Πώς να καταλάβετε αν έχει παραβιαστεί ο WhatsApp λογαριασμός σας και τι να κάνετε

Image for Πώς να καταλάβετε αν έχει παραβιαστεί ο WhatsApp λογαριασμό σας και τι να κάνετε

Φοβάστε πως ο λογαριασμός σας στο WhatsApp έχει πέσει σε λάθος χέρια; Πιστεύετε πως έχετε πέσει θύμα υποκλοπής; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω tutorial για να μάθετε πως μπορείτε να το εξακριβώσετε και τί να κάνετε.

Το WhatsApp αποτελεί μία από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές επικοινωνίας, με σπάνιες περιπτώσεις υποκλοπής δεδομένων. Παρ” όλα αυτά, αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετές αναφορές υποκλοπής με κακόβουλα λογισμικά. Αν για κάποιο λόγο υποπτεύεστε πως έχετε πέσει κι εσείς θύμα υποκλοπής, η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να το αντιληφθείτε και να προστατέψετε το λογαριασμό σας.

Πώς θα καταλάβω αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός μου;

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάποια ύποπτη δραστηριότητα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μπορούν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες σας:

  • Μπαταρία: Αν διαπιστώσετε πως η μπαταρία σας τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι συνήθως, αυτό ίσως να οφείλεται στη λειτουργία κάποιου spyware προγράμματος στη συσκευή σας.
  • Αποσύνδεση: Αν παρατηρήσετε πως ο λογαριασμός σας έχει ξαφνικά αποσυνδεθεί, χωρίς να έχετε κάνει προηγουμένως κάποια ενημέρωση ή επαναφορά ρυθμίσεων, ίσως να σημαίνει πώς έχει γίνει προσπάθεια παραβίασης.
  • Θερμοκρασία: Αν τέλος διαπιστώσετε πως η συσκευή σας υπερθερμαίνεται περισσότερο, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία, ίσως να οφείλεται και πάλι στη λειτουργία κάποιου spyware λογισμικού.

Επιδιόρθωση Παραβίασης

Αν παρατηρήσετε κάποιες ή όλες τις παραπάνω ενδείξεις, καλό θα είναι να αναλάβετε δράση! Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Απενεργοποίηση WhatsApp Web
    Αν υποπτεύεστε πως ο λογαρισμός σας έχει παραβιαστεί επειδή δεν κάνατε αποσύνδεση της εφαρμογής από την έκδοση Web, ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε τις τρεις τελίτσες, επιλέξτε WhatsApp web και εκεί μπορείτε να δείτε πότε και από που συνδεθήκατε τελευταία φορά. Επιλέξτε Αποσύνδεση και είστε ασφαλείς!
  • Αυθεντικοποίηση δυο βημάτων
    Το WhatsApp έδωσε πρόσφατα τη δυνατότητα στους χρήστες του για αυθεντικοποίηση δύο βημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από τον αριθμό σας χρειάζεται να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας με τον 6ψήφιο κωδικό που θα διαλέξετε. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Αυθεντικοποίηση δυο βημάτων > Ενεργοποίηση.
  • Κλείδωμα εφαρμογών
    Ένας άλλος τρόπος προστασίας των δεδομένων είναι το κλείδωμα των εφαρμογών, που εμποδίζει την υποκλοπή δεδομένων από τα αρχεία των εφαρμογών. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή κλειδώματος, όπως το App Locker που θα βρείτε παρακάτω και κρατήστε τις συνομιλίες σας ασφαλείς.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να προστατέψει την ιδιωτικότητά σας στο WhatsApp. Κι όπως πάντα, περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και εμπειρίες!

  1. App Locker - Best App Lock

    App Locker – Best App Lock

    Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή κλειδώματος για να προστατέψετε το περιεχόμενο του κινητού σας, το App Locker είναι η κατάλληλη επιλογή. Η εφαρμογή προσφέρει ένα οργανωμένο περιβάλλον και σας επιτρέπει να να κλειδώνετε εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Facebook, αλλά και την γκαλέρι σας με το δακτυλικό αποτύπωμα.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…