της λειτουργίας πολλαπλών παραθύρων

Αν τώρα θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλών παραθύρων στο Android σας, μπορείτε να το κάνετε απλά πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο της λειτουργίας πολλαπλών παραθύρων στο μενού του Android σας. Επιπλέον, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή που θέλετε σύροντας προς τα πάνω ή κάτω το διαχωριστικό μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Μείνετε συντονισμένοι στο AndroidList για περισσότερα νέα και ειδήσεις από τον κόσμο των Android!

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…