Ημέρα Προστασίας Δεδομένων: Πώς να αποκρύψετε την τοπεθεσία στο Android σας

Image for Ημέρα Προστασίας Δεδομένων: Πώς να αποκρύψετε την τοπεθεσία στο Android σας

Θέλετε να αποκρύψετε την τοπεθεσία σας στις εφαρμογές στο Android σας; Το παρακάτω tutorial είναι για εσάς!

Κάθε φορά που κατεβάζετε εφαρμογές ίσως έχετε παρατηρήσει πως οι περισσότερες από αυτές ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Αν θέλετε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μπορείτε πάντα να αποκρύψετε την τοποθεσία σας στις εφαρμογές του Android σας. Απλά ακολουθήστε τα βήματα που θα βρείτε παρακάτω.

Απόκρυψη τοποθεσίας σε όλες τις εφαρμογές

Αν χρησιμοποιείτε Android Pie 9.0 και θέλετε να αποκρύψετε την τοποθεσία σας σε όλες τις εφαρμογές του Android σας κάντε τα εξής:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.
  • Βρείτε την επιλογή Τοποθεσία.
  • Εκεί θα δείτε πως υπάρχει η επιλογή Χρήση Τοποθεσίας κι ένας εικονικός διακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία σας.
  • Σύρετε με το δάχτυλό σας και απενεργοποιήστε τη δυνατότητα χρήσης της τοποθεσίας σας.

Απόκρυψη τοποθεσίας σε μεμονωμένες εφαρμογές

Αν τώρα θέλετε να απενεργοποιήσετε τη χρήση τοποθεσίας μόνο σε ορισμένες εφαρμογές στο Android Pie 9.0, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.
  • Βρείτε την επιλογή Παραχώρηση Δικαιωμάτων.
  • Επιλέξτε Τοποθεσία και εκεί θα δείτε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία σας για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, σύροντας απλώς το διακόπτη.

Στις παλιότερες εκδόσεις Android η επιλογή της Τοποθεσίας βρίσκεται πάντα στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας. Και τις περισσότερες φορές υπάρχει η επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της χρήσης τοποθεσίας συνολικά ή μεμονωμένα για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Αν όμως η συσκευή σας έχει λειτουργικό σύστημα παλιότερο από Android 4.3-5.1 και θέλετε να απενεργοποιήσετε μεμονωμένα τις εφαρμογές που επιθυμείτε, θα χρειαστείτε το κατάλληλο εργαλείο. Εμείς σας προτείνουμε το App Ops, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν μέσα από τη σελίδα του AndroidList.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προστατέψετε καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα της τοποθεσίας σας. Όπως πάντα, περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και εμπειρίες.

Για να κατεβάσετε το AppOps κάντε κλικ εδώ:

  1. App Ops - Permission manager

    App Ops – Permission manager

    To App Ops είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις εφαρμογές του Android σας. Η εφαρμογή λειτουργεί σε root συσκευές και σας επιτρέπει να βελτιώσετε την απόδοση του Android σας, απενεργοποιώντας ανεπιθύμητες λειτουργίες που εκτελούν οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει!

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…