Πώς να κάνετε backup τα δεδομένα του Android σας

Πόσε φορές σας έχει τύχει να χάσετε δεδομένα και ευχηθήκατε να είχατε σώσει έγκαιρα το περιεχόμενο του κινητού σας;
Στις μέρες μας τα Android είναι κάτι παραπάνω από τηλεφωνικές συσκευές. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία εργασίας, κάποιοι για φωτογραφικές μηχανές και κάποιοι άλλοι αποθηκεύουν περιεχόμενο όλων των ειδών.
Για να είστε σίγουροι πως το περιεχόμενο του κινητού σας είναι ασφαλές, βεβαιωθείτε πως αποθηκεύετε τακτικά τα δεδομένα σας κάνοντας backup. Η ομάδα μας συσκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης των δεδομένων σας στο παρακάτω tutorial. 

H πρώτη σας επιλογή για την αποθήκευση δεδομένων, όπως επαφών και αριθμών είναι η εγκατάσταση του ανάλογου software. Το MobiKin Assistant για Android είναι μια καλή επιλογή, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο του κινητού σας εύκολα και απλά. Κατεβάστε το στο laptop ή τον Η/Υ σας, ακολουθήστε τα απλά βήματα που σας παρουσιάζει και αποθηκεύστε τα δεδομένα σας μια για πάντα.

Ένας άλλος τρόπος για ασφαλές backup είναι μέσω του λογαριασμού σας στο Google. Στις ρυθμίσεις του Android σας επιλέξτε Backup & Reset. Εδώ θα έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε Κωδικούς WiFi, τις προτιμήσεις σας, καθώς και όλα τα δεδομένα των εφαρμογών του κινητού σας.Όλες οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται στο Google λογαριασμό σας και θα είναι διαθέσιμες όποτε τις χρειάζεστε.
Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε δεδομένα μέσω μιας εφαρμογής. Παρακάτω θα βρείτε  3 επιλογές, ανάλογα με τον τύπο backup που θέλετε να κάνετε:
  1. Easy Backup & Restore

    Easy Backup & Restore

    Το Google Play σας προσφέρει μια ποικιλία εφαρμογών για εύκολο backup του Android σας. To Easy Backup & Restore είναι μια δωρεάν εφαρμογή, που κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε εύκολα δεδομένα και να τα ανακτήσετε όποτε επιθυμείτε. Η εφαρμογή αποθηκεύει τις επαφές σας, τα ημερολόγιά σας, καθώς και τα γραπτά σας μηνύματα, αλλά όχι τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας.

  2. Titanium Backup ★ root

    Titanium Backup ★ root

    Αν τώρα έχετε κάνει root τη συσκευή σας, η εφαρμογή αυτή είναι για εσάς. Το Titanium Backup αποθηκεύει όλα τα δεδομένα της συσκευής σας και σας προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα προγραμματισμού των επόμενων backup, για να μη χάνετε πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε backup χωρίς να κλείσετε τις εφαρμογές σας και τα δεδομένα σώζονται ως αρχεία .zip.

  3. Helium - App Sync and Backup

    Helium – App Sync and Backup

    To  Helium είναι η τέλεια εφαρμογή για να κάνετε ολοκληρωτικό backup της συσκευής σας με απλά βήματα. Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο κινητό σας και στη συνέχεια στον Η/Υ σας. Έπειτα, μπορείτε πολύ απλά να αποθηκεύετε όλα τα αρχεία που σας ενδιαφέρουν και το περιεχόμενο θα συγχρονίζεται αυτόματα στις δύο συσκευές. Η Pro έκδοση σας επιτρέπει να προγραμματίζετε τα backup σας, όποτε το επιθυμείτε.

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…