Πώς να επιδιορθώσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με το Wi-Fi στο Android σας

Image for Πώς να επιδιορθώσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με το Wi-Fi στο Android σας

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το Wi-Fi στο Android σας; Μάθετε παρακάτω πως μπορείτε να επιδιορθώσετε τις πιο συνηθισμένες βλάβες!

Τα Android κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με μία μόνο προϋπόθεση: να είμαστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο. Αν δε θέλετε να ξοδέψετε τα δεδομένα σας, καλό είναι να επιλέγετε δωρεάν δίκτυα Wi-Fi. Τί γίνεται όμως όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα με Wi-Fi μας;

Η ομάδα μας συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει παρακάτω τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα επιλύσετε με επιτυχία!

Επανεκκίνηση και Λειτουργία πτήσης

Η πιο απλή λύση για κάθε πρόβλημα σύνδεσης που αντιμετωπίζετε στο Android σας είναι να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε το router και το Wi-Fi σας. Αν το πρόβλημα δε λυθεί, κάντε επανεκκίνηση της συσκευής σας, πατώντας το κουμπί ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης. Μία ακόμη λύση, είναι να δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης για λίγα λεπτά και να δοκιμάσετε να συνδεθείτε ξανά.

Το Wi-Fi απενεργοποιείται από μόνο του

Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι πως το Wi-Fi απενεργοποιείται από μόνο του, πιθανότατα να έχετε απενεργοποιήσει την επιλογή Διατήρηση του WI-FI κατά τη διάρκεια αδράνειας. Για να ενεργοποιήσετε ξανά αυτήν την επιλογή, κάντε τα εξής:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi.
  • Πατήστε το εικονίδιο Περισσότερα με τις τρεις τελίτσες.
  • Επιλέξτε Πάντα στην επιλογή Διατήρηση του Wi-Fi κατά τη διάρκεια αδράνειας και το πρόβλημά σας θα λυθεί!

Προβλήμα με τη διεύθυνση IP

Αν δοκιμάσατε να κάνετε επανεκκίνηση του router και της συσκευής σας χωρίς αποτέλεσμα, ίσως το πρόβλημά σας να έχει να κάνει με τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιείτε. Για να λύσετε προβλήματα του Wi-Fi που σχετίζονται με τη διεύθυνση IP σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο εργαλείο. Εμείς σας προτείνουμε το Fix WiFi που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Πρόβλημα ταχύτητας του Wi-Fi

Μήπως το Wi-Fi σας είναι εξαιρετικά αργό; Αν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δημόσιο δίκτυο, πιθανότατα το πρόβλημα να οφείλεται στο γεγονός πως πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο. Αν όμως πρόκειται για κάποιο ιδιωτικό δίκτυο, η λύση είναι να κατεβάσετε το Speedtest.net, μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να μετρήσετε την ταχύτητα του δικτύου σας και να επιλύσετε πιθανά προβλήματα.

Μία τελευταία λύση έκτακτης ανάγκης είναι να κάνετε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας. Να θυμάστε όμως, πως δεδομένα όπως κωδικοί σύνδεσης  σε δίκτυα Wi-Fi θα χαθούν και θα χρειαστεί να τα προσθέσετε ξανά.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να λύσει τα προβλήματα σύνδεσης που αντιμετωπίζετε με το Wi-Fi σας. Για να κατεβάσετε δωρεάν τα εργαλεία που σας προτείνουμε στον οδηγό μας κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

  1. fix wifi

    fix wifi

    Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό εργαλείο που υπόσχεται να επιδιορθώσει πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το Wi-Fi. Η εφαρμογή προσφέρει ένα απλό περιβάλλον, χωρίς ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά με εύχρηστη λειτουργία. Η εφαρμογή θα κάνει αυτόματη ανάκτηση διεγραμμένων στοιχείων, καθώς και άλλες ενέργειες, για να λύσετε το πρόβλημα σύνδεσης στο Wi-Fi σας.

  2. Speedtest.net

    Speedtest.net

    Η εφαρμογή Speedtest.net είναι ένα εύχρηστο εργαλείο της ομώνυμης δημοφιλούς ιστοσελίδας, που σας επιτρέπει να μετράτε με ευκολία την ταχύτητα του Ίντερνετ για οποιοδήποτε δίκτυο, σε οποιοδήποτε χώρο. Επιπλέον, η εφαρμογή σας επιτρέπει να μετράτε την ταχύτητα λήψης αρχείων και σας βοηθά να επιλύσετε πιθανά προβλήματα που προκαλούν μείωση της ταχύτητας του Wi-Fi σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…