Πώς να απενεργοποιήσετε τον ήχο της κάμερας του Android σας

Image 3 Πώς να απενεργοποιήσετε τον ήχο της κάμερας του Android σας
Αν θέλετε να τραβάτε φωτογραφίες χωρίς να σας ακούει κανείς, το tutorial αυτό είναι για εσάς!

Στις συσκευές Android κάθε φορά που τραβάμε μια φωτογραφία ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του κλείστρου της κάμερας. Ο ήχος αυτός μπορεί να γίνει ενοχλητικός, ιδιαίτερα αν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία, χωρίς να το καταλάβει κανείς. Σε κάποιες συσκευές μπορείτε πολύ απλά να ενεργοποιήσετε τη σίγαση του τηλεφώνου σας, για να απενεργοποιηθεί και ο ήχος της κάμερας, σε κάποιες άλλες όμως, χρειάζονται περισσότερα βήματα.

Η ομάδα μας συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνετε, ανάλογα με το μοντέλο της Android συσκευής σας:

Stock Android

Για συσκευές όπως τα Nexus 5X και τα Pixel δεν προσφέρεται κάποια επιλογή απενεργοποίησης του ήχου της κάμερας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη σίγαση του κινητού σας. Για να το κάνετε αυτό, απλά χαμηλώστε τον ήχο από τα κουμπιά έντασης που βρίσκονται στο πλαϊνό μέρος του Android σας.

Sony

Σε κάποια παλιότερα μοντέλα Sony Xperia χρειάζεται να απενεργοποιήσετε τον ήχο της κάμερας, πηγαίνοντας στην κάμερα και πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες. Από εκεί επιλέξτε το εικόνιδιο των Ρυθμίσεων με το γρανάζι και στην επιλογή Ήχος επιλέξτε Off. Στα νεώτερα μοντέλα της Sony μπορείτε να χαμηλώσετε τον ήχο της κάμερας με τα κουμπιά της έντασης.

OnePlus

Στις συσκευές OnePlus θα πρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας από τα αριστερά προς τα δεξιά στην οθόνη και να επιλέξετε το κουμπί των Ρυθμίσεων με το γρανάζι. Στο παράθυρο που εμφανίζεται θα δείτε πως υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης ήχου. Επιλέξτε Off και 0 ήχος της κάμερας θα απενεργοποιηθεί.

LG

Όπως και στις συσκευές Stock, έτσι και στα LG τηλέφωνα δεν υπάρχει κάποιο κουμπί απενεργοποίησης του ήχου του κλείστρου της κάμερας. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τη συσκευή σας στη σιγανή λειτουργία, επιλόγοντας Μην Ενοχλείτε ή Δόνηση και ο ήχος της κάμερας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα, όπως και ο ήχος κλήσης σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον ήχο της κάμερας του Android σας

Samsung

Στις συσκευές Samsung θα πρέπει να επιλέξετε το κουμπί των Ρυθμίσεων με το γρανάζι, στο μενού της Κάμερας. Έκει θα βρείτε την επιλογή Ήχος Κλείστρου, την οποία θα πρέπει να απενεργοποιήσετε επιλέγοντας Off. Σε νεώτερες συσκευές, όπως στο S7 ή στο S7 Edge, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο της κάμερας, βάζοντας το κινητό σας σε σιγανή λειτουργία.

HTC

Αν έχετε συσκευή HTC θα απενεργοποιήσετε τον ήχο κλείστρου πατώντας τις τρεις τελίτσες στο μενού της Κάμερας και επιλόγοντας το κουμπί των Ρυθμίσεων με το γρανάζι. Από εκεί επιλέξτε τις Γενικές Ρυθμίσεις και ξετικάρετε το κουτί της επιλογής Ήχος Κλείστρου.

Motorola

Κάποιες συσκευές Motorola σας δίνουν την επιλογή ενός μενού, που εμφανίζεται αν σύρετε το δάχτυλό σας από τα αριστερά προς τα δεξιά. Εκεί θα βρείτε το εικονίδιο της έντασης, απ” όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον ήχο του κλείστρου της κάμερας του Android σας.

Huawei

Αν, τέλος, έχετε συσκευή Huawei θα πρέπει να πάτε στην εφαρμογή της κάμερας και να πατήσετε το κουμπί του μενού με τις τρεις γραμμές. Από εκεί, επιλέξτε το εικονίδιο των Ρυθμίσεων με το γρανάζι και στη συνέχεια επιλέξτε τη Σίγαση για να απενεργοποιήσετε και το κλείστρο της κάμερας. Στο μοντέλο Honor 8 μπορείτε να απενεργοποίησετε τον ήχο με τα κουμπιά της έντασης.

Αν για κάποιο λόγο δυσκολεύεστε στην απενεργοποίση του ήχου της κάμερας σας, μπορείτε πάντα να κατεβάσετε μια εφαρμογή, που θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Το Silent Camera είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές στο είδος της και μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…