Πώς να ενεργοποιήσετε το Γονικό Έλεγχο στο Android σας

 

Πώς να ενεργοποιήσετε το Γονικό Έλεγχο στο Android σαςΑν τα παιδιά σας χρησιμοποιούν συχνά την Android συσκευή σας, υπάρχει πιθανότητα να διαγράψουν άθελά τους δεδομένα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο ή να πραγματοποιήσουν αγορές εντός μια εφαρμογής. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες γονικού ελέγχου που σας προτείνουμε στο παρακάτω tutorial.

Γονικός έλεγχος σε Android tablets.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα δεδομένα σας και να ελέγξετε το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας, είναι να δημιουργήσετε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς χρήστη. Στο λογαριασμό των παιδιών σας μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις προβολής & χρήσης εφαρμογών, απλά πατώντας:

  • Από τη λίστα των εφαρμογών σας πατήστε Ρυθμίσεις και στη συνέχεια επιλέξτε Χρήστες. Για να προσθέσετε ένα νέο προφίλ χρήστη, πατήστε στο εικονίδιο με το ανθρωπάκι και επιλέξτε Περιορισμένο Προφίλ. Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα Κωδικό Πρόσβασης για το λογαριασμό των παιδιών σας. Έπειτα, θα δείτε τη λίστα των εφαρμογών του Android σας, όπου μπορείτε να επιλέξετε σε ποιες από αυτές θέλετε να έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας, κάνοντας κλικ δίπλα από κάθε εφαρμογή.

Γονικός έλεγχος για Android κινητά & tablets.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Γονικό Έλεγχο στο Android σαςΥπάρχουν πολλοί τρόποι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία γονικού ελέγχου στο Android σας. Κάποιοι κατασκευαστές όπως η HTC, έχουν τη δική του επιλογή Γονικού Ελέγχου, ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε επιπλέον ρυθμίσεις ασφαλείας.


Απαγόρευση αγορών εντός της εφαρμογή

Για να αποτρέψετε την αγορά εφαρμογών ή στοιχείων εντός μιας εφαρμογής, μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο Play Store.

  • Από τη λίστα των εφαρμογών σας επιλέξτε το Play Store. Έπετα επιλέξτε Μενού και στη συνέχεια Ρυθμίσεις. Βρείτε την επιλογή Έλεγχοι Χρήστη και πατήστε Να Απαιτείται Έλεγχος Ταυτότητας για Αγορές. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να σας ζητηθεί ο Google κωδικός σας κάθε φορά που μπαίνετε στο Play Store, ή αν θέλετε να ζητάει τον κωδικό σας μετά από 30′ χρήσης.

Απαγόρευση λήψης εφαρμογών εκτός Play Store

  • Για να αποφύγετε τη λήψη εφαρμογών από άλλα σημεία, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Ασφάλεια και βεβαιωθείτε πως η επιλογή Λήψη εφαρμογών από Άγνωστες Πηγές είναι απενεργοποιημένη.

Έλεγχος περιεχομένου
Τέλος, μπορείτε να ελέγξετε το είδος τον εφαρμογών που προβάλλονται στο Play Store, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στο Play Store και επιλέξτε το Μενού. Στη συνέχεια πατήστε Ρυθμίσεις και στον Έλεγχο Χρήστη πατήστε Γονικός Έλεγχος. Εισάγετε έναν κωδικό για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας και βεβαιωθείτε πως η επιλογή Γονικού Ελέγχου είναι ενεργοποιημένη. Πατήστε πάνω σε κάθε κατηγορία που εμφανίζεται για να δείτε τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται. Επιλέξτε τις κατηγορίες που επιθυμείτε και πατήστε το Home button για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

 

Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram
Πώς να Προσθέσετε ένα Κουμπί Επικοινωνίας στο Instagram

Χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρηση σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουμπί επικοινωνίας για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας! Το Instagram είναι μια εφαρμογή με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πρ…

Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp
Πώς να Στείλετε Ένα Μήνυμα σε Πολλές Επαφές στο WhatsApp

Θέλετε να στείλετε το ίδιο μήνυμα σε περισσότερες από μία επαφές του WhatsApp; Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους για την αποστολή περιεχομένου σε πολλαπλούς χρήστες του WhatsApp. Η εφαρμογή του WhatsApp είναι ένα δωρεάν εργαλείο επικοινωνίας για την αντ…

Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android
Πώς να Κατεβάσετε Ήχους από το Instagram των Android

Είδατε κάποιο βίντεο στο Instagram και θέλετε να κατεβάσετε τον ήχο του στο Android σας; Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα απλά βήματα του σημερινού μας οδηγού για να αποθηκεύσετε όλους τους αγαπημένους σας ήχους στο Android σας! Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστ…

Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε
Τι Είναι το TikTok Shop και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε

Το TikTok είναι ίσως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, που προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και το TikTok Shop. Όπως λέει και το όνομα του, το TikTok Shop είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός …

Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram
Πώς να Δείτε Ποιος Είδε το Βίντεό σας στο Instagram

Η εφαρμογή του Instagram σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο ως δημοσιεύσεις, reels, αλλά και ιστορίες στον λογαριασμό σας. Πώς μπορείτε όμως να μάθετε ποιος βλέπει το περιεχόμενο σας, και συγκεκριμένα τα βίντεο που μοιράζεστε στη δημοφιλή εφαρμογή; Το κορυφαίο…