Πώς να απολαύσετε τις διακοπές σας απενεργοποιώντας ενοχλητικές λειτουργίες του Android σας

Θέλετε να πάτε διακοπές και ανησυχείτε πώς οι ειδοποιήσεις του Android σας δε θα σας αφήσουν να χαλαρώσετε; Ο παρακάτω οδηγός είναι για εσάς!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος χαλάρωσης κι αν προγραμματίζετε να αποδράσετε σύντομα σε κάποια παραλία, καλό θα ήταν να αφήσετε το Android σας στο σπίτι. Αν δεν έχετε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε απλά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα!

Η ομάδα του AndroidList σας παρουσιάζει παρακάτω πέντε αποτελεσματικούς τρόπους για να απολαύσετε τις διακοπές σας, χωρίς ενοχλητικές ειδοποιήσεις στο Android smartphone σας!

Λειτουργία Μην Ενοχλείτε

Η λειτουργία Μην Ενοχλείτε ή Do not disturb είναι πλέον διαθέσιμη σχεδόν σε όλα τα Android και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να την ενεργοποιήσετε είναι να σύρετε το διακόπτη στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας. Το χρήσιμο αυτό χαρακτηριστικό των Android σας επιτρέπει να μπλοκάρετε όλες τις εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα ή να επιλέξετε μόνο τις επαφές που επιθυμείτε.

Αυτόματες απαντήσεις σε email και SMS

Αν ανησυχείτε για τα μηνύματα ή τα email που λαμβάνετε, μια σοφή επιλογή είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματων απαντήσεων. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη σε όλες τις υπηρεσίες email, όπως το Gmail και στις περισσότερες εφαρμογές επικοινωνίας, όπως το WhatsApp. Απλά προεπιλέξτε το κείμενο που θέλετε να στείλετε ως απάντηση και απολαύστε τις διακοπές σας.

Εκτροπή κλήσεων

Μια επίσης καλή επιλογή για τους χρήστες Android, που ανησυχούν πως το κινητό τους θα χτυπάει ασταμάτητα, είναι να ενεργοποιήσετε την εκτροπή κλήσεων. Απλά επικοινωνήστε με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της συσκευής σας και θα είστε σε θέση να ενεργοποιήσετε εκτροπή προς κάποιον άλλο αριθμό, απλά πληκτρολογώντας κάποιον κωδικό στο κινητό σας.

Διαγραφή εφαρμογών

Αν τώρα θέλετε να έχετε τις χρήσιμες λειτουργίες του Android σας, όπως τους χάρτες και τη μουσική, αλλά δε θέλετε να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές, μπορείτε απλά να διαγράψετε προσωρινά εφαρμογές. Μια άλλη λύση είναι να τις ομαδοποιήσετε, αποκρύβοντάς τες από την αρχική σας οθόνη.

Επεξεργασία ειδοποιήσεων

Τέλος, αν η διαγραφή εφαρμογών είναι ακραία επιλογή για εσάς, μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων για κάθε εφαρμογή. Πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια σε κάθε μία από τις εφαρμογές σας, θα είστε σε θέση να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, καθώς και το είδος της ειδοποιήσης (badges κλπ.).

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να παραμέινετε μακριά από την οθόνη του Android σας.

Μην ξεχνάτε, πως στο AndroidList μπορείτε να βρείτε και τα κατάλληλα βοηθητικά εργαλεία για χαλαρωτικές διακοπές, όπως το OFFTIME:

  1. ( OFFTIME ) - Focus Time.

    ( OFFTIME ) – Focus Time.

    Με το OFFTIME θα παραμείνετε μακριά από την οθόνη του Android σας για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας ή να απολαύσετε τον ελεύθερό σας χρόνο. Απενεργοποιήστε εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, email ή ειδοποιήσεις εφαρμογών και συγκεντρωθείτε στις εργασίες σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…