Δε φορτίζει το κινητό σας; Δείτε τί μπορείτε να κάνετε!

Αν δείτε πώς το κινητό σας δε φορτίζει μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα!

Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι πως μάλλον έχει χαλάσει η μπαταρία μας ή ο φορτιστής. Το πρόβλημα όμως μπορεί να είναι πιο απλό. Στο παρακάτω tutorial σας παρουσιάζουμε 10 τρόπους επιδιόρθωσης ενός κινητού ή tablet που δε φορτίζει.

  • Επιδιόρθωση του USB
    Μια πολύ συνηθισμένη αιτία είναι η μη καλή επαφή του φορτιστή με τη θύρα φόρτησης, λόγω εργοστασιακής βλάβης ή συχνής χρήσης. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα, είναι να κλείσετε τη συσκευή σας και να βγάλετε την μπαταρία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μικρό αντικείμενο, όπως μια οδοντογλυφίδα, για να μετακινήσετε απαλά το σιδεράκι του USB. Επανατοποθετήστε την μπαταρία και το πρόβλημά σας θα έχει λυθεί.
  • Καθαρίστε τη θύρα
    Ένας επίσης συνηθισμένος λόγος μειωμένης φόρτησης είναι πιθανόν η σκόνη που έχει μαζέψει το κινητό σας στο σημείο φόρτησης. Καθαρίστε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι και ελέγξτε στη συνέχεια αν κάνει καλύτερη επαφή.
  • Αλλάξτε καλώδια
    Πολλές φορές, το γεγονός ότι δε φορτίζει το κινητό σας οφείλετε στο καλώδιο του φορτιστή. Για να ελέγξετε αν αυτό είναι το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε ένα άλλο καλώδιο.
  • Αλλάξτε αντάπτορα
    Αν το καλώδιο λειτουργεί κανονικά, το πρόβλημα ίσως να οφείλετε στον αντάπτορα. Δοκιμάστε να φορτίσετε το κινητό σας μ” έναν άλλο αντάπτορα κι αν λειτουργεί κανονικά αντικαταστήστε τον.
  • Συμβουλές ασφαλείας
    Βεβαιωθείτε πως δε φορτίζετε το κινητό σας σε σημείο κοντά σε νερό ή σε περιβάλλον με υγρασία. Επιπλέον, βεβαιωθείτε πως το καλώδιο ή ο φορτιστής σας είναι καλής ποιότητας, καθώς έχουν σημειωθεί περιστατικά βλάβης συσκευών, λόγω κακού εξοπλισμού.
  • Αντικαταστήστε την μπαταρία
  • Αν το πρόβλημα δεν οφείλετε σ” έναν από τους παρακάτω λόγους, πιθανότατα ήρθε η ώρα να αλλάξετε μπαταρία. Η διάρκεια ζωής μια μπαταρίας κυμαίνεται σε 2-3 χρόνια. Αν παρουσιάσει πρόβλημα νωρίτερα, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο κατάστημα από το οποίο αγοράσετε τη συσκευή σας και να ζητήσετε δωρεάν αντικατάσταση ή να δοκιμάσετε κάποια εφαρμογή, όπως το Battery Doctor Saver, για την καλύτερη λειτουργία της μπαταρίας σας.
  • Φορτίστε το κινητό σας από τη σωστή πηγή
    Αν συνηθίζετε να φορτίζετε το κινητό σας από τη θύρα USB του υπολογιστή σας, ίσως αυτό να είναι το πρόβλημά σας. Χρησιμοποιώντας μια επιτοίχια πρίζα, θα διαπιστώσετε πως το κινητό σας φορτίζει στο μισό χρόνο.
  • Ενημερώστε το κινητό σας
    Μια άλλη πιθανή αιτία αργής φόρτησης είναι η ενημέρωση ή η μη ενημέρωση του λογισμικού σας. Αν δεν έχετε ενημερώσει το κινητό σας με την τελευταία έκδοση που σας προσφέρεται, τότε το πρόβλημα ίσως να είναι λειτουργικό. Δοκιμάστε το και δείτε αν λειτουργεί. Αν έχετε πάλι ενημερώσει το κινητό σας και στη συνέχεια δείτε πως υπάρχει πρόβλημα φόρτησης, τότε δοκιμάστε να υποβαθμίσετε το κινητό σας σε μια παλιότερη έκδοση, καθώς έχουν σημειωθεί προβλήματα έπειτα από αναβάθμιση.
  • Κλείστε το κινητό σας
    Ένας άλλος τρόπος για να φορτίσετε σωστά τη συσκευή σας είναι να δοκιμάσετε να την κλείσετε. Πολλές φορές τα δεδομένα που καταναλώνουν οι εφαρμογές σας ή η χρήση κατά τη φόρτηση εμποδίζουν τη σωστή φόρτηση της συσκευής.
  • Μετρήστε τα βολτ και την ένταση της μπαταρίας σας
    Δε χρειάζεστε να είστε ειδικοί για να μετρήσετε τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Ampere, η οποία θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να διαπιστώσετε που οφείλετε το πρόβλημα φόρτησης της συσκευής σας.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας φανεί χρήσιμο! Περιμένουμε, όπως πάντα, τα σχόλια και τις προτάσεις σας.

Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram
Πώς να Διαγράψετε του Ιστορικού Αναζήτησης στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram είναι ένα κορυφαίο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους ακόλουθους σας και να αλληλεπιδράτε με τις δημοσιεύσεις τους. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέρον…

Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram
Πώς να Καταλάβετε αν Κάποιος Παρακολουθεί το Προφίλ σας στο Instagram

Αναρωτιέστε αν κάποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Instagram; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να βεβαιωθείτε! Η εφαρμογή του Instagram επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται περιεχόμενο με τους ακόλουθους τους ως δημοσιεύσεις, ιστορίες ή και reels. Αν έχετε υποψίες…

Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram
Πώς να Κατεβάσετε Φωνητικά Μηνύματα του Telegram

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο φωνητικό μήνυμα που λάβατε στην εφαρμογή του Telegram; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που θα βρείτε παρακάτω. Το Telegram είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ασφαλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματ…

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…