WhatsApp vs WhatsApp Business: Ποια είναι η διαφορά;

Image for WhatsApp vs WhatsApp Business: Ποια είναι η διαφορά;

Θέλετε να μάθετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του WhatsApp και του WhatsApp Business; Το άρθρο αυτό είναι για εσάς!

Η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας λύσεις επικοινωνίας εντελώς δωρεάν. Αυτό που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι πως η εφαρμογή του WhatsApp προσφέρει μία έκδοση καθαρά και μόνο για επαγγελματίες, το WhatsApp Business.

Το χρήσιμο αυτό εργαλείο υπόσχεται να βελτιώσει τις επικοινωνίες των χρηστών στο κόσμο των επιχειρήσεων με τις δωρεάν του λειτουργίες. Μάθετε παρακάτω ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ των δύο εφαρμογών, για να επιλέξετε το κατάλληλο εργαλείο για εσάς.

Ομοιότητες μεταξύ WhatsApp και WhatsApp Business

  • Περιβάλλον: μπορεί οι δύο εφαρμογές να έχουν διαφορετικό λογότυπο, το περιβάλλον χρήσης τους όμως παραμένει το ίδιο.
  • Κλήσεις ήχου και βιντεοκλήσεις: μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις και από τις δύο εφαρμογές όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
  • WhatsApp Web: μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο WhatsApp ή WhatsApp Business από τον περιηγητή σας, πατώντας εδώ. Να θυμάστε όμως, πως μπορείτε να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό τη φορά, εκτός αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στον περιηγητή σας.

Διαφορές μεταξύ WhatsApp και WhatsApp Business

  • Περιγραφή επιχείρησης: Η εφαρμογή WhatsApp Business δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να δημιουργήσουν ένα προφίλ με μια αναλυτική περιγραφή της επιχείρησής τους.
  • Γρήγορες απαντήσεις: Στο WhatsApp Business θα έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε πρότυπα απαντήσεων, για να στέλνετε άμεσα απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των πελατών σας. Απλά πατήστε το σύμβολο / και επιλέξτε την απάντηση που θέλετε μέσα από τις αποθηκευμένες επιλογές σας.
  • Χαιρετισμός: Μία άλλη χρήσιμη λειτουργία που θα βρείτε στο WhatsApp Business είναι η δυνατότητα αποστολής μηνύματος χαιρετισμού. Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που αποκτάτε έναν νέο πελάτη μπορείτε να στέλνετε αυτόματα ένα μήνυμα χαιρετισμού με λίγα λόγια για την επιχείρησή σας.
  • Ετικέτες: Αν τώρα θέλετε να οργανώσετε τις συνομιλίες με τους πελάτες σας ανάλογα με το θέμα της συζήτησης, μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας ετικέτες σε κάθε συνομιλία.
  • Φίλτρο αναζήτησης: Τέλος, ένα επίσης χρήσιμο χαρακτηριστικό του WhatsApp Business είναι το εξελιγμένο φίλτρο αναζήτησης που σας προσφέρει. Με το φίλτρο αυτό μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα τις συνομιλίες σας για να βρείτε αδιάβαστα μηνύματα, ετικέτες κ.ά.

Εσείς ποια εφαρμογή θα επιλέξετε; Για να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν στο κινητό σας τα δύο χρήσιμα εργαλεία, κάντε κλικ παρακάτω:

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Το WhatsApp Messenger είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας με χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το χρήσιμο αυτό εργαλείο επικοινωνίας, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να συνομιλούν δωρεάν μέσω μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας WiFi ή 3G. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων, βίντεο και άλλων πολυμέσων με ένα κλικ!

  2. WhatsApp Business

    WhatsApp Business

    Το WhatsApp Business είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί για επιχειρηματίες, για να κάνει τις επικοινωνίες τους πιο εύκολες. Το χρήσιμο αυτό εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και να πραγματοποιούν κλήσεις με τους πελάτες τους, προσφέροντας επιπλέον χαρακτηριστικά που δε θα βρείτε στο WhatsApp.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…