Τα καλύτερα κόλπα για να πληκτρολογείτε κείμενα ακόμη πιο γρήγορα στο Android σας

Θέλετε να πληκτρολογείτε κείμενα ακόμη πιο γρήγορα στο Android σας; Τα παρακάτω κόλπα μπορεί να σας φανούν χρήσιμα!

Η πληκτρολόγηση στις οθόνες αφής των Android μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση! Τα καλά νέα είναι όμως πως τα έξυπνα smartphone μας, προσφέρουν πολλές λειτουργίες για ακόμη πιο γρήγορη πληκτρολόγηση κειμένων. Ιδιαίτερα το Gboard, το επίσημο πληκτρολόγιο της Google, προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά και συντομεύσεις για γρήγορη πληκτρολόγηση.

Μάθετε παρακάτω πέντε έξυπνα κόλπα για γρηγορότερη πληκτρολόγηση κειμένων στα Android σας και στείλτε μηνύματα σε χρόνο ντε-τε!

Εισαγωγή κειμένου με πρόβλεψη λέξεων

Το Gboard σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγετε λέξεις ακόμη πιο γρήγορα στα κείμενά σας, με τη λειτουργία πρόβλεψης λέξεων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε τα πρώτα γράμματα της λέξης που θέλετε και το χρήσιμο πληκτρολόγιο θα παρουσιάσει τρεις πιθανές επιλογές. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πρόβλεψης λέξεων κάντε τα εξής:

 • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του Gboard στο Android σας.
 • Βρείτε και πατήστε τη Διόρθωση Κειμένου.
 • Ενεργοποιήστε την επιλογή Πρόβλεψη Λέξεων.

Γρήγορη πληκτρολόγηση αριθμών

Αν τώρα δυσκολεύστε με την εναλλαγή πληκτρολογίων και θέλετε να εισάγετε αριθμούς με ευκολία, υπάρχει τρόπος να προσθέσετε τους αριθμούς 0-9 στο κύριο πληκτρολόγιο του Android σας. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του Gboard στο Android σας.
 • Βρείτε και πατήστε τις Προτιμήσεις.
 • Ενεργοποιήστε την επιλογή Σειρά Αριθμών.

Γρήγορη εισαγωγή emoji

Σας αρέσει να επικοινωνείτε με emoji αλλά δυσκολεύεστε να τα βρείτε στο πληκτρολόγιο σας; Χρησιμοποιήστε το πεδίο αναζήτησης! Απλά πατήστε το εικονίδιο των emoji στο Gboard και εκεί θα βρείτε ένα πεδίο αναζήτησης. Εισάγετε τη λέξη-κλειδί που θέλετε στα αγγλικά και το πληκτρολόγιο θα βρει για εσάς τα κατάλληλα emojis!

Εναλλακτικές για γρήγορη πληκτρολόγηση

Το Gboard αποτελεί μία από τις κορυφαίες εφαρμογές πληκτρολογίων, αλλά αν για κάποιο λόγο το περιβάλλον του σας δυσκολεύει, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική επιλογή. Στο AndroidList θα βρείτε μια ποικιλία λειτουργικών πληκτρολογίων, όπως το Fleksy που θα βρείτε παρακάτω, το οποίο έσπασε το ρεκόρ πληκτρολόγησης κερδίζοντας το βραβείο Guinness.

Παιχνίδια πληκτρολόγησης για εξάσκηση

Τέλος, έναςτρόπος για εξάσκηση στη γρήγορη πληκτρολόγηση είναι τα παιχνίδια πληκτρολόγησης κειμένων! Οι διασκεδαστικές αυτές εφαρμογές θα δοκιμάσουν την ταχύτητά σας σε αστείες αποστολές, δίνοντας σας τη δυνατότητα να εξασκηθείτε, ώστε να γράφετε κείμενα ακόμη πιο γρήγορα. Βρείτε παρακάτω το Ztype και κατεβάστε το δωρεάν μέσα από τη σελίδα του AndroidList!

 1. Fleksy Πληκτρολόγιο + Emoji

  Fleksy Πληκτρολόγιο + Emoji

  Το χρήσιμο αυτό εργαλείο γρήγορης πληκτρολόγησης αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές του είδους του, χάρη στα μεγάλα πλήκτρα και την ισχυρή λειτουργία πρόβλεψης λέξεων που προσφέρει. Επιπλέον, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε συντομεύσεις, προσφέρει μια λειτουργία αυτόματης διόρθωσης, αλλά και πάνω από 30 θέματα για διαμόρφωση.

 2. ZType Space Typing & Spelling

  ZType Space Typing & Spelling

  Αν θέλετε να βελτιώσετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης κειμένων στο Android σας, το παιχνίδι αυτό είναι για εσάς! Στο ZType ο στόχος σας είναι ένας: θα πρέπει να αντιμετωπίσετε εχθρούς, πληκτρολογώντας κείμενα όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Το παιχνίδι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά και ενήλικες που θέλουν να μάθουν να πληκτρολογούν γρηγορότερα.

Πώς να Μοιράζεστε Δημοσιεύσεις στο Instagram Μόνο με Στενούς Φίλους
Πώς να Μοιράζεστε Δημοσιεύσεις στο Instagram Μόνο με Στενούς Φίλους

Θέλετε να μοιράζεστε τις δημοσιεύσεις και τα reels σας στο Instagram αποκλειστικά και μόνο με τους στενούς σας φίλους; Η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης σας επιτρέπει πλέον να το κάνετε! Το Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, με εκα…

Πώς να Αποσυνδεθείτε από το WhatsApp στα Android
Πώς να Αποσυνδεθείτε από το WhatsApp στα Android

Θέλετε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή του WhatsApp στο smartphone Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Το κορυφαίο εργαλείο σας επιτρ…

Πώς να Καρφιτσώσετε τα Αγαπημένα σας Σχόλια στο TikTok των Android
Πώς να Καρφιτσώσετε τα Αγαπημένα σας Σχόλια στο TikTok των Android

Θέλετε να επισημάνετε ένα από το σχόλια σε κάποια από τις δημοσιεύσεις σας στην εφαρμογή του TikTok του Android σας; Τώρα μπορείτε να το κάνετε με πολύ απλό τρόπο! Η εφαρμογή του TikTok ακολουθεί το παράδειγμα μεγάλων εφαρμογών όπως του Instagram και του YouTube, προσφέροντας…

Πώς να Δείτε Ποιος Κοινοποίησε τη Δημοσίευσή σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Κοινοποίησε τη Δημοσίευσή σας στο Instagram

Θέλετε να μάθετε αν κάποιος κοινοποίησε μια δημοσίευση σας στη δημοφιλή εφαρμογή του Instagram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που σας παρουσιάζουμε στο σημερινό μας άρθρο. Η δημοφιλής εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να δημοσιεύουν περιεχόμενο στο…

Πώς να Ρυθμίσετε Κωδικούς Πρόσβασης Passkeys στο WhatsApp
Πώς να Ρυθμίσετε Κωδικούς Πρόσβασης Passkeys στο WhatsApp

Οι κωδικοί πρόσβασης passkeys είναι ο νέος τρόπος προστασίας των λογαριασμών μας και έχουν ήδη γίνει μέρος μεγάλων εφαρμογών, όπως το WhatsApp. Και στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε πώς να τους ενεργοποιήσετε για τον λογαριασμό σας. Τα passkeys σας επιτρέπουν να κλειδώσετε και…