Πώς να καταλάβετε αν ποιος κλέβει το WiFi σας και να μπλοκάρετε τη συσκευή

Image for Image for Πώς να καταλάβετε αν ποιος κλέβει το WiFi σας και να μπλοκάρετε τη συσκευή του

Έχετε υποψίες πως κάποιος κλέβει το WiFi σας; Υπάρχει τρόπος να το μάθετε και να μπλοκάρετε τη συσκευή!

Πολλές φορές το δίκτυο μας είναι αργό, επειδή κάποιος να κλέβει παράνομα το WiFi μας. Αν πιστεύετε πως ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, υπάρχει τρόπος να το μάθετε. Η ομάδα μας σας παρουσιάζει στο παρακάτω tutorial, δύο τρόπους για να ελέγξετε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σας, καθώς και πώς να μπλοκάρετε αυτές που είναι ανεπιθύμητες.

Έλεγχος router

Ο πρώτος και πιο απλός τρόπος για να μάθετε αν κάποιος είναι συνδεδεμένος στο δίκτυό σας είναι μέσω του router σας. Πηγαίνετε κοντά στη συσκευή router σας και δοκιμάστε να αποσυνδέσετε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο WiFi σας. Θα παρατηρήσετε πως τα λαμπάκια του router θα σταματήσουν να αναβοσβήνουν. Αν συνεχίσουν να αναβοσβήνουν σημαίνει πως κάποιος χρησιμοποιεί το router σας.

Έλεγχος με χρήση εφαρμογής

Για να βεβαιωθείτε πως είστε οι μόνοι που χρησιμοποιείτε το WiFi σας, μπορείτε πάντα να κατεβάσετε το κατάλληλο εργαλείο. Εμείς σας προτείνουμε τη δωρεάν εφαρμογή Fing. Μόλις ολοκληρώσετε τη λήψη της εφαρμογής κάντε τα εξής:

  • Βεβαιωθείτε πως είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας και ανοίξτε την εφαρμογή.
  • Εκεί θα βρείτε τα κουμπιά  Refresh και Settings. Για να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σας επιλέξτε το Refresh.
  • Περιμένετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια δείτε στην οθόνη σας όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σας.

Να θυμάστε πως μπορείτε να πατήσετε πάνω σε κάποια συσκευή και να κάνετε αποσύνδεση.

Μπλοκάρισμα ανεπιθύμητων συσκευών

Αν τώρα θέλετε να μπλοκάρετε ανεπιθύμητες συσκευές θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Στην εφαρμογή Fing βρείτε και σημειώστε τη διεύθυνση MAC της ανεπιθύμητης συσκευής.
  • Ανοίξτε τον Η/Υ όπου έχετε συνδεδεμένο το router σας, εισάγετε την IP διεύθυνση σας και συνδεθείτε με τα στοιχεία του router σας.
  • Βρείτε την επιλογή Security (βρίσκεται συνήθως στα Advanced Settings).
  • Εκεί θα βρείτε το MAC Filtering > Add Device. Προσθέστε τη διεύθυνση MAC της ανεπιθύμητης συσκευής και είστε έτοιμοι!

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να μπλοκάρετε μια για πάντα τις ανεπιθύμητες συσκευές τρίτων από το WiFi σας. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τον κωδικό του WiFi σας.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατέψετε το δίκτυό σας από ανεπιθύμητες συσκευές και από WiFi hackers. Για να κατεβάσετε δωρεάν το Fing κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  1. Fing - Network Tools

    Fing – Network Tools

    Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία εργαλεία που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο Google Play, που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα δίκτυά σας εντελώς δωρεάν. Με το Fing θα είστε σε θέση να μάθετε όλες τις πληροφορίες για WiFi δικτύα, για συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας, αλλά και να αυξήσετε την ταχύτητα και τις επιδόσεις του δικτύου σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…