5 Κόλπα για να περιορίσετε την κατανάλωση δεδομένων στο Facebook

Χρησιμοποιείτε καθημερινά το Facebook; Μάθετε παρακάτω πως μπορείτε να περιορίσετε άμεσα την κατανάλωση δεδομένων στη δημοφιλή εφαρμογή!

Το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή αποκλειστικά για ενημέρωση, κάποιοι άλλοι για επικοινωνία, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις χρηστών, που περνούν αμέτρητες ώρες στο δημοφιλές δίκτυο.

Αν ανησυχείτε πως καταναλώνετε υπερβολικά δεδομένα στο Facebook σας έχουμε τη λύση! Βρείτε παρακάτω 5 αποτελεσματικούς τρόπους για να περιορίσετε αποτελεσματικά την κατανάλωση δεδομένων στο Facebook του Android σας.

Χρήση WiFi

Πρώτη, και σχεδόν αυτονόητη λύση, είναι η χρήση WiFi αντί για 3G/4G. Για να βεβαιωθείτε πως η λειτουργία WiFi είναι ενεργοποιημένη, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας και στην επιλογή WiFi σύρετε το διακοπτάκι στην ενεργή θέση. Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, μην ξεχνάτε να ελέγχετε αν υπάρχει πρόσβαση σε κάποιο δίκτυο WiFi, ώστε να μην καταναλώνετε τα δεδομένα σας.

Αλλαγή Ρυθμίσεων

Μια δεύτερη επιλογή είναι η αλλαγή κάποιων ρυθμίσεων της εφαρμογής του Facebook. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

⁃ Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook.

⁃ Στο Μενού (εικονίδιο με τρεις γραμμές) επιλέξτε Ρυθμίσεις εφαρμογής.

⁃ Πατήστε την καρτέλα Πολυμέσα και θα έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τη φόρτωση φωτογραφιών και βίντεο σε HD, απλά σύροντας το διακόπτη στην ανενεργή θέση.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να βεβαιωθείτε πως δε θα φορτώνετε πια φωτογραφίες και βίντεο μεγάλης ανάλυσης, ώστε να εξοικονομείτε δεδομένα.

Απενεργοποίηση αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο

Στο ίδιο Μενού, μπορείτε επιπλέον να απενεργοποιήσετε και την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο. Πατήστε Ρυθμίσεις  > Πολυμέσα και στο πεδίο Αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο σύρετε το διακόπτη στην ανενεργή θέση.

Ενεργοποίηση λειτουργίας εξοικονόμησης δεδομένων

Το Facebook σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης μιας λειτουργίας εξοικονόμησης δεδομένων. Στη λειτουργία αυτή, οι φωτογραφίες συμπιέζονται ελάφρά και η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο απενεργοποιείται. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή κάντε τα εξής:

⁃ Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook.

⁃ Στο Μενού (εικονίδιο με τρεις γραμμές) επιλέξτε Λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων.

⁃ Σύρετε το διακοπτάκι για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτήν, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης όταν βρίσκεστε σε WiFi.

Χρήση Facebook lite

Τέλος, μια επίσης αποτελεσματική λύση είναι η χρήση της ελαφριάς έκδοσης του Facebook. Με το Facebook Lite θα έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του κοινωνικού δικτύου, αλλά όχι σε λειτουργίες που καταναλώνουν δεδομένα. Για να κάνετε δωρεάν λήψη της εφαρμογής, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  1. Facebook Lite

    Facebook Lite

    Πρόκειται για την ελαφριά έκδοση της εφαρμογής του Facebook, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του δημοφιλούς δικτύου, χωρίς να καταναλώνετε τα δεδομένα της συσκευής σας. Κάντε λήψη της εφαρμογής και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα συνομιλίας με άλλους χρήστες, απευθείας από την εφαρμογή.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…