Πώς να σερφάρετε με λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Android σας

Image for Πώς να σερφάρετε με λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Android σας

Θέλετε να σερφάρετε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Android σας; Μάθετε παρακάτω πώς και γιατί να το κάνετε!

Σας έχει τύχει να θέλετε να αναζητήσετε κάτι στο διαδίκτυο, χωρίς να αφήσετε «ίχνη» στο ιστορικό περιήγησης; Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης! Στο AndroidList θα βρείτε πολλούς περιηγητές, που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να σερφάρουν ανώνυμα στο διαδίκτυο, προστατεύοντας τα δεδομένα τους.

Εκτός από την προστασία της ιδιωτικότητάς σας, η ανώνυμη περιήγηση προσφέρει κι άλλα πλεονεκτήματα. Μάθετε παρακάτω τα πιο σημαντικά από αυτά, καθώς και ποιους περιηγητές να χρησιμοποιήσετε για αποτελεσματική ιδιωτική περιήγηση.

Πλεονεκτήματα ανώνυμης περήγησης

  • Προστασία κωδικών πρόσβασης: στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, οι κωδικοί πρόσβασης σε λογαριασμούς δεν αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται να ανησύχετε για την παραβίαση των λογαριασμών σας σε περίπτωση που το Android σας πέσει σε χέρια τρίτων.
  • Απόκρυψη στοχευμένων διαφημίσεων: δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαχθούμε οριστικά από τις διαφημίσεις κατά την περιήγησή μας. Στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης όμως, δε θα λαμβάνετε στοχευμένες διαφημίσεις, καθώς το Google δε θα αποθηκεύει τις προτιμήσεις σας για προβολή ανάλογου διαφημιστικού περιεχομένου.
  • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών: έχοντας περισσότερες από μία καρτέλες ανώνυμης περιήγησης ανοιχτές στον περιηγητή σας, θα μπορείτε να συνδεθείτε σε πολλαπλούς λογαριασμούς ενός δικτύου ή υπηρεσίας.
  • Αποφυγή paywalls: μία ακόμη χρήσιμη λειτουργία στην ανώνυμη περιήγηση είναι η αποφυγή των paywalls. Πιο συγκεκριμένα, αν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα και ξεπεράσετε το όριο των δωρεάν επισκέψεων, μπορείτε πάντα να την ανοίξετε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, χωρίς να χρειάστει να πληρώσετε.

Ενεργοποίηση ανώνυμης περήγησης

Πώς ενεργοποιούμε όμως τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης; Οι δημοφιλέστεροι περιηγητές, όπως το Chrome και το FireFox, δίνουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης ανώνυμης περιήγησης, ενώ μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε και περιηγητές, όπως το InBrowser, που προσέρουν αποκλειστικά και μόνο δυνατότητα ανώνυμης περιήγησης.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Πρόγραμμα περιήγησης Chrome

    Πρόγραμμα περιήγησης Chrome

    Για να ενεργοποιήσετε την ανώνυμη περιήγηση στο Chrome, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε τις τρεις τελίτσες και να επιλέξετε Καρτέλα Ανώνυμης Περιήγησης. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, πατήστε το εικονίδιο με το τετράγωνο, επάνω δεξιά, και επιλέξετε Κλείσιμο καρτελών.

  2. Firefox Browser fast & private

    Firefox Browser fast & private

    Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και ο Firefox περιηγητής. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιθυμείτε σε ανώνυμη περιήγηση, απλά πατώντας παρατεταμένα πάνω στον υπερσύνδεσμο της ιστοσελίδας και επιλέγοντας Άνοιγμα σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης στη λίστα που θα εμφανιστεί.

  3. InBrowser - Incognito Browsing

    InBrowser – Incognito Browsing

    Τέλος, αν θέλετε να βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε πάντα τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλληλο ιδιωτικό περιηγητή, όπως το InBrowser. Με την εφαρμογή αυτή, θα είστε βέβαιοι πως ο περιηγητής σας θα διαγράφει όλες σας τις κινήσεις, καθώς και τα cookies, προστατεύοντας έτσι την αποθήκευση δεδομένων στο ιστορικό σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…