Πώς να αλλάξετε τη γραμματοσειρά του Android σας χωρίς να κάνετε Rooting

Θέλετε να ανανεώσετε το περιβάλλον του Android σας με μια νέα γραμματοσειρά; Ο παρακάτω οδηγός θα σας φανεί χρήσιμος!

Το λειτουργικό σύστημα των Android μας χρησιμοποιεί μια ενιαία γραμματοσειρά για το περιβάλλον του, που μπορεί όταν τη συνηθίσετε να σας φανεί βαρετή. Κάνοντας rooting, θα έχετε τη δυνατότητα μορφοποίησης της συσκευής σας με ξεχωριστές γραμματοσειρές. Τί γίνεται όμως αν δε θέλετε να κάνετε rooting στο Android σας;

Η ομάδα μας σας παρουσιάζει παρακάτω τις τρεις αποτελεσματικούς τρόπους για να ανανεώσετε το περιβάλλον του Android σας με μια πρωτότυπη γραμματοσειρά!

Ρυθμίσεις του Android

Οι περισσότερες συσκευές δεν επιτρέπουν στους χρήστες τη μορφοποίηση του περιβάλλοντος με διαφορετικές γραμματοσειρές. Κάποιες καινούριες συσκευές όμως, προσφέρουν την επιλογή αυτή στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου.

Για να ελέγξετε αν έχετε τη δυνατότητα αυτή στο Android σας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Εμφάνιση και εκεί θα βρείτε όλες τις επιλογές μορφοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής γραμματοσειράς.

Αν είστε κάτοχος συσκευής Samsung ελέγξτε για τη συγκεκριμένη επιλογή στις Ρυθμίσεις > Οι συσκευές μου > Εμφάνιση > Στυλ Γραμματοσειράς.

Αλλαγή launcher

Μία επίσης καλή επιλογή για να αλλάξετε ριζικά το περιβάλλον του Android σας, είναι η χρήση του κατάλληλου launcher. Στο AndroidList θα βρείτε μια ποικιλία διαφορετικών επιλογών, που σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε ολοκληρωτικά το Android σας, αλλάζοντας μέχρι και το στυλ της γραμματοσειράς.

Εμείς σας προτείνουμε το GO Launcher, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο σύνδεσμο που θα βρείτε παρακάτω. Μόλις ολοκληρώσετε τη δωρεάν λήψη, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής και επιλέξτε Προτιμήσεις > Γραμματοσειρά > Επιλογή Γραμματοσειράς για να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει.

Χρήση εφαρμογής

Τέλος, αν οι επιλογές των launchers είναι περιορισμένες, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη εφαρμογή αλλαγής γραμματοσειράς. Οι εφαρμογές αυτές σας προσφέρουν μια ποικιλία γραμματοσειρών, που θα δώσουν μια ξεχωριστή εμφάνιση στη συσκευή σας.

Εμείς σας προτείνουμε το HiFont, ένα δωρεάν εργαλείο γραμματοσειρών, που μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  1. HiFont - Cool Font Text Free

    HiFont – Cool Font Text Free

    Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία αλλαγής γραμματοσειρών, που υπόσχεται να κάνει τη συσκευή σας ακόμη πιο μοντέρνα. Στο HiFont θα βρείτε μια ποικιλία γραμματοσειρών, από κόμικ και μίνιμαλ, μέχρι γκόθικ και σκοτεινές γραμματοσειρές, όλες τους δωρεάν, με εύκολη λήψη στο κινητό σας.

  2. GO Launcher -Theme & Wallpaper

    GO Launcher -Theme & Wallpaper

    Το Go Launcher EX είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαμόρφωσης, που σας επιτρέπει να ανανεώσετε το περιβάλλον της συσκευής σας με εύκολο τρόπο, βελτιώνοντας ταυτόχρονα ορισμένες λειτουργίες της. Βρείτε μοναδικές επιλογές σε θέματα, γραμματοσειρές, εικονίδια, αλλά και widgets και ανανεώστε το Android σας με νέα και ξεχωριστά στοιχεία.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…