Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό του WiFi σας με Κώδικα QR

Image for Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό του WiFi σας με Κώδικα QR

Γνωρίζατε πως μπορείτε να μοιραστείτε τον κωδικό του WiFi σας με Κώδικα QR; Μάθετε παρακάτω το πώς!

Οι κωδικοί των WiFi μας είναι πολλές φορές πολύπλοκοι κι αν δυσκολεύεστε να μοιραστείτε το δικό σας με τους φίλους σας, τα καλά νέα είναι πως υπάρχει ένας απλός τρόπος κοινοποίησης: μέσω κώδικα QR!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε το κατάλληλο εργαλείο και να ακολουθήσετε τα βήματα του παρακάτω tutorial!

SSID & Είδος κρυπτογράφησης

Πρώτο σας βήμα είναι να βρείτε το SSID ή αλλιώς το όνομα του WiFi σας. Απλά ελέγξτε σε ποιο δίκτυο είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας και σημειώστε το όνομα για να το χρησιμοποιήσετε στα επόμενα βήματα. Όσο για το είδος κρυπτογράφησης, θα το βρείτε πατώντας πάνω στο SSID και θα το βρείτε κάτω από την επιλογή Ασφάλεια. Σημειώστε τις δύο αυτές επιλογές με προσοχή στα κεφαλαία και μικρά γράμματα.

Λήψη εργαλείου και δημιουργία κώδικα QR

Σειρά έχει η λήψη του κατάλληλου εργαλείου. Εμείς σας προτείνουμε το QR Code Generator, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο σύνδεσμο που θα βρείτε στο τέλος της άρθρου. Μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, ανοίξτε την εφαρμογή και αλλάξτε την προεπιλογή TEXT σε WIFI. Στη συνέχεια εισάγετε το SSID, επιλέξτε το είδος κρυπτογράφησης, εισάγετε τον κωδικό σας και πατήστε GENERATE.

Αποθήκευση κώδικα QR

Για να αποθηκεύσετε τον κώδικα QR πατήστε το σύμβολο με τη δισκέτα. Για να δώσετε πρόσβαση στο άλμπουμ φωτογραφιών της συσκευής σας πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής και ελέγξτε πως το πεδίο Storage είναι ενεργοποιημένο. Επιβεβαιώστε την αποθήκευση και η εικόνα του κωδικού QR θα αποθηκευτεί στο κινητό σας για να τη βρίσκεται με ευκολία κάθε στιγμή.

Κοινοποίηση κώδικα QR

Τέλος, για να μοιραστείτε τον κώδικά QR που δημιουργήσατε με τους φίλους σας που έχουν iPhone, ζητήστε τους να ανοίξουν την κάμερα της συσκυευής τους και να τραβήξουν μια φωτογραφία του κωδικού. Αν οι φίλοι σας έχουν Android, πιθανότατα να χρειαστούν μια εφαρμογή QR scanner για να διαβάσουν τον κωδικό σας.

Τόσο εύκολα! Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μοιραστείτε τον κωδικό του WiFi σας. Για να κατεβάσετε δωρεάν το QR Code Generator κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  1. QR Code Generator

    QR Code Generator

    Πρόκειται για μία εύχρηστη εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργείτε κώδικες QR στο Android με εύκολο και απλό τρόπο. Επιλέξτε τον τύπο που θέλετε να δημιουργήσετε, συμπληρώστε τα στοιχεία που θέλετε να μοιραστείτε και αποθηκεύστε τον κώδικα QR που θα δημιουργήσετε σε μορφή εικόνας στο κινητό σας!

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…