Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε την Android συσκευή σας ταχύτερη

Image 1 Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε την Android συσκευή σας ταχύτερη

Αν θέλετε να κάνετε το Android σας γρηγορότερο το tutorial αυτό είναι για εσάς!

Μήπως διαπιστώσατε πώς η συσκευή σας λειτουργεί όλο και πιο αργά; Μην ανησυχείτε, συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις συσκευές. Αν σας λείπει η γρήγορη επίδοση και ανταπόκριση του Android σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα κάνετε τη συσκευή σας να λειτουργεί γρηγορότερα!

Βρείτε το πρόβλημα

Πρώτο βήμα για να κάνετε τη συσκευή σας να λειτουργεί ταχύτερα είναι να γνωρίζετε τι την κάνει αργή. Μπορεί να είναι οι πολλές εφαρμογές που έχετε κατεβάσει, μπορεί να είναι μόνο μία εφαρμογή, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρείτε την αιτία για να δείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή, όπως το Trepn Profiler, που θα σκανάρει το κινητό σας και θα δείξει ποια λειτουργία καθυστερεί την απόδοση της συσκευής σας.

Ελευθερώστε χώρο

Πρώτη σας κίνηση είναι να ελευθερώσετε χώρο στο Android σας, σβήνοντας αρχεία, όπως φωτογραφίες και βίντεο, που καταλαμβάνουν πολύ χώρο στη μνήμη της συσκευής σας. Μπορείτε να ελέγξετε το διαθέσιμο χώρο, επιλέγοντας Μνήμη από τις Ρυθμίσεις του Android σας. Ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο είναι να επιλέξετε τις Εφαρμογές για να δείτε ποιες καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο για να τις διαγράψετε.

Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε την Android συσκευή σας ταχύτερη

Διαγράψτε widgets

Μπορεί τα widgets που έχετε στην οθόνη του Android σας να είναι χρήσιμα, δεν παύουν όμως να καταλαμβάνουν χώρο και να επιβραδύνουν τη λειτουργία της συσκευής σας, καταναλώνοντας ενέργεια με τις λειτουργίες που προσφέρουν. Επιλέξτε τα απολύτως απαραίτητα ή όσα χρησιμοποιείτε συχνά και διαγράψτε τα υπόλοιπα και σίγουρα θα δείτε διαφορά στην ταχύτητα του Android σας.

Αφαιρέστε animations και ειδικά εφέ

Ανάλογα με το θέμα ή τον launcher που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να έχετε μια σειρά από animations και ειδικά εφέ συνεχώς στην οθόνη σας. Μπορεί να είναι εντυπωσιακά, αλλά τις περισσότερες φορές ευθύνονται για την επιβράδυνση της λειτουργίας της συσκευής σας. Πριν επιλέξετε έναν άλλο launcher, ελέγξτε αν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης των animations και των ειδικών εφέ στις Ρυθμίσεις του launcher. Αν δεν υπάρχει ίσως να πρέπει να επιλέξετε έναν πιο απλό launcher.

Κλείστε εφαρμογές και ελευθερώστε μνήμη RAM

Κάποιες φορές, μπορεί να ξεχνιόμαστε και να ανοίγουμε πάνω από μία εφαρμογές, οι οποίες τρέχουν στη συνέχεια στο παρασκήνιο του Android. Για να κλείσετε τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε πατήστε συνεχόμενα το home key και σύρετε τις εφαρμογές που θέλετε να κλείσετε. Για να ελευθερώσετε χώρο της μνήμης RAM πατήστε στο σημείο αυτό το κουμπί που βρίσκεται κάτω δεξιά και επιλέξτε την καρτέλα RAM. Έπειτα, επιλέξτε Εκκαθάριση RAM και όλες οι λειτουργίες του παρασκηνίου θα τερματιστούν.

Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε την Android συσκευή σας ταχύτερη

Κάντε επανεκκίνηση της συσκευής

Ο απλούστερος τρόπος να κάνετε τη συσκευή σας ταχύτερη είναι η επανεκκίνηση της. Η διαδικασία επανεκκίνσης διαγράφει τη μνήμη cache, εξοικονομώντας έτσι χώρο και βελτιώνοντας την ταχύτητα του Android σας. Απλά πατήστε συνεχόμενα το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής και επιλέξτε Επανεκκίνηση και ΟΚ για επιβεβαίωση.

Μειώστε την κατανάλωση της μπαταρίας

Ένας τρόπος για να εντοπίσετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν μπαταρία και κάνουν τη συσκευή σας πιο αργή είναι να πάτε στις Ρυμίσεις > Μπαταρία και να διαγράψετε ή να ελλατώσετε τη χρήση των εφαρμογών που παρουσιάζονται πρώτες στη λίστα.

Ελπίζουμε το tutorial αυτό να σας φανεί χρήσιμο και να κάνει το κινητό σας να λειτουργεί ξανά σαν καινούριο! Για ακόμη καλύτερη απόδοση, μπορείτε πάντα να κατεβάσετε ένα εργαλείο, όπως το DU Speed Booster, που θα βελτιώσει την απόδοση του Android σας, κάνοντας το εώς και 60% ταχύτερο!

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…